Prof. Dr. Namık Açıkgöz

Prof. Dr. Namık Açıkgöz

"Tayyip İstifa"de Etti

"Tayyip İstifa"de Etti

Üç haftadır “Tayyip istifa!... Tayyip istifa!... Tayyip istifa!...” deyip gırtlaklarınızı yırttınız...

Temel’in dediği gibi: Eeee!... Noldi?...

Tayyip istifa etti mi?...

Hani o Cumartesi veya Pazar günü hükumet istifa edecekti?...

Hani eylemler 48 saat sürerse, ana muhalefet Anayasa mahkemesine gidecek ve Anayasa mahkemesi de hükumeti görevden alacaktı?...

Hani eylem 48 saat sürerse, Avrupa Birliği duruma el koyacak ve hükumet “bâb-ı devlet”ten el çekecekti?...

Noldi?... Çekti mi?

Sevgili çocuklar, sadece biber gazına maruz kalmadınız, bazı yazarların da gazına geldiniz; farkında mısınız?...

O Cuma gecesi “Az kaldı... Biraz daha yüklenin!... İktidar ha düştü ha düşecek” diyen çakma efeler, seslerini kıstılar; ortalıkta sizleri istismar eden vandallar kaldı... Onlar da balatayı sıyırmış araba gibi daldılar sokaklara meydanlara.

Başbakan’ın istediği tam da buydu... Gezicilerle vandalların ayrışması ve millete “Bakın!... Bu vandalları mı istiyorsunuz, bizi mi?...” demekti amacı. Kuzey Afrika’dan geldiğinde, ayağının tozu ile İstanbul’u ayağa kaldıran Başbakan, sizlere dendiği gibi “Giden Adam” olmayıp iktidarda “Duran Adam” olduğunu gösterdi.

Eski bir futbolcu olan Başbakana öyle güzel bir pas verdiniz ki, o da verdiğiniz pası gördü (“restinizi gördü” de denebilir.) ve şimdi topu kaleye doğru sürüyor ve bu gidişin sonu gol gibi görünüyor. Skorda yüzde 60’lık gol görürseniz şaşmayın.

Gole doğru giden bu pası siz verdiniz; şimdi golün şaşkınlığı ile donup kaldınız ve “Duran Adam” oldunuz... Siz daha durun... Başbakan kaleye doğru top sürüyor... 2014 ve 2015’te golleri gördüğünüzde, “Duran Adam”lıktan “Bayılan Adam” olmaya geçeceksiniz.

İstanbul’da 1, Ankara’da 4, Mersin, Kayseri, Samsun, Erzurum’da birer miting... Arkası gelecek... Sivas, Amasya, Kütahya, İzmir, Manisa... Ve her meydanda heyecanlı bir kitle ile Başbakan “Durmak yok... Yola devam!...” diyor.

Biliyor musun Gezici çocuk?... Sen orada kibriti çakmasaydın, Ak Parti alevleri meydanları kaplamayacaktı. Bildiğin gibi değil... Bütün Ak Parti teşkilatları, herşeyi Başbakana bırakmış, yan gelip yatıyordu. Arada sırada Başbakan “Ak Parti yan gelip yatma yeri değildir. Yatmak yok, yola devam!...” dese de dinleyen yoktu. Bi görecektin Ak Parti tabanının sinirleri alınmış gibi yaşadığı iktidar rehavetini!...  

Senin Gezi eyleminden sonra sokaklara dağılıp “hay-kırmak” yerine sadece “kırmak” eylemleri yapanlar, Ak Parti kitlesinin sinir uçlarına dokundu. Melul-mahzun, sakin sakin durup “Duran Adam” olan bu kitle, şimdi ayağa kalktı... Bu kitlenin damarlarına kan yürüdü... Şimdi meydanlarda onlar var; sen yoksun. (Sen muhtemelen yazlığa gittin ve plajlara sarktın.)

Sen günlerce sokaklarda meydanlarda “Tayyip İstifa!... Tayyip istifa!... Tayyip istifa” dedin ama Tayyip Bey “istifa” etmedi; gördün, görüyorsun, göreceksin; Tayyip Bey, olaylardan “istifade” etti...

Hadi gözün aydın ve hatta ayağın göl, başın pınar olsun Gezici çocuk...

***

Bütün Müslümanların mübarek Berat Kandili mübarek olsun. Bu gece hürmetine, Allah büyün günahlarımızı affetsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Prof. Dr. Namık Açıkgöz Arşivi