Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

İslam dünyası bu fuarda

İslam dünyası bu fuarda

MÜSİAD İslam dünyasındaki işadamlarını İstanbul’a taşıyor. 86 ülkeden 5000 katılımcının iştirak ettiği fuar, bugün başlıyor ve pazar günü sona erecek.


14. MÜSİAD Uluslararası fuarının bu yıl ki en önemli özelliği; hem iş hem fikir alışverişinin aynı salonda, aynı tarihlerde yapılacak olması.
İslam dünyasındaki işadamlarını bir araya getiren (Uluslararası İş Forumu) IBF kongresi de aynı salonda gerçekleştirilecek.

Değişik ülkelerden başbakanlar, bakanlar ve üst düzeydeki yöneticilerle, o ülkelerin büyük iş çevrelerinin katılacağı fuar ve kongre, İslam ülkelerinin kardeşliğini pekiştirecek.

Fuar ve kongrenin bu yıl başka bir özelliği de şu:

İslam ülkelerinden gelen işadamları, MÜSİAD tarafından çeşitli illere ve ilçelere götürülerek, oradaki iş çevreleriyle görüşmeler yaptırılacak.

¥

Bu seneki, IBF kongresinin konusu; “Ekonomide ve Siyasette Yükselme Zamanı” adını taşıyor ve Başbakan R. Tayyip Erdoğan, kongrenin açılışında tüm dünyaya seslenecek.

11-14 Ekim tarihleri arasında CNR’de gerçekleşecek fuar ve forum organizasyonları, toplam 60 bin metrekareye yakın kapalı alanda, 4 ayrı sektörü barındıracak.

Ortak fikirler, ortak problemler, ortak çözüm önerileri ve ortak hayaller forumda konuşulacak ama ortaklıklar fuarda kurulacak.

Özlenen iş birliği, sağlanan bu büyük platformda hayata geçecek. Bütün İslam âlemindeki; “iyiye, doğruya ve güzele” yürüyüşün izleri fuarda hissedilecek.

Fuarda 565 yerli firma, 125 İslam ülkesiyle birlikte 25 sivil toplum kuruluşu olmak üzere 715 katılımcı yer alacak.

Japonya, Hindistan, İngiltere, Malezya, S. Arabistan, Libya, Tunus, Mısır, Macaristan, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas ve Almanya ayrıca ülke tanıtımları için stand açacak.

¥

Geçtiğimiz hafta MÜSİAD genel başkanı Nail Olpak, yardımcıları Murat Kalsın, Alirazı Aslan ve Adnan Bostan ile birlikte ekonomi gazetecilerine fuar hakkında bilgi verdi.

Nail Olpak fuarı sadece ticari bir faaliyet olarak değerlendirmediklerini dile getirerek şunları söyledi:

-“Biz bu toplantıları ve iş buluşmalarını, sadece ticari bir faaliyet olarak görmediğimizi, esas olarak; ülkeler arası, kıtalar arası, kültürler ve medeniyetler arası bir iletişim, bir buluşma, kaynaşma zemini olarak gördüğümüzü de ifade etmeliyim.”

¥

MÜSİAD yaptığı bu faaliyetleriyle İslam âlemine de insanlık âlemine de bir kayıt düşüyor, bir not düşüyor ve üzerine vazife olan tebliğ vazifesini icra etmiş oluyor.

İslam dünyasının en büyük organizasyonu olan fuar ve iş forumu kongresi, işte bu tebliğin yerine ulaştığını gösteren bir işarettir.

MÜSİAD bu faaliyetleriyle laftaki “kardeşlik müessesesinin” sözden icraata geçmesini sağlıyor ve paranın mezarda bir işe yaramayacağını, esas olarak insanlığın; “huzur, güven ve istikrarına” nasıl hizmet edileceğini ortaya koyuyor.

Cüzdanların değil, vicdanların muhasebe edileceği bir fuar olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi