Başbakanın öfkesi millet adına
Yazının başlığını okuyan Başbakan muhalifleri rahatsız olabilir.
Halbuki acele karar verip, ötelemek yerine; ne denilmiş diye bakılsa, belki de rahatsız olmayacaklardır.
Elbet haklı olmak veya haklı çıkmak gibi bir derdim yok, olamaz da. Ayrıca sırf haklı çıkmak için yazılmaz, konuşulmaz. Aksi taktirde kişinin dengesi bozulur.
İnsan yanılgan ve günahlı bir varlıktır. Yanılacak, hata edecek, günah işleyecek, özür dileyecek, tövbe edecek ki, yaptığı hataların farkına varabilsin.
Başbakan R. Tayyip Erdoğanın bugüne kadar nefsi için öfkelendiğini, öfkeli konuştuğunu, öfkeli hareket ettiğini gören ve bilen var mı?
Ne zaman sesini yükseltmişse, ne zaman öfkeli konuşmuşsa, ne zaman öfkeli hareket etmişse, her birinin sebebi, millet ve devlet içindir.
Buyurun kısa bir empati yapalım.
Başbakana öfkeli diyenler veya sert konuşuyor diyenler, kendilerini başbakanın yerine koysunlar ve karşılarına da muhalefet davulcularının gıygıycılarını alsınlar, bakalım ne kadar sakin olabilecekler.
¥
Başbakanın bu ülkeye hizmet etmeye bir mecburiyeti mi var? Bu kadar yükün altına girmek için neyi eksik ki onu temin adına böyle bir yükü omuzlamış olsun.
Yaklaşık 80 yıldır memleketi kimlerin idare ettiğini ve kaymağını kimlerin yediğini bu iktidar sayesinde yaşayıp görmedik mi?
Son on yıldır ülkemizin düzlüğe çıktığını, hangi aklıselim sahibi insan inkar edebilir? Hangi vicdan ve iman sahibi reddedebilir?
Elini vicdanına götüren; sorularını nefsine değil, yüreğine sorabilen; cevapları diliyle değil, kalbiyle tasdik eden herkes, yüzyıllarca kördüğümü çözülmeyecek Türkiyenin kördüğümlerini çözdüğünü söyleyecektir.
Hükümet ülkenin önünü açtıkça tıkayanların kim oldukları orta de değil mi? CHP ve terör örgütü temsilcisi partinin bir tek yaralı parmağa merhem oldukları görüldü mü?
Bu şartlarda Başbakanın yerine kim olsa sabrı taşmaz mı, öfkelenmez mi? Başbakanın öfkesi millet adına, devlet adına değil de nedir?
¥
Geçelim muhalefetin öfkesine.
CHPnin milli şef döneminden, koalisyon dönemlerine kadar ülkeye yaptığı hizmetlerde akılda kalanlar nedir?
İlk akla gelenler şunlardır; Yolsuzluk, yoksulluk, kanunsuzluk... Bu üçünün mimarı olan bir siyasi görüşün öfkesi, memleket ve millet adına olabilir mi?
Terör örgütü partiyi muhalefet partisi olarak değerlendirmek veya siyaset kurumu adına parti olarak değerlendirmek, millet adına da devlet adına da haksızlık olmaz mı?
Allah terör zihniyetli kişileri devletin kapısından da milletin kapısından da ırak etsin. Her türlü melanet beklenir bunlardan.
Hükümetin karşısında sadece muhalefet olsa iyi, bir de bürokrasi var. İktidarın en büyük açmazlarından birisi de direnen ve dilenen bürokrat takımıdır.
Dahası ve en büyüğü; kendilerini milletin ve devletin üstünde gören üstseçkin vesayetçiler var ki, onlar başka bir kördüğümcü.
Haydi gelin de sabrınız taşmasın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.