Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Yeni Türkiye

Yeni Türkiye

“Yeni Türkiye” sözü çok güzel. Hasan Celal Güzel, bu ismi tam 20 yıl önce seslendirmişti.

Seslendirmekle kalmadı bir de Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi’ni kurarak, “Yeni Türkiye” adıyla kitaplar yayınladı.

Yirmi yıldır iki ayda bir yayınladığı 56’ncı cildi, 1160 sayfa olarak piyasada.

Ülkemize ve milletimize sevdalı “temiz mayalı bilge insanların” yazılarının yer aldığı sayı, “Yeni Türkiye” ile “Eski Türkiye’nin” arasındaki farkı çok net ortaya koymuş.

Bu sayının başyazısı, “Yeni Türkiye’nin” mimarı; “zalimin hasmı, mazlumun dostu, zalimlere dost olanların korkulu rüyası,” Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ait.

Hasan Celal Güzel; “Yeni Türkiye’yi çıkarırken, geleceğin Türkiye’sinin doğru temeller üzerinde şekillenmesinde katkıda bulunmayı hedef almıştık” diyor ve ilk yayınladıkları Kasım-Aralık 1994 sayısında, Yeni Türkiye hayalini şöyle anlatıyor:

“Geleceğin Türkiye’si yepyeni bir Türkiye olacaktır. Asrın başlangıcında; demokratikleşmesini tamamlamış, milli kimlik sahibi, kaynaşmış, bütünleşmiş, sevgi dolu ve hür düşünceli insanlardan meydana gelen bir Türkiye ortaya çıkacaktır.

Bu Türkiye, Türk ve İslam dünyasının liderlik mevkiine erişmiş, bütün dünya ülkeleri ile barışçı ve iyi münasebetler tesis etmiş, düşmanlığından korkulan, dostluğu aranan bir devlet olacaktır.

Yeni Türkiye, artık hayal ettiğimiz gibi gerçekleşmeye başladı. Yeni Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yıldönümü olan ilk hedefine doğru süratle yoluna devam ediyor.

Sayın Başbakanımızın ‘Yeni Türkiye’ başlıklı yazısında bizi heyecanlandıran şu satırlar, ortak duygularımızı ifade ediyor.”

“Yeni Türkiye, tarihin yeniden canlanması, ayağa kalkması ve dizayn edilmesidir. Yeni Türkiye, milletin kimliğini, kişiliğini bulduğu, özgüvenini yükselttiği, etkin güç olmaya başladığı sürecin adıdır.

Yeni Türkiye’de demokrasi sadece bir yönetim biçimi olmaktan çıkarak, bir yaşama biçimi halini alacaktır.

Evde, okulda, iş yerinde, ülke yönetiminde demokratik değerler insanımızın temel referansını oluşturacaktır.

Yeni Türkiye, insanına değer veren ona değerli olduğunu hissettiren uygulamalara imza atacak; yüksek kalite, yüksek hizmet standartları yerleştirecektir.

Yeni Türkiye, Türkiye’nin özüdür. Yeni Türkiye, bir yandan Selçuklu ve Osmanlı’nın ruhunu tevarüs eden, 23 Nisan 1920’de Cumhuriyete giden heyecanı taşıyan, aynı zamanda istikbale bakan Türkiye’dir.

Bir büyük medeniyetin, dünyada önemli bir yere sahip imparatorluğun mirasçısı olarak Türkiye, soğuk savaş dönemi boyunca pasif, silik, içe kapanık politikaların esiri oldu.

Bu toprakların mayasında bulunan değerler sayesinde dünyada aktif, söz sahibi ve etkili bir güç olan milletimiz, bölgesinde ve dünyada haklı yerini almak için iradesini kullanmaya başladı.”

Evet, “Yeni Türkiye” geleceğe ve geçmişe ışık tutmak için mutlaka her evde bulunması gereken bir dergi. Bilgi için; 0312- 441 42 400312- 441 42 40- [email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi