Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Milli Görüş

Milli Görüş

Bu haftaki eserimiz Ravza Yayınları’ndan. “Yaşayanların Dilinden” üst başlığı ile “Milli Görüş” ismini taşıyan eserin yazarı Hüsamettin Ertem.

Henüz çocukluk masumiyetini yaşadığı dönemlerde dünyanın bir yığın kirlilikleriyle tanışmadan, Milli Görüş ile tanıştığını anlatan Hüsamettin Ertem, yaşadıklarını, dinlediklerini ve okuduklarını kaleme almış.

Hüsamettin Ertem eseri hakkında özetle şunları söylüyor.

“Milli Görüş hareketi, ilk doğduğu yıldan itibaren, bu harekete gönül verdim. Türkiye’ye ve tüm insanlığa ancak bu siyasal sistemin hâkimiyetinin sağlanmasıyla barış ve huzurun geleceğine gönülden inandım.

Milli Görüş partilerinin ilki olan Milli Nizam Partisi’nin kuruluşu benim çocukluk yıllarıma rastlamasına rağmen, diğer tüm siyasi partilerden farklı olduğu hemen dikkatimi çekmişti.

O günden bugüne gelinceye kadar, hiçbir makam ve mevki hesabı yapmadan, bir hizmet neferi olarak, bu siyasal harekete elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalıştım.

¥

Bu kitabı kaleme alırken, özellikle genç nesilleri 1970 ve 1980’li yıllardaki olaylardan haberdar edebilmeyi amaçladım.

O yılları bizzat yaşayanlara ise bu kitabın bir zihin tazeleme ve o günlere ait hatıralarının yeniden gözlerinde canlanmasını arzu ettiğimi belirtmeliyim.

Kendi çocukluk yıllarımdan başlayarak, hatıralarımın eşliğinde Milli Görüş’ü anlatma gayreti içinde oldum.

Kitabın içerisinde çalışmalarıyla, yazdığı yazılarla ve yaptığı konuşmalarla Milli Görüş’e katkı sağlamış değerli şahsiyetlerden bahsetmeye gayret ettim.

Bir yandan Milli Görüş siyasi hareketinin nasıl başladığını ve ne gibi süreçlerden geçtiğini, bir yandan da kendi hayat hikâyemi birlikte anlatmaya çalıştım.

Bu siyasal yapıda yer alan etrafımdaki arkadaşlarımı ve hizmet eri ağabeylerimin yeri geldikçe isimlerini zikrettim.

Çoğu birer isimsiz kahraman olan bu güzel insanlardan bahsetmeyi boynumun borcu telakki ettim.

Kitapta 1969’un sonundan itibaren 1980 yılına kadar ki dönemi ele aldım. 1973-1975-1977 seçimlerinde Milli Selamet Partisi’nin aldığı oy miktarlarından ve meclise gönderdiği milletvekilleriyle, çıkardığı senatörlerin adlarını yazdım.

¥

Miting meydanlarında, konferanslarda ve Fetih kutlamalarında cennet mekân Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamın yaptığı konuşma metinlerine yer verdim.

Milli Selamet Partisi’nin koalisyon hükümetlerinde iken attığı temelleri, açtığı fabrika ve sanayi tesislerinin listelerini yazarak, az zamanda büyük işler yapıldığının kanıtı olarak dikkatlerinize sunmak istedim.

Tarihi bir dönem noktası olan Kıbrıs çıkartması esnasında yaşanan olayların perde arkasını, değerli büyüğüm Süleyman Arif Emre’nin kaleminden aktardım.

O günlerde dillerden düşmeyen ve o zaman ki Türkiye’nin siyasal, sosyal atmosferini yansıtan şiir ve marşları yeniden hatırlatma gereği duydum.

Birer belgesel evrak niteliğinde olan, Milli Görüş partilerinin kullandığı afişlerin, kullanılan sloganların ve halka dağıtılan broşürlerin birer kopyasına, kitabın sayfalarında yer vermeye gayret ettim.”

Bilgi için Ravza Yayınları 0212- 528 46 17

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hüseyin Öztürk Arşivi