Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

AFAD

AFAD

Nihayet uzun yıllar sonra Ak Parti iktidarıyla devlet millet kucaklaşmasını yaşıyoruz.

İşte bu kucaklaşma ve sahiplenmedir ki, yurtiçinden ve yurtdışından, “Türkiye’yi “böl, parçala yut” oyunun kurucuları, farklı aktörleriyle yine sahne aldı.

Hem bu çıkış öyle bir oldu ki, Soma gibi dünya insanlığının yüreğini yakan hadiseye sevindiler ve emellerine alet ettiler.

Allah’ını, Kitabını, Peygamberini bilen ve inanan herkese parmak ısırttılar. Rabbim hiçbir insanımızı bunlara muhtaç etmesin. Hamdolsun etmedi de.

Devletimizin eli ayağı AFAD ve Kızılay başta olmak üzere milletimizin medarı iftiharı Deniz Feneri ile vicdan sahibi insanlarımız gece gündüz koşturdular.

Bu arada Başbakan R. Tayyip Erdoğan, başbakanlığa bağlı AFAD üzerinde çok durdu ve Soma faciasında, AFAD’ın başarılarından söz etti.

*

Bilenler bilir, bilmeyenler için AFAD hakkında bilgi verelim ki, bizim de bir katkımız olsun.

Kısa adı AFAD olan kuruluş şöyle tarif ediliyor:

“T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), afet ve acil durumlara ilişkin yetkili kurumdur.

Afet yönetiminin çatı kurumu anlayışıyla afet yönetimi faaliyetlerini planlamakta, yönlendirmekte, desteklemekte ve koordine etmektedir.

Başkanlık görev ve yetkilerini, Başbakan adına Başbakan Yardımcısı Beşir ATALAY’a bağlı olarak kullanmaktadır.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, afetlerin önlenmesi ve zararlarının azaltılması, afetlere müdahale edilmesi ve afet sonrasındaki iyileştirme çalışmalarının süratle tamamlanması amacıyla gereken faaliyetlerin planlanması, yönlendirilmesi, desteklenmesi, koordine edilmesi ve etkin uygulanması için ülkenin tüm kurum ve kuruluşları arasında işbirliğini sağlayan, çok yönlü, çok aktörlü, bu alanda kaynakların rasyonel kullanılmasını gözeten, faaliyetlerinde disiplinler arası çalışmayı esas alan iş odaklı, esnek ve dinamik yapıda teşkil edilmiş bir kurumdur.”

*

Rabbim ülkemizi ve milletimizi bu ve benzeri afetlerden korusun. Ne AFAD’a ne Kızılay’a iş düşürmesin ama devletimizin elinin de böyle güçlü olması lazım.

Bu gerçeği, Soma hadisesinde daha iyi gördük. Devlet millet kaynaşmasından rahatsız olan çevreler, bırakın yardıma koşmayı, yardıma koşanları hedef tahtasına oturtuverdiler.

Soma faciasının ilk haberleri daha gelmeden, protesto haberleri gelmeye başladı. Başbakana iftiralar ölüm haberlerinden hızlı yayıldı.

“Oh” çekenler, “iyi oldu” diyenler, “şefkat tokadı” diyenler; yazılarıyla, konuşmalarıyla, twitleriyle bayram ettiler. Bu nasıl bir insanlıktır böyle.

Burası Müslüman bir ülke. İslam’a göre bu insanlarımız şehiddir. Şehidliklerine bile hakaret ettiler.

*

İnsanlığın böylesine dibe vurduğu bir ortamda elbette devleti yönetenler vicdanlı olmalı ve masum milletimize sahip çıkmalıydı. İşte AFAD bu vicdanın sesiydi.

AFAD aracılığıyla Soma’ya destek olacak yardımsever insanlarımız; Ziraat, Vakıflar ve Halk Bankası’nda bulunan AFAD hesaplarına yardımda bulunabilirler.

Rabbim hayırlarınızı kabul eylesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi