Fatih Uğurlu

Fatih Uğurlu

Nurettin Sözen, İstanbul’un yeni CHP adayı!

Nurettin Sözen, İstanbul’un yeni CHP adayı!

Önümde bir gazete duruyor, Sabah. Bu gazete Başbakan Erdoğan’ı destekleyen yandaş medya diye anılıyor. İçini bir açıyorum ne göreyim. Koskoca bir CHP ilavesi. Belediye seçimlerine hazırlanan CHP’nin milleti narkozlamak için hazırladığı bu eki baştan sona soluksuz okuyorum.

İlk başta Arap ortağını memnun etmek için rakı, şarap, viski, votka, likör ve bira ilanları yayınlamayı hüner sayan Sayın Serhat Albayrak, Başbakan’ın alkol reklamlarını yasaklamasının bütçesinde meydana getireceği boşluğu CHP broşürü yayınlayarak doldurmayı düşünmüş herhalde.

Milletin evlatlarını alkolle tanıştırıp sarhoş etmenin vebaline şimdi de inançlarımızın şeksiz-şüphesiz en büyük düşmanı CHP’nin yalanlarla dolu broşürünü insört olarak dağıtarak yeni bir vebal sayfası daha açıyor. Allah’tan bu yalan makinası insörtü okuyanlar biraz izanları varsa asla CHP’ye oy vermezler. Aman Allah’ım ne inciler döktürmüş Kemal Kılıçdaroğlu görseniz şaşarsınız. Efendim ana başlık “Kentine güven canım İstanbul’um” zaten İstanbullu kendine ve kentine güveniyor. Bir kere şaşırdı ve Nurettin Sözen’i İstanbul’a başkan yaptı da gördü Vehbi’nin kerrakesini! Bir daha mı, aslaaa...

Allah o günleri tekrar göstermesin Muhammed ümmetine. Teyemmümle namaz kılar olmuştuk. Su mu, o neydi sahi... Valla bilmeyiz kimya dersinde adı geçiyormuş hatta formülü H2O imiş. Çeşmelerden 10-15 günde bir defa akardı. İSKİ’nin başındaki Ergun Göknel ise cakcikesi ile havuzbaşı alemleri yapardı. Bir yandan da teypte “Götür Ergun, götüüür” şarkısı çalardı. O da bu şarkı hoşuna gittiği için tekrar tekrar çalardı! İşte o insörtte hem de adı verilerek Nurettin Sözen’in başarılı bir sosyal demokrat belediyeci olduğu söyleniyor. İnanmıyorsunuz değil mi? Kılıçdaroğlu bu kadar safça olamaz diyorsunuz. Vallahi de billahi de Nurettin Sözen övülüyor o insörtte. Sosyal demokrat belediyeler her şeyin ilkini yapmışlar. Ha bu söz baktığınız yere göre doğru. Çünkü her bozuk saat bile günde iki kere doğruyu gösterirmiş. Bir de ovadaki bir iddia, sosyal  demokrat belediyeler tarihi eserleri ve de bilhassa camileri en iyi koruyan belediyelermiş.

Kılıçdaroğlu bu yalanları söylerken nasıl çarpılmadı doğrusu merak ediyorum. Şimdi gelelim CHP’li sosyal demokrat belediyelerin yaptıkları ilklere. Çok değil, ayniyle vaki bir kaç örnek sunacağım:

1- İlk defa sosyal demokrat belediyeler cami, han, hamam, medrese ve şadırvanları hem de kelepir ilanları ile sattılar. Ki bunu İstanbul’u işgal eden İngiliz işgal kuvvetleri bile yapmamıştı. Benim rahmetli ninem bana nasihat ederken “Aman oğlum, vakıf mallarına el uzatma, alma, koru, camiyi satan vatanı da satar” diye nasihat ederdi. Bugün hâlâ Beyoğlu’nda o satılmış camiden bozma “İstiklâl Meyhanesi”nde sarhoşlar kafa çekmekteler.

2- Nurettin Sözen, İstanbul’da belediye başkanı iken ilk defa şehirde kolera salgını başlamıştı. Zira tüm meydanları toplanmayan çöplerden oluşan bir şehir meydana getirdiler ve CHP’li şehirlerde “Çöpüstanbul” diye şiirler döktürdüler. Osmanlılar zamanında 2000 su kuyusunun açıldığı şehir Kerbela ile kardeş şehir ilan edildi. İstanbul’a diğer ülkelerden su ithalatına başladı. Ve İSKİ’nin adı PİS-qKİ olarak değiştirildi. Çünkü PİSKİ’nin başındaki Ergun Göknel ki onun gönül maceraları sonradan Deniz Baykal, Muharrem İnce ve Kamer Genç’e ilham kaynağı olmuştur; işin gramajını kaçırmış ve soluğu Bayrampaşa’da almıştı. Bu hakimler de adama ağız tadı ile yedirmiyorlardı şeyleri. O badireden kendisini zor kurtaran Nurettin Sözen de yaptığı bu başarılı(!) sosyal demokrat belediyeciliğin ödülü olarak milletvekili yapılarak Ankara’ya gönderildi. İşte o İstanbul’u ok götüren günlerde Allah’tan Recep Tayyip Erdoğan seçilip geldi ve sizin pisliklerinizi temizledi. Ve Nurettin Sözen de “Benim zamanımda İstanbul’a bir damla yağmur yağmadı, ne yapayım Erdoğan’ın Allah’la arası iyi şakır şakır yağıyor” diyerek CHP’nin bereketsizliğini itiraf edecekti.

Sayın Kılıçdaroğlu, erkekseniz, yüreğiniz yiyorsa o başarılı dediğiniz Nurettin Sözen’i “Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür” zannediyorsanız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday yapın, bütün kutsallarım adına yemin ediyorum Taksim’de eşek gibi anıracağım. Ya siz aday yapmazsanız? Canım siz de aynı meydanda karga gibi ötün, ben ona da razıyım.

Var mısınız iddiaya! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Uğurlu Arşivi