Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Bağcılar çok oldu ama ne yapayım

Bağcılar çok oldu ama ne yapayım

Bağcılar çok oldu ama ne yapayım. İnsanı gördüm, hizmete şahit oldum. Özlediğim ve hayalini kurduğum bir manzaraydı, paylaşmak istedim.

Yetmiş yıldır insanı sadece “kullanılan canlılar” olarak gören bir sistemin çarkları arasından kurtulup, son on yıldır böylesine insani hizmetleri görünce haliyle şaşırıyor insan.

Dünkü intibalarımda özürlü vatandaşlarımıza hizmetten söz etmiştim. Bugün de genel anlamda şöyle bir gezi yaparak, diğer faaliyetleri kayıt altına almalıyım.

Bağcılar Belediyesi, ilçeyi nostalji bahçeleri ve yöresel mimari yapılarla donatmış. Üzüm bağı, kiraz, kayısı ve kestane bahçeleri yapmış ve halkın istifadesine sunmuş

Ertuğrulgazi Parkı ve Osmanlı Konağı inşa ederek, Bağcılar halkının gezmeleri, spor ve piknik yapabilmelerine imkan sağlayıp, şehre ve insana nefes aldırmış.

¥

Yavuzselim Mahallesi’nde döküm sahası olarak kullanılan arazinin ıslah edilmesiyle yaklaşık 11 bin metre kare alan üzerine kurulan kestane bahçesinde Kastamonu yöresi mimari özelliklerini yansıtan bir sosyal tesis inşa etmiş.

Vatandaşların spor yapabilmeleri için fitness aletleri ve uzun bir yürüyüş yolunun bulunduğu bahçede, çocuk oyun grupları yapılmış.

200 kestane ağacı ile farklı ağaç türlerinin dikili olduğu bahçede; oturma mekanları, piknik masaları ve seyir terasları bulunuyor.

¥

Kadın ve Aile, Bağcılar’ın vazgeçilmezi.

Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi, Bağcılarlı kadınların buluşma noktası olmuş.

Bağcılar Meydanı’nda inşa edilen merkez’de İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa meslek edindirme kursları devam ediyormuş.

Kursa katılan hanımlara; 2.5 aylık periyotlarla; hasta ve yaşlı bakımı, aşçılık, çağrı merkezi operatörlüğü, dikiş nakış kursu, çocuk bakımı gibi 24 farklı branşta eğitimler veriliyormuş.

Ayrıca İŞKUR’la ortaklaşa düzenlenen kurslara katılan kursiyerlere günlük 15 TL ücret ödendiği gibi İŞKUR sertifikalı kişileri istihdam eden iş verenler, bu kişilerin sigortaları 3 yıl devlet tarafından ödendiği için sigorta primi ödemiyorlarmış.

Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde verilen önemli hizmetlerden biri de kadınlara yönelik düzenlenen psikolojik danışmanlık faaliyetleri geliyor.

3 uzman psikolog, ayda 8 seans olmak üzere ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyormuş.

Aile içi şiddet, kaygı bozukluğu, depresyon gibi çok farklı sebeplerle onlarca kişi merkezdeki psikolojik danışma merkezine müracaat ediyormuş.

¥

Mehmed Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi.

Bağcılar’da bulunan büyük kültür merkezlerinden biri de “Mehmed Akif Ersoy” adını taşıyor. Aynı merkezin yanına Taceddin Dergahı da inşa edilmiş.

Akif’in İstiklâl Marşı’nı yazdığı Taceddin Dergahı’nda kişisel eşyaları ve kitaplarının yanısıra, hakkında yazılmış diğer eserlerle bir kütüphane oluşturulmuş.

Kısaca; “Kişi odur ki, insana ve kâinata emanet gözüyle bakar.”






Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi