Turgay Şeren

Turgay Şeren

Sırada Almanya mı var?

Sırada Almanya mı var?

Milli takımımız Hırvatistan karşısında bekleneni verdi dersek hata yapmış oluruz. Ama bu bir eliminasyon maçıydı. İyi oyna, kötü oyna. Nasıl oynarsan oyna. önemli olan turu geçmek ve Almanya ile yarı finali oynamak. Hırvat takımı çok güçlü oyunculardan kurulu ama bu güçlü oyuncular boş kaleye topu direğe vurdular. Rüştü yerdeyken gene arkadan gelen futbolcu topu dışarı attı. Buradan şu sonuç çıkıyor. Milli takımımız bu turnuvada gerçekten iyi oynuyor ama şansını da yanında götürüyor. Ve dikkat edin her maçta Tanrı bizim yanımızda oluyor.

Volkan grup maçında yanlış bir hareket yaptı ve kaleyi Rüştü’ye bıraktı. Rakiplerin atabileceği golleri de Rüştü kurtardı. Hele serbest vuruşu bir kurtarışı var ki on kere alkışlamaya değer. Futbol bu. İngilizlerin dediği gibi tuhaf bir oyun. Olmayacak pozisyonlarda gol yapılıyor. Tam gol oldu derken o top mucizevi şekilde dışarı çıkıyor. Nitekim Rüştü’nün harika bir kurtarışında kalemiz bomboşken Hırvat futbolcu boş kaleye topu kafa ile vurdu ama topu dışarı attı.

Bir takımda keleci çok önemli derim her zaman. Rüştü’ye de hep güvendim. Maç öncesi Rüştü için ‘futbolcu bırakmayı düşünme bu maç senin için yeni bir başlangıç olacak’ diye yazmıştım. Bu maçın 90 dakikası 0-0 bittiyse bunda Rüştü’nün payını kim inkar edebilir ki?

Uzatma dakikalarında tam maç berabere bitti diye düşünürken , rakibimiz son dakikada kalemize golü atınca eyvah dedik. Rüştü’nün gereksiz yere topa çıkması rakibin golü çok rahat bir şekilde atmasına neden oldu. Tam her şey bitti derken Semih’in beraberlik golünü atması da futbolun bir cilvesi olsa gerek. İnanın bu maç 1-1 berabere bitince penaltılarda en ufak bir korkum yoktu.

Geriden gelen her zaman kazanır futbolda. Nitekim Milli Takımımız hiç bir penaltıyı kaçırmadığı gibi Hırvatistan ikisini dışarı attı birini de Rüştü kurtardı. Bu Türk milli takımının son yıllarda aldığı en büyük zaferdir. Mucize değildir. Büyük bir mücadele örneğidir. Allah çalışana her zaman yardım etmiştir.

Şans da bizim yanımızda olmuştur ama futbolcularımız yapılması gereken ne varsa eksiksiz yapmışlardır. Bu büyük zafer onların hakkıdır. Ne diyorduk, sırada Almanya mı var?


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Turgay Şeren Arşivi