Prof. Dr. Namık Açıkgöz

Prof. Dr. Namık Açıkgöz

Ordu değişti, CHP ve ODTÜ değişmedi

Ordu değişti, CHP ve ODTÜ değişmedi

Değişmeye direnen kurumları sayar, “Ordu, medya ve üniversite” diye sıralardık yakın zamana kadar.


Ordu değişimi yakaladı; medya değişim yolunun yarısını geçti; üniversiteler değişim niyetini belli etti ama ODTÜ’de yaprak kımıldamıyor. En sıkı ve en dirençli olacağı tahmin edilen ordu bile, değişim hızını yakalamışken, ODTÜ’nün hâlâ direnmesinin tek izahı vardır; o da “çağı okuyamamak”.

Evet… Bugün ayan-beyan ortaya çıkmıştır ki, ODTÜ, yaşanan son gelişmelerle, çağın çok çok gerisinde kaldığını göstermiştir. Çünkü ODTÜ, kendi geleneğini bozmamış, “tek fikirli üniversite” olma özelliğini muhafaza etmeye ısrarla devam etmektedir.

Demokrasiyi dillerinden düşürmeyenlere bakar mısınız? Sadece kendileri konuşurlar; kendilerinden başka kimseyi konuşturmazlar.

Gorbaçov’u konuşturmayanlar ODTÜ’lüler!...

Başbakan’ın konuşmasını engellemek isteyenler ODTÜ’lüler!...

Marx mezarından kalkıp gelse, onu da konuşturmazlar.

Haaa!... ODTÜ’lüler yalnız değil. Ankara Siyasal ve Hukuk da aynı yolun yolcusu…

Hadi ODTÜ’lüleri ve onların şakşakçılarını anladık… Şu CHP’ye ne oluyor?...

Eylemciler ve destekçilerinin milletten oy isteme diye bir dertleri yok… Onların amacı “romantik-nostaljik devrimcilik” duygularını yapay yolla tatmin etmek. CHP ise halktan oy isteyecek yarın öbür gün. Millet, “anarşistler”i destekleyenlere oy verir mi a dostlar?... CHP hiç mi halkın psikolojisini düşünmez!... “Anarşist” dedin miydi, halkın aklına ODTÜ gelir. Halkın CHP, bu olayların halka “anarşistler” şeklinde yansıyacağını hiç mi akıl etmez?... CHP, polis ailelerinden oy istemeyi hiç mi düşünmez?...

CHP diyor ki, “ODTÜ’yü kınayan rektörlerin görüşleri, kendi görüşleridir; öğretim üyelerinin değil.”

Hayır!... CHP eski günlerdeki gibi zannediyor üniversiteleri… Hani herkesin “solcu” olduğu; “Sokağa dökülün!...” dendiğinde, tüm sokakların kara cüppelilerle dolduğu üniversitelerin olduğunu zannediyor.

Geçti o günler beyim!... Köprünün altından çoook sular aktı… Yok artık siyasilerin emir kulları olan öğretim üyeleri!… Olanlar da yakında müzeye kaldırılacaktır.

¥

İktidar rahat… Körün istediği bir göz, Allah’ın verdiği iki göz…

Vallahi iktidar şimdi elini ovuşturuyor… Eylemciler, iktidara çok güzel bir pas verdiler ve en kısa zamanda, iktidar bu pası gole çevirecektir. İktidarın ODTÜ operasyonu başlamıştır; yakında hesap sorulur ve Kılıçdaroğlu’nun efeleri de değişim-gelişim çizgisine çekilir ve “tek fikirlilik”ten kurtulup demokratik zihniyete yaklaşır.

¥

Üniversite yönetiminin açıklamasına öfkelenen Başbakan, “O hocalar üniversiteden ayrılsın!...” dedi ya bu, maaş konusunda en mağdur kitle olan akademik personelin maaş iyileştirme düşüncesinin suya düşmesi demektir. ODTÜ yönetiminin, binlerce Yardımcı Doçent, Araştırma Görevlisi, Okutman, Öğretim Görevlisi ve Uzman’ın mağdur edilmesine sebep olmaya hakkı yoktur. Yani akademik personelin maaşları artmazsa, müsebbibi, ODTÜ’nün devrim fantezisidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Prof. Dr. Namık Açıkgöz Arşivi