Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Sultanbeyli Belediyesi’nden Abdülhamid Kitabı

Sultanbeyli Belediyesi’nden Abdülhamid Kitabı

Söz konusu II. Abdülhamid olunca, akan suların durması lazım geldiğine inanırım.
Bu ifadeyi her zaman ısrarla şu nedenle kullanmaktayım. Abdülhamid düşmanlarına baktığımda görürüm ki, hiç birisiyle ortak bir değer yargım yok.
Bu demektir ki; “Abdülhamid iyi padişah, iyi sultan, iyi devlet adamı, iyi baba, iyi insan ve iyi bir Müslüman’dır.
Beni en çok ilgilendiren kısmı da “iyi bir Müslüman” olmasıdır. İyi Müslümanlar; “iyilerden yanadır, dürüsttür, namusludur, şerefli ve haysiyetli” kişilerdir.
Böyle birine düşman olanlarla benim işim olmadığı için Abdülhamid Han’ı pek severim. Bir de kayı boyundan oluşunu tabi. Bizim de kayı boyundan olduğumuz söylenir.
Laf Abdülhamid’den açılınca çenem birden açılıyor işte. Ne yapayım, çok seviyor ve çok benimsiyorum.
¥
Sultanbeyli Belediyesi, kültürel ve sosyal projelerin gerçekleştirilmesinde, inanılmayacak güzellikte ve güçlülükte işler yapmakta.
Bu başarıda başkan Hüseyin Keskin’in yanısıra Mehmet Mazak ve Necdet Dursun ismini de zikredelim.
İşte bu haftaki kitabımız, Sultanbeyli Belediyesi yayınları arasından çıkan, “Sultan II. Abdülhamid Ve Dönemi” ismini taşıyor.
Dr. Coşkun Yılmaz’ın editörlüğünde çıkan eserde yeralan makaleler; “ehli edipler” ve “ehli bilginlerce” yazılmış.
Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin; yaptığı faaliyetlerle, Sultanbeyli’yi “negatif olarak bilinen imajından” çıkarmayı başarmış birisi.
Başkan Hüseyin Keskin’i, Çarşamba günü başlayacak olan; “İstanbul’un Şiiri, Dünyanın Şairi” başlığıyla düzenledikleri, “Uluslararası Şiir Festivali” programının tanıtımında gördük ve dinledik.
¥
II. Abdülhamid’i anlamadan, bilmeden, Osmanlı Devleti’nin; ne kuruluşu ne sona gelişi anlaşılamaz.
Devlet yönetimi başta olmak üzere; sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik sahalarda, Abdülhamid’in dehasına ulaşmak mümkün değildir.
Ayrıca bir baba olarak, bir eş olarak ve bir dost olarak; fedâkarlık ve vefakârlığına ise yine yetişmek mümkün değildir.
Cennet mekânın 33 yıllık devlet idaresindeki her anı, suikastlere maruz kalırken, o hem devleti idare ediyor hem de Domaniç Yaylası’ndaki “Hayme Ana”nın türbesinin onarımını yaptırıyordu.
¥
Evet “II. Abdülhamid Ve Dönemi” isimli eser, Cennet mekân Sultan ile ilgili bilinmeyen pekçok meseleyi gün ışığına çıkarmış.
31 Mart Vak’ası başta olmak üzere, 33 yıl içerisinde meydana gelen önemli olayların ve devletler arası entrikaların, Osmanlı Devleti’ne ve II. Abdülhamid’e karşı nasıl yapıldığını ortaya koymuş.
II. Abdülhamid sadece bizim Cennet mekân Sultanımız değil, tüm İslam âleminin kayıtsız şartsız Halife kabul ettiği bir devlet ve millet idarecisidir.
Bugün halen pek çok İslam beldesinde, Abdülhamid adına hutbeler okunmaktadır. Çocuklara, caddelere, sokaklara, kütüphanelere Abdülhamid ismi verilmektedir.
¥
Eser hakkında bilgi için Sultanbeyli Belediyesi; 0216- 564 13 00

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi