Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Deniz Feneri Orta Afrika Mazlumlarına Gidiyor

Deniz Feneri Orta Afrika Mazlumlarına Gidiyor

Türkiye’nin ve dünyanın neresinde bir mazlum varsa, onlara karşı duyarlı insanların yardımlarını götüren Deniz Feneri, Orta Afrika’daki Müslümanların çığlığına gidiyor.

Orta Afrika’da, 2013 yılı Aralık ayından bu yana Müslümanlara yönelik artarak devam eden etnik katliam uygulanıyor.

Etnik çatışmalar nedeniyle binlerce Müslümanın hayatını kaybettiği Orta Afrika’da en az 150 bin Müslüman, komşu ülkeler; Çad, Kamerun, Sudan ve Kongo’ya göç ederek mülteci konumuna düştü.

Bir milyondan fazla insan da evlerini terk ederek ülkenin daha güvenli olduğu kuzeydoğu bölgesine sığınmak zorunda kaldı. Camiler yakıldı, ev ve işyerleri yağmalandı.

Aylardır sürdürülen bu insanlık dışı muamele ile göçe zorlanan Müslümanlar, yetersiz beslenme ve barınma şartlarından dolayı birçok bulaşıcı hastalık tehlikesi ile karşı karşıya.

Deniz Feneri, İDSB koordinatörlüğünde kurulan İnsani Yardım Platformu ile Orta Afrikalı Müslüman kardeşlerimize yardım ulaştırmak için harekete geçti.

Deniz Feneri Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz; bölgede ilk etapta gıda, ilaç ve temizlik malzemelerinden oluşan acil insani yardım malzemesi dağıtacaklarını söyledi.

Türkiye’de yüzbinlerce, dünyada milyonlarca insanın umut kapısı olan Deniz Feneri, hayırseverlerimizin bağışlarını şimdi de Orta Afrikalı Müslümanlara ulaştırmak için çalışıyor.

*

Bu arada yeri gelmişken, zihninde Deniz Feneri hakkında soru işareti olan “samimi Müslümanlara” bir iki sözüm olsun.

Deniz Feneri üzerinde operasyon yapanlar ve yaptıranlar, öncelikle yüzbinlerce masumun hakkına girdiler.

O masumların feryadı, Deniz Feneri’ne iftira atanları rezil etti ve daha da rezil edecek inşaallah.

Kurulduğu günden bu yana Deniz Feneri gönüllüsüyüm. Yaptığı yardımları ve ulaştığı insanları izledim, gördüm, konuştum.

Aklıselim sahibi insanlar, Deniz Feneri’ne karşı kimlerin ittifak ettiğini ve uğraştığını gördü ve bildi.

Deniz Feneri, bu ülkenin ve bu milletin güvenmesi ve inanması gereken; bağımsız, bağlantısız, holdingsiz, basınsız ve bilumum tepe yöneticisiz yegâne millet kuruluşudur.

Yaptığı her işte, her bağışta, her faaliyette, sadece ve sadece; Allah rızasını isteyen “iyilerin iyiliklerine köprü vazifesi” yapmak vardır.

*

Deniz Feneri neler yaptı?

Bugüne kadar 59 ülkeye insani yardım ulaştırdı. 4 yıldır devam eden Suriye iç savaşında; evsiz, barksız, aşsız, ekmeksiz kalan binlerce insana hayatta kalabilmeleri için 32 milyon TL’yi aşkın yardım yaptı.

Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanlar için su kuyusu açtı. Gıda dağıttı, okul yaptı, kurban kesti.

Somali’ye koştu. Filipinler’de 5 bin ailenin imdadına yetişti. Filistin yardımına hiç ara vermedi. Balkanlar’da, Kafkaslar’da, Orta Asya’da mağdur insanlara koştu.

Şimdi de Orta Afrika’da ülkelerini kaybeden insanların yaralarını sarmaya gidiyor. İyilerin iyiliklerini iyilere götürüyor. İyiliğe katılmak isteyenlere duyurulur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hüseyin Öztürk Arşivi