Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Nevzat Yalçıntaş kitabı

Nevzat Yalçıntaş kitabı

İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya; Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya. Su iner yokuşlardan, hep basamak basamak; Benimse alın yazım, yokuşlarda susamak. Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir; Oluklar çift; birinden nur akar; birinden kir.


........


Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın hayatını anlattığı muhteşem eserine başlarken, Üstad Necip Fazıl’ın, Sakarya şiiri aklıma geldi ve yazıya o şiirle girmek istedim.


Çünkü bu mısralar, Necip Fazıl’dan başlayarak; Türkiye sevdalısı, millet sevdalısı, inanç sevdalısı herkesi ilgilendirdiği gibi en başta Nevzat Yalçıntaş hocamızı da ilgilendirir.


Hocamızın hayatı da kıvrım kıvrım akmış, onun alın yazısı da hep yokuşlarda susamak olmuştur.


Her şey akarken o, “Yaratılanı hoş gör Yaratan’dan ötürü” felsefesiyle, nur oluklarında çağıldamış ve çevresinde akan kirli oluklardan etkilenmemiştir.


“Türkiye’yi Yükselten Yıllar” üst başlığıyla, “Hatıralar” adı verilen kitap, Türkiye’nin yakın tarihinin canlı şahidinden, milletimize büyük bir armağan olmuş.


........


Sanırım bir beş yıl önceydi. Türkiye’de millî mefkûrenin öncüleri üzerine sohbet ettiğimiz bir ortamda, Nevzat Yalçıntaş hocamızın en başa konulması gerektiğini söyledikten sonra aklıma şu soru takılmıştı:


“Nevzat hocamızın neden bir belgeselini çekmeyelim, neden hayatını anlattığı bir kitabı olmasın?”


Bu fikrimi hemen İTO Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş başta olmak üzere belli dostlarla paylaşmış ve sonunda hocamıza da müracaat etmiştim.


Tabii hocamız çok tatlı dilli, çok lütufkâr, çok heyecanlı, çok muhabbetli, çok nazik bir şekilde sevindiğini söylemişti.


Hemen harekete geçmiştim, ama baktım ki hocamızın hayatı, öyle kolay kolay aşılacak bir dağ değildi. En azından benim aşabileceğim yollar zorluydu.


“Mutlaka bir şey yapmalı” derken, o dönem İBB Kültür AŞ Genel Müdürü olan Nevzat Bayhan’a; “Hocamıza bir vefa toplantısı yapalım” teklifini götürmüştüm.


Kısa süre sonra Fatih’te bulunan Ali Emiri Kültür Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıldığı geniş kapsamlı bir toplantı yapmıştık.


........


Şimdi ise hayalini kurduğum, ama gerçekleştiremediğim kitabı masamda. Başka dostlar hazırlamış ve ortaya muhteşem bir eser çıkarmışlar.


İşaret Yayınları’ndan çıkan “Hatıralar” kitabı, “Türkiye’nin; ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel” yakın tarihidir.


Önyargısız ve peşin hükümsüz bir şekilde ülkemizi seven ve tanımak isteyen herkesin, mutlaka okuması gereken bir eser.


Ayrıca yabancı dillere de tercüme edilerek, Türkiye dostu ve düşmanı memleketlerde de yayınlanmalı. Diğer dünya devletlerinin bu kitaptan öğreneceği çok şey var.


Ez cümle; Nevzat hocamız bir detay ustası olarak, alın yazısındaki Türkiye’nin yakın tarihini anlatmış.


Eser hakkında bilgi için:


İşaret Yayınları, 0212 519 17 28

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi