Prof. Dr. Namık Açıkgöz

Prof. Dr. Namık Açıkgöz

Akiller heyetinde Akit'i yadırgayanlar

Akiller heyetinde Akit'i yadırgayanlar

Hadi sol-liberalleri anladık... Ağzınızla kuş tutsanız da onlara yaranamazsınız. Ama şu “İslamcı” geçinenlere ne oluyor ki, Âkiller Heyeti’ne Yeni Akit’ten katılan iki kişiden rahatsız oluyorlar?

            Türkiye bir değişim sürecine girecek ve bir heyet oluşturulacak ama Yeni Akit o heyette yer almayacak!...

İyi be!... Siz insansınız da, Yeni Akit yazarları ağaç kovuğundan mı çıktı?...
Yok arkadaş yok!...

Bu “yanaşma İslamcılar” iflah olmayacak!...

Partizan cumhuriyetçilerin oluşturduğu “meşruiyet alanı”na girmek için bunların atmayacakları takla yok... Alimallah, sırf onlarla aynı fotoğraf karesinde görünmek için her kılığa girerler ve bağımsız, bağlantısız Yeni Akit’çilere saldırırlar.

Daha düne kadar devlet kaymağını söğüşleyen “Beyaz Türkler” vardı... Şimdi bu nev-zuhur “yanaşmalar”la, bir de nur topu gibi “Beyaz İslamcılar” seçkinleri oluşturulmaya çalışılıyor.

Bu “Beyaz İslamcılar”la Zekeriya Beyaz arasında hiç fark yok. Zekeriya Beyaz, 28 Şubatçılara yaranmak için elinden geleni ardına koymamıştı; “Beyaz İslamcılar” da sol-liberallere yaranmak için aynı şeyi yapıyorlar.

Partizan cumhuriyetçilerin gazetelerinde yazmak, onların televizyonlarında, bir saniye de olsa görünmek, “Beyaz İslamcılar”ı mayıştırıp gevşetiyor. Sonra, kestane misali çıktıkları kapçıkları beğenmiyorlar ve sade Müslümanlara küçümseyici gözlerle bakıyorlar...

“Beyaz İslamcı” veya “Yanaşma İslamcı” beyler, bayanlar!... Biz bu tavırları biliyoruz.  Bu tavırlarla halkın ensesinde 90 seneden beri boza pişirenlerden zerre miskâl farkınızın olmadığını biliyor musunuz? Bu halk nasıl günü geldi, bu tür insanların saltanatına son verdiyse, sizi de indirir o sandalyelerinizden.

Komplekse kapılmış psikolojiniz ve yaralanmış bilinçlerinizle, çok sağlıksız bir görüntü veriyorsunuz. Bu milletin vicdanının sesini değil, kulu olmaya çalıştığınız ama bir gün sizi kapının önüne koyacak efendilerinizin arzularını dile getiriyorsunuz. Kendinize yaptığınıza bir şey demem de, bu mazlum halkın değerlerini dejenere ediyorsunuz, ona üzülüyorum.

Bu millet 90 yıldır “partizan cumhuriyetçi”lerin küçümsemesinden bıktı... Hasolar-Hüsolar muamelesi görmekten artık nefret ediyor. Onlara tahammül edememişti, şimdi sizlere tahammül edemiyor bu millet!...

Hiçbir yere bağlı olmayan; 28 Şubat’ta akredite olmayan; akredite olmadığı gibi bir sürü adlî davayla canından bezdirilmeye çalışılan ama yoluna asla yılmadan devam eden Yeni Akit yazarlarının Âkiller Heyeti’nde olması, “Onlardan gelecek muhalefeti kesmek için”di haa!... Sevsinler senin idrâkini ve yorumunu!...

Vaktiyle, üniversitede bir toplantı esnasında, yöredeki eski mezar taşlarından çok ilginç olanlarla karşılaştığımı söylemiştim. Toplantıda bulunan “partizan cumhuriyetçi” bir bayan Profesör heyecanla, “Hangi döneme ait bu mezar taşları?...” diye sordu. Ben de “Osmanlı dönemi” deyince; leş görmüş biri gibi yüzünü ekşitmişti. Biliyorum; siz de Yeni Akit yazarlarına böyle bakıyorsunuz ama kimsenin umurunda değil. “Taksim’den aşşa; Kasımpaşa” deyip geçiyoruz.

“Taksim’den aşşa kasımpaşa” deyip geçiyoruz da, ben bu yazıyı niye yazdım?... Hani umurumda değildi...

Valla “Beyaz İslamcılar” veya “Yanaşma İslamcılar” gerçekten umurumda değil... Ama bu günlerde dalga geçecek başka konu bulamadım da ondan yazdım bu yazıyı.

Anladınız mı bembeyaz İslamcılar?...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Prof. Dr. Namık Açıkgöz Arşivi