Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Bir Ekmek Bir Battaniye

Bir Ekmek Bir Battaniye

Türkiyeli Müslümanlar her zaman zalimin karşısında mazluma yardım etmesini bilmiş ve zalimlerden yana olmamıştır. Dünyanın neresinde bir felaket meydana gelse, Türkiyeli Müslümanlar olarak o insanların yanında olmuş ve yardımlarımızı ulaştırmışızdır.

Yanıbaşımızda Suriye yanıyor, Suriye halkı yanıyor, baştan beri hemen her Müslüman; “Müslümanlığının merhameti” gereği, elinden geleni yaptı ve yardımlarını sürdürdü, halen de sürdürmekte. Yalnız Suriye’de durum şimdi çok daha vahim. Açlık ve hastalık had safhada.

Bir ekmeğe bir battaniyeye ihtiyaçları var. Suriye’de Esed rejimini destekleyen ve desteklemeyip seyirci kalanlar, sıcak televizyon stüdyolarında tartışmalar yaparken, Suriye halkı sokaklarda açlıktan donmakta. Suriye’den gelen haberler henüz televizyon ekranlarına, radyo mikrofonlarına ve gazete sayfalarına tam olarak yansımıyor. 4 milyon Suriyeli evinden ocağından uzaklaşmış durumda.

600 bin Suriyeli komşu ülkelere sığınmış. Bunlardan 150 bini Türkiye’de. Geride kalan Suriyeliler bir yandan ölümle, bir taraftan açlıkla karşı karşıya kalmış ve bütün umutları Türkiye’den. Çünkü Suriye’nin yarasını; ne uluslararası kamuoyu sarabilir ne de mezheplerini dinlerinin önüne koymuş ve Allah’tan korkmadan, utanmadan masum insanları öldüren Suriye rejimi ile İran rejimi sarabilir ve tabii ne de Esed’i destekleyen diğer ülkeler.

Suriye’nin yarasını sarabilecek olan ülke ve halk, elbet öncelikle bizim halkımızdır. Bizim insanımızın felsefesi; -“Kenarı Dicle’de bir kurt aşırsa kuzuyu, ilahi adalette sorarlar Ömer’den onu” felsefesidir. ¥ Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) ve İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği’nin (İDSB) öncülüğünde başlatılan kampanyaya, Deniz Feneri ve Kimse Yok mu Derneği gibi ülkemizin önde gelen yardım kuruluşları destek veriyor.

Yardımın adı; “Bir çuval un, bir battaniye.” Bizim bir nesil ötemiz bir çuval unun ve bir battaniyenin ne demek olduğunu bilir. Savaş yorgunu ülkemizin hemen akabinde memleketin üzerine çöken tek parti kâbusunda milletimiz bugün Suriye halkının düştüğü yokluğu yaşamıştı.

Bu sebeple gençlerimiz bilmese de bizim nesil ve ondan öncekiler, bir çuval unun, bir battaniyenin ne demek olduğunu anlarlar. ¥ Kampanyada toplanan yardımlar en hızlı şekilde Lübnan ve Ürdün sınırındaki mülteci kamplarına ve Suriye içinde dağınık yerlerde yaşamaya çalışan sivil halka ulaştırılmakta.

Bu yardımların toplanması için nefsimizi; “enemize ve tarafgirliğe” kurban vermeden, Müslüman bir ruhla hepimiz yardım etmeliyiz. Bunun için gönlümüzden geçen bir yardım kuruluşuyla irtibata geçerek; bir çuval un, bir battaniye ikrâm edebiliriz.

¥

“Mallarını Allah yolunda harcayıp da arkasından başa kakmayan, fakirlerin gönlünü kırmayan kimseler var ya, onların Allah katında has mükâfatları vardır. Onlar için korku yoktur, üzüntü de çekmeyeceklerdir.” (Bakara 263)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hüseyin Öztürk Arşivi