M. Emin Parlaktürk

M. Emin Parlaktürk

En İyi Müdafaa Hücumdur

En İyi Müdafaa Hücumdur

Alkol düzenlemesiyle ilgili tartışmaları izliyorum. Destekleyenler de, karşı çıkanlar da Müslüman! Siz böyle düşünmeseniz bile, onlar kendilerini böyle tanımlıyorlar. Yani, karşı çıkanlar da Müslüman olduklarını söylüyorlar!
Müslümanların bu konuda tartışmaya girmeleri çok garip değil mi? Bu garipliğe bakınca, tarafların Müslümanlık algısında bir problem var demektir.
Nedir problem?
“Alkolü savunanlarla alkole karşı çıkanların dindeki yeri” problemidir!

***

Şu bir gerçek ki, alkol İslam’da haramdır.
Üretilmesi, tüketilmesi, taşınması, depolanması, satılması, alınması, servise sunulması, ikramda bulunulması, teşvik edilmesi, reklam yapılması, özendirilmesi, imalatında çalıştırılması, çalışılması vs. alkolle ilgili her şey İslam Dini’nce haram kılınmış, yasaklanmıştır.
Sarih ayetlerden ve sahih hadislerden çıkarılan kesin hüküm budur. Bu kesin hükme göre, “Ben Müslümanım” diyen herkes, buna uymakla mükelleftir, mecburdur. Müslüman olmayanların böyle bir mecburiyeti yoktur. Çünkü, inançlarda zorlama olmaz.
Ancak, Müslüman olduğu halde buna muhalefet eden ve aykırı tavır sergileyenlerin Müslümanlık iddiası olamaz. Aksi halde, kendileriyle çelişmiş, yalancı, münafık, sahtekâr durumuna düşmüş olurlar.
Çünkü, Allah’ın haram dediğini helal saymak, bu haramı savunmak, desteklemek ve teşvik etmek, Allah’a karşı gelmek, isyan etmek, kafa tutmak, hatta O’na savaş açmakla eş değerdir.

***

Allah’ın haramlarını helal sayanlar, Allah’ın otoritesine karşı gelenlerdir. Allah’ın hüküm koyma yetkisini kabul etmeyenler, O’nun ilahlığını kabul etmeyenlerdir. Böyle bir anlayışa sahip olanların veya bu anlayışı savunanların Müslümanlıkla bir ilgisi olamaz!
Alkol düzenlemesi madem ki “ideolojik” bulunuyor ve dini bağlamda tartışılıyor, lafı uzatmaya hiç gerek yok! Tartışmacılara önce Müslüman olup olmadıkları sorulmalı. Eminim ki, büyük çoğunluğu –belki de hepsi- “Müslümanız” diyeceklerdir.
O zaman, alkolün tartışıldığı oturumlarda sorgulanacak konu; “alkol” değil, “Müslümanlık”tır. Bir Müslüman, alkolü nasıl savunur ve destekler, esasen bu sorgulanmalıdır.
Esas dururken teferruatla uğraşmak, tartışmayı uzatmaktan öte bir sonuç getirmez. Alkolü savunanlar arasında “bizim Müslümanlıkla bir alakamız yoktur” diyenler çıkarsa eğer, onlara da verilecek cevabımız hazır olmalıdır:
“Evet, bizim ilgimiz vardır ve bu düzenlemeyi de bunun için savunuyoruz. Bu da yetmez, Allah’ın diğer yasakladıklarının da yasaklanmasını istiyoruz, çünkü bu toplumun kahir ekseriyeti Müslümandır!..”

***

Onun için diyoruz ki: Hükümetin alkol düzenlemesini savunanlar bu harcadıkları enerjiyi, kendilerini Müslüman addedenlerin nasıl Müslüman olduklarını sorgulamaya harcasalar, daha faydalı iş yapmış olacaklar! Çünkü, bazı hamlelerde en iyi müdafaa hücumdur.
Kendilerini Müslüman addetmeyenlere ise, sözümüz yoktur. Onlara “selam” der, geçeriz.

facebook.com/vaktulemin
twitter.com/parlakturk

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
M. Emin Parlaktürk Arşivi