Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Erbakan ve Kenan Evren

Erbakan ve Kenan Evren

Pazartesi günkü yazıda Milli Gazete eski Yazı İşleri Müdürü ve Erbakan Hoca ile 30 yıl gazetecilik yapmış Ekrem Kızıltaş’ın yazdığı, “Herkesin Hocası Erbakan” kitabından söz etmiştim.
12 Eylül darbesi başta olmak üzere, öncesi ve sonrasında yapılan ve bugün ucu Ergenekon’a kadar dayanan tüm darbeler ile planlarının, millet aleyhine olduğu bir gerçek.
Esas amaçlarının; “imtiyazları ve cüzdanları” olduğu, milleti dini ve milli inançlarından koparıp; devletin imkânlarını çiftlikleri gibi kullanmak istedikleri bilinmektedir.
Tarihe not düşmek için Kenan Evren’in; Erbakan ve arkadaşlarının cezalandırılması adına yargıya nasıl müdahale ettiğini hatırlatmak ve MSP’den hangi çevrelerin rahatsız olduğunu, MC hükümetinde yaşanan olaylardan aktarmak istiyorum.
..............
Devlet Başkanı, Genelkurmay ve Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Kenan Evren, çeşitli vesilelerle halkın karşısına her çıktığında, sözü bir şekilde MSP’lilere getirip, mutlaka cezalandırılacaklarını söylemeyi ihmal etmez.
Erbakan Hoca, Kirazlıdere’de bulunduğu günlerde, Kenan Evren’e hitaben bir uyarı mektubu yazar.
MSP ve MSP’lilerin memleketi kalkındırmak için giriştikleri maddi ve manevi hamleleri hatırlatır, kadrolarının ve gençlerinin anarşiye karışmadıklarını ve herhangi bir suç işlemediklerini, açılacak bir dava sonucu kesinlikle beraat edeceklerini söyler.
Bu arada yurt sathında bütün MSP teşkilatlarının bina ve lokalleri didik didik edilir. Ayrıca dini milli gayeler için kurulmuş derneklerle vakıflar da aramaya tabi tutulur.
Yapılan tüm aramalarda, MSP aleyhine suç unsuruna rastlanmaz. Beş bine yakın arama zaptına rağmen, ortada MSP’lilere suç izafe edilebilecek hiçbir şey yoktur.
.............
MSP’lilerin kaldığı Kirazlıdere’de Doğu Perinçek ve ekibinden de kişiler vardır. Onların serbest bırakılması için dönemin sıkıyönetim komutanı Recep Ergun paşaya müracaat edilir. Ergun paşanın cevabı enteresandır, şöyle der:
“Perinçek ve arkadaşlarını tahliye edersek, MSP’lileri de tahliye etmemiz gerekir. Onları tahliye etmemiz mümkün değil, dolayısıyla onlar da içeride kalacaklar.”
Erbakan Hoca ve arkadaşları ile ilgili dava, tutuklanmalarından 223 gün sonra 23 Nisan 1981’de Ankara Sıkıyönetim I No’lu Askeri Mahkemesi’nde başlar.
Mahkemeye delil olarak sunulan delillerin başında ise şunlar vardır:
............
-Erbakan Hoca, Tahir Büyükkörükçü Hoca ve Mustafa Yazgan’a ait olduğu iddia edilen konuşma kayıtları.
-Partiyle organik bağı bulunmayan insanların birbirlerine yazdıkları mektuplar.
-Parti binalarının duvarlarında bulunan milli ve manevi kalkınmaya dair yazılar.
-Bir il binasındaki santral telefonunun üzerine yapıştırılan “Allah” yazısı.
...........
Oysa Kenan Evren, konuşmalarında en çok alkışı, dini terimleri kullandığı için alır. Bunu görünce, ailesinden birinin hacca gittiğiyle övünerek, Kur’an’dan ayetler bile okur.
Tabii 163. maddeyi defalarca ihlal eder. Yani MSP’lilerden daha çok dindar kesilir. Geçelim.
Yarına MC hükümeti üzerine oynanan oyunları hatırlatalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi