Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Bir Günlük Hayat

Bir Günlük Hayat

Bu haftaki kitabımız Işık Yayınları’ndan. Eserin adı; “Bir Günlük Hayat.” Yazarı ise Mehmet Ali Şengül.
Yazar; “İnandıkları gibi yaşamayanlar, yaşadıkları gibi inanırlar” sözünün; “inandıkları gibi yaşarlar” kısmının temsilcisidir.
Dilinden ya da kaleminden dökülen her kelimenin muhatabı önce kendisidir. Bütün ömrünü iman hizmetinde geçirmiş birisidir.
Bu dünyanın geçici istasyonunda alıp verdiğimiz her nefesten hesaba çekileceğine inananların, bu eseri mutlaka okuması gerekir.
Cenab-ı Hakk’ın emanet olarak verdiği hayat, süratle ilerlemekte. Bu emanet; ne zaman geriye istenecek belli değil ama her an davetin vuku bulabileceği de muhakkaktır.
¥
Etten kemikten ibaret olan varlığımız bir gün kuş gibi uçup gidecektir. Yazarın ifadesiyle; belki son günümüzde şu cümleleri söylemek bile nasip olmayacak:
“Eyvah! Aldandık! Şu hayatı dünyeviyeyi sabit zannettik. O zan sebebiyle bütün bütün zayi ettik. Şu güzaran-ı hayat bir uykudur rüya gibi geçti. Şu temelsiz ömür bir rüzgâr gibi uçtu gitti.”
İlahi huzurda ‘eyvah’ demeyecek bir fırsat elimizdedir. Ömür dakikalarını ibadete çevirmek, Cennet ve Cemâlullah’a ulaşmak; nefis ve malını Allah’a sunmaya, her türlü imkânları Allah yolunda kullanmaya bağlıdır.
Dünyevi ve fani işlerde geçici hadiselerde boğulmadan, bedeni arzulara yenik düşmeden, ebedler diyarına talip olunmalı ve Allah’ın rızası esas maksat yapılmalıdır.
Sel gibi akıp giden hayat, geçtiği he yeri yeşerterek geçmeli, muhtaç gönüllere ab-ı hayat akıtmalıdır.
Hayat bir nefesle başlayıp diğer bir nefesle bitecek. Allah’ın emanet olarak uhdemize verdiği bu hayatı, ahiret adına en iyi şekilde değerlendirmek, verimli hale getirmek için Cenab-ı Hakk’ın koyduğu ilahi prensiplere, emir ve yasaklara saygılı olmalı ve her nefesi son nefes gibi değerlendirmeye çalışmalıyız.
¥
“Bir Günlük Hayat”tan umut reçeteleri sunan yazar, eseri hakkında şunları söylüyor:
“Cenab-ı Hakk’ın yazabilmeyi lütfettiği bu mütevazı kitabı mümkün olduğu kadar “Niçin yapmayacağınız şeyleri söylüyorsunuz” ilahi beyanının ezikliği içinde, kendi nefsime hitap ederek, elim titreyerek kaleme almaya çalıştım.
Ehli iman olarak hedefimiz; O’nun rızası olmalı. Kalemlerimiz, hareketlerimiz, O’nun rızasına kilitlenmeli. Derdimiz, davamız, sevdamız, O’nu tanımaya ve tanıtmaya matuf bulunmalı.
Bu hizmeti, dünyevi-uhrevi hiçbir şeye alet etmeden yürütmek de idealimiz haline gelmelidir. Mesela;
“Dünyaya gözümüzü açtığımız ilk anla, ölümsüz ve ebedi yolculuğa çıkacağımız son nefes arasına sıkıştırılan ömrümüzü ne ölçüde değerlendirebildik?”
Allah huzurunda bizi utandıracak kusurlarımızdan temizlenmek için ciddi bir gayretimiz oldu mu?
İşte bu hususların muhasebesini yapabilme adına bir fikir verebilir miyim mülahazası ile kaleme almaya çalıştığım bu “Bir Günlük Hayat”, bugünkü ve gelecek nesillerimize inşallah yararlı olur ümidindeyim.”
Eser hakkında bilgi için Işık Yayınları: 0216 522 11 44

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi