Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Bay Ekmel Anadolu’ya Hangi Sıfatla Çıkacak

Bay Ekmel Anadolu’ya Hangi Sıfatla Çıkacak

Bay Ekmel’i şimdiye kadar hakiki ismiyle yazdık. Baktık isminin manasını taşımıyor, kendisini aday gösterenler gibi kısaltıp “Ekmel” dedik.

Ekmel’in sonuna yaşına hürmeten “Bey” ilavesini yaptık. Bugün ve bundan sonra da soğuk bir takıyla “Bay Ekmel” diye hitap edeceğiz.

Önceki gün özel bir üniversitenin rektörü arayıp; “Ekmel’e yakışan ‘Bey’ değil, ‘Bay’ takısıdır” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öncelikle bizi bilgilendiren yazılarından dolayı Akit’e teşekkür ederiz. Biz Ekmel Bey’i teferruatlı tanımazdık, ‘İslam İşbirliği Teşkilatı Başkanı’ sıfatıyla bildik ve ‘demek ki layık birisi’ diye sorgulamadan benimsemiştik.

Şimdi gördük ki, “Bay Ekmel” gidip, bütün ideolojilerini İslam ile mücadele üzerine kuran ve buradan menfaat temin eden malum çevrelerin yanında yer aldı.

Doğrusu babasının da bu kadar muhterem olduğunu bilmezdik. “Bay Ekmel,” babasının düşüncelerini reddederek seçimlere girerse daha isabetli bir iş yapmış olur.”

Gelelim yazının başlığına.

Bay Ekmel Anadolu’ya hangi sıfatla çıkacak?

Anadolu’nun kaymağını yiyip, şehirden dışarı çıkmayanlar, “hangi sıfat” sorusunu tam anlamayabilirler. Anadolu insanı ise “arif”tir, bilir ne denilmek istendiğini.

Akıllı binalarda oturup memlekete düzen vermeye çalışan ve “biz sadece paraya taparız” diyen beyaz Türkler için sıfatın iki halini de açıklayalım.

Anadolu’da “hangi sıfatla” denilince akla iki şey gelir.

Birincisi hangi “makam” ya da “mevki” ile. İkincisi de “hangi yüzle.”

Bay Ekmel için “hangi sıfatla” derken, “hangi makamla” diye soruyoruz. Elbet “hangi yüzle” diyenler de olabilir.

Mesela “İslam İşbirliği Teşkilatı Başkanıydım” diye çıkacaksa, o zaman vatandaş soracak, “CHP ve yandaşlarının yanında ne işin var?”

Bay Ekmel babasının mirasını yiyecek olsa vatandaş yine soracak;

-“Babanız Mısır’a hangi sebeple gitti ve Mısır’da kimlerle mücadele etti? Hayatını kimlerle mücadele etmek için harcadı, talebelerini kimlerle mücadele edin diye yetiştirdi?”

Bay Ekmel’in bu iki soruya cevap vermesi imkânsız.

Ayrıca Bay Ekmel, kimin parasıyla ve kimlerin gücüyle Anadolu halkının huzuruna çıkıp oy isteyecek?

CHP ve koltuk değneklerinin fikirlerini savunmadan ve o fikirlerin takipçisi olacağına söz vermeden kimden nasıl oy alacak?

Mesela şöyle diyebilecek mi?

“Çankaya’dan eşi başörtülü olan Cumhurbaşkanını indireceğiz ve başörtülü bir eşi olan Cumhurbaşkanını oraya çıkarmayacağız.”

Sahi hangi taahhütlerle halkımızdan oy isteyecek. Beş ayrı grubun temsilcisi olarak sahaya hangi sloganlarla ve afişlerle çıkacak?

Neyse bizi ilgilendirmeyen kısımlarla uğraşmayalım. Duamız şöyledir:

-“Rabbim hiçbir iyi Müslümanı böylesine bir durumla karşı karşıya bırakma.”

Bay Ekmel’e tavsiyede bulunmak gibi bir niyetim yok ama şu kadarını söyleyeyim.

-“Arkanızda gönüllü Fatiha okuyacak insanlar bırakın.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hüseyin Öztürk Arşivi