Mustafa Özcan

Mustafa Özcan

Makaryosun veletleri!

Makaryosun veletleri!

Mısır’ın darbeci paşası Abdulfettah Sisi Nasır’a benzetiliyor. Nasır’ın Müslüman Kardeşler’i tenkil etmiş olduğu 1954 tarihinde tevellüt ediyor. Nasır’ın kaldığı yerden Müslüman Kardeşler’i tenkil etmeye devam ediyor. 2014 yılı Müslüman Kardeşler açısından adeta 1954 yılının geri dönüşünü simgeledi. Nasır’ın karizmasından yoksun olsa da adım adım onu izliyor. Özellikle de dış politikasında. Mısır basını hakkında sahte kahramanlıklar üretiyor. Halkından başka kimseyle hiçbir savaşa girmemiş olmasına rağmen kendisine 'müşir’ yani mareşal rütbesi tevdi edildi. Nobel Barış Ödülü’ne hak kazanması yakındır! Müslüman Kardeşler Sisi’nin Nasır’a benzetilmesine itiraz ediyor. Nasır da Müslüman Kardeşler düşmanı olmasına rağmen Sisi’de olmayan bazı özellikleri taşıyordu. Sisi’nin Nasır’a benzeyen özelliklerinden birisi de Türk düşmanlığıdır. Bu bir soya mı çekim veya cibilli durum mudur? Zira hem Nasır hem de Sisi’nin Yahudi kanı taşıdığı rivayet edilmektedir. Nasır ve Sisi içten yıkım projelerinin mimarlarıdır. Nasır da bir zamanlar Jivkov’un Bulgaristan’da yaptıklarını aşan bir biçimde Türkleri katleden ve onlara ayrımcılık uygulayan Kıbrıslı Rumları bağrına basmıştı. Bu politikasının bir sonucu olarak Kıbrıs Cumhurbaşkanı Papaz Makaryos’u Mısır’a davet etmekle kalmamış aynı zamanda onu İslami ilimlerin yuvası Ezher’de de ağırlamıştı. Hocaları Papaz Makaryos’la kucaklaştırmıştı. 
*
Nasır’dan beri Rumlarla Mısır arasında kirli ittifak devam etmektedir. Sedat ile Mübarek de seleflerinin politikalarından sapmamışlar, kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik bölge konusunda Rumlara taviz vermişlerdir. Sedat ise can evinden vurulmuş, Yusuf Sibai adlı gazeteci Larnaka Havaalanı’nda Filistinli fedailer tarafından infaz edilmişti. Ondan sonra Sedat ile Rumlar arasında ilişkiler biraz soğumaya  terk edilmiştir. Mısır’da Rum ve Ermeni lobileri gayet güçlüdür. Sisi, Rum ve Yunan liderler Türkiye’yi çevreleme politikasıyla hem Nasır’ın ruhunu hem de Makaryos’un ruhunu şad etmiş oldular. Zımni ortakları da İsrail ve Rusya’dır. Sisi bununla Yahudi dölü olmaktan öte Makaryos’un manevi veledi olduğunu da ispatlamıştır. Mısır darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ve Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile bir araya geldi. Başkent Kahire’deki İttidadiye Sarayı’nda buluşan Makaryos’un veletleri, “Kahire Deklarasyonu” kapsamında deniz sınırlarının çizilmesi konusunda müzakerelere yeniden başlama kararı aldı. Kıbrıs’ın “münhasır ekonomik bölgesine” saygının önemine vurgu yapan liderler, Türkiye’yi, “Kıbrıs’ın güneyindeki bölgelerde yaptığı sismik araştırmaları durdurmaya ve gelecekte benzer eylemler yapmaktan kaçınmaya” davet etti.
*
Ne alâkası varsa Sisi ile Yunan ve Rum liderler terör ve aşırılıkla mücadele konusunda ortak bir mutabakata vardılar. Doğrusu, Yunanistan’ın terörden mağdur olduğunu bilmiyorduk! Aksine, Ermeni tedhişçilere, ASALA mensuplarına ve PKK mensuplarına kol kanat gerdiğini biliyoruz. Binaenaleyh Rumlar ve Yunanlılar müşteki makamında değil olsa olsa şikâyet konusu olabilirler. Sisi de öyle. Devlet terörü uyguladığı halde Müslüman Kardeşler’i terörizmle yaftalamaktadır. Sisi muhtemelen Mısır dönmelerinden birisi. Arapların Selanik’i de Fas sayılır. Yahudi asıllı annesi Malikah Titani’nin Fas asıllı olduğu bilinmektedir. Hasan Tihami gibi Mısırlı devlet adamları Nasır’ın annesinin de Yahudi olduğunu belirtiyorlar. Nasır Kahire’ye geldiğinde Muski semtinde kalıyor, annesinin arkadaşı Yahudi asıllı Madam Yakup Ferec Sameul tarafından ağırlanıyor. Onun büyütmesi. Adeta ikinci annesi oluyor. Hasan Tihami de buna istinaden 'annesinin arkadaşı Yahudi ise annesi de Yahudi olmalıdır’ diyerekten Nasır’ın gerçek kökenine ışık tutuyor. Sisi’nin  siyasi atası Nasır’dır. Aynı zamanda her ikisi de Makaryos’un siyasi vaftizinden geçmiştir. Rum aşığı olmaları başka bir ihtimale imkân vermiyor. Muhammed Tavil 'Devletler Oyunu ve Nasır’ adlı eserinde Nasır’ın Mısır’ın Mustafa Kemal’i konumunda olduğunu yazmıştır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Mustafa Özcan Arşivi