Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Aklın Ve Sabrın Zorlandığı Anlar

Aklın Ve Sabrın Zorlandığı Anlar

Soma’ya rahmet ve sabır…

Böyle zamanlardır sabrın ve aklın sınandığı zamanlar…

Akıl erer güç yetmez. Güç yeter akıl ermez...

Rabbim vefat edenleri rahmetiyle kuşatsın, yaralıları şifa hazinesiyle buluştursun, kalanları sağlık ve sabır deniziyle sarıp sarmalasın.

¥

Dilim var söylemeye gücüm yetmiyor, gücüm var söylemeye dilim dönmüyor.

İnsan böyle zamanlarda ağzından çıkacak her kelimeyi kırk ölçüp bir biçmeli. Özellikle ahkâm kesip akıldanelik yapmaktan uzak durmalı.

Acımız büyük. Bu kaza Soma’nın ve oradaki işçilerimizle yakınlarının değil, bütün Türkiye’nin, hatta bütün dünyanın ve özellikle de İslam âleminin, Müslüman halkların.

Yazıyı Balkanlar’dan, Karadağ’dan yazmaya çalışıyorum. Burada karşılaştığım Boşnaklar çok üzgün ve keşke yapabileceğimiz bir şey olsa diye dua ediyorlar.

¥

Allah bu tür facialardan herkesi korusun. Böyle hadiselerde sözün ölçüsü kaçabilir, insaf ve aklın dengeleri bozulabilir.

Böyle zamanlarda aklıselim sahibi insanların konuşması oldukça önemlidir. Bu sebeple, devlet erkânının söyledikleri ve söyleyecekleri, toplumu kucaklayıcı ifadelerdir.

İnsana ve hadiselere günübirlik sokak ağzıyla bakan ve söyleyeceklerini, vicdan terazisinde tartmadan söyleyenlere itibar etmemeli.

Ne yazık ki ve maalesef ki, bir kısım medya en çok da bu türlere ilgi gösteriyor.

“Bir şehide karşı bir ölüye karşı nasıl davranılmalıdır” bilgi ve görgüsünden yoksun kişi veya kişilerin sözleri, daha magazin bulunarak haber oluyor.

Hiç olmazsa bu ve benzeri ahlaksız davranış ve tavırlardan malum medya uzak durmalı, toplumu ve kazazedelerimizi umutsuzluğa itmemeli.

¥

Şehid demişken. Hadiseye Müslüman gözlüğüyle baktığımızda, kazada hayatını kaybedenler şehid hükmündedir deniliyor.

İmanı sağlam her Müslüman böyle bilir ve inanır. En azından şehidlerimize saygının gereği, toplumsal birlik sergilenmelidir.

Böylesine büyük bir faciayı, siyasi malzeme yapmak, insanlık tarihi boyunca imkânı tarifsiz görülmemiş bir ahlaksızlıktır.

Böylesine büyük bir faciayı, ideolojik malzeme yapanlar ve yapacak olanlar, insanlık tarihi boyunca en büyük ihanetin sahibi olacaklardır.

Böylesine büyük bir faciayı, kendi çıkarları için kullanmak, insanlık tarihi boyunca Allah’ın lanetine uğramaktır ve uğramalıdır.

Evet, toplumun hangi kesiminden olursa olsun, böylesine büyük bir faciayı farklı amaçlarla kullananlar; Allah’ın, Peygamberlerin, Meleklerin ve insanların lanetine uğrasın.

¥

Acımız büyük. Rabbim sınırsız sabırlar ihsan etsin. Kötülerin şerrinden ve art niyetlerinden herkesi korusun. Devletimiz güçlüdür, kısa sürede yaralar sarılacaktır.

Acılı aileleri elbet teselli etmek zordur ama dualarımızla, Fatihalarımızla, ailelerimizi teselli edebiliriz.

Ailelerimizin maddi yaraları, hem devletimiz hem de sivil toplum kuruluşlarımız tarafından karşılanacağı muhakkaktır.

Evet, bugünler sabrın ve aklın zorlandığı günlerdir. Milletimizin başı sağ olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi