Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Yarım doktor ve yarım hoca

Yarım doktor ve yarım hoca

Atasözlerimizin pek çoğu, “çarıklı erkânı harp” dediğimiz bu toprakların sevdalısı ve direkt Allah’a ve Peygambere iman eden, bizden önceki nesiller tarafından söylenmiştir.

Ve bu sözlerin önemli bir kısmı, ümmi insanlarımıza aittir. Okumamış yazmamışlardır ama tecrübeleriyle “Amentülerini” birleştirip bilgece laf etmişlerdir.

Müslüman olmak değil, Müslüman kalmak önemlidir. Bunun için de gerekli olan;

-“Allah’ın varlığına ve birliğine, Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in O’nun Rasulü olduğuna tam iman edip, imanın altı şartını katıksız yaşamaktır.”

İşte belli kesimlerin hesaba katmadığı bu inanca sahip sessiz çoğunluğun; ülkesine, milletine ve dini değerlerine sahip çıkmaları, tam imanlarının neticesidir.

Mevcut musibeti de yine “çarıklı erkânı harp” dediğimiz; vatanını, milletini, dinini sahiplenen ve başına seçtiği insanlara güvenen “Masum Müslüman” halkımız yenecektir.

Neyse lafı uzatmayalım, eskiler derler ki; “Yarım doktor candan, yarım hoca dinden eder.” Yarım doktor tıp cahili, yarım hoca da din cahilidir.

Son aylarda aklıselim sahibi insanların büyük bir şaşkınlıkla izlediği garip bir durum yaşıyoruz.

Bu yaşananlardan istifade etmek isteyen yarım hocalar çıkıp, havaların sıcak gitmesini, yağmurun veya karın yağmamasını “Gayretullah’a” dokundu diye ifade ediyorlar.

……………….. 

Allah!.. Allah!.. Allah!.. Bu ne cesaret yahu! Allah adına hüküm veriyorlar ve bu cehalete de abdest alıp namaz kılan bir sürü Müslüman inanıyor.

Allah kulların emrinde değil, kullar Allah’ın emrindedir. Sadece Türkiye değil, bütün kâinat Allah’ındır. 

Müslümanlık inancı böyle söyler ve şahsen ben de böyle iman edenlerdenim. Allah adına hiç kimse hüküm verip, “Gayretullah’a” dokundu ve dokunur diyemez.

Böyle söylemek ve düşünmek, Allah’a atılmış bir iftiradır. Hadi bunu Yahudiler söylese, “Yahudi’dir, her laneti işler” der ve inanmazsınız.

Çünkü dünyanın neresinde bir bela varsa, altından Yahudiler çıkmaktadır. Bizdeki belanın da baş sebebi, Yahudilerin tezgâhıdır. Neyse diğer konuya geçelim.

…………………

Yalnız sözlerim; hakiki iman sahiplerinedir, böyle şeylere inanmayanlaradır, namaz ve sabırla Allah’a iltica edenleredir.

Şimdi, Türkiye’de olup biten hadiselerle kar ve yağmurun yağmaması, “Gayretullah’a” dokunuyorsa, o zaman yüz yıllardır kuraklık ve açlık çeken Afrika, sürekli “Gayretullah’a” dokunduğu için mi bunları yaşıyor?

Eğer bu mantıkla gidecek olursak, o zaman bizlerin Afrika’nın kuş konmaz kervan geçmez yerlerine su kuyusu açması ve kurban kesmesi “Gayretullah’a” muhalefettir.

Öte yandan, Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de, Myanmar’da, Mısır’da, Afganistan’da, Doğu Türkistan’da ve bilmem nerelerde, Müslümanlar zillet, baskı ve şiddet altında. Buralar hep “Gayretullah’a mı” dokunuyor?

Ey Allah adına hüküm veren insafsızlar! İnsaf yahu!

“Allah’ım beni ve isteyenleri, ‘Amentüne’ tam iman eden Müslümanlardan eyle.” Amin.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi