Kerime Yıldız

Kerime Yıldız

Bahçeli, Mozart dinlemesin

Bahçeli, Mozart dinlemesin

2001’de İkiz Ku­le­ler yı­kıl­ma­dan ev­vel çe­ki­len bir film gir­di. Kod Adı Kı­lıç­ba­lı­ğı. "Ge­re­kir­se ken­di gök­de­len­le­ri­mi­zi ken­di­miz yı­ka­rız." ifa­de­si var­dı film­de. Son­ra, film­de de­dik­le­ri­ni yap­tı­lar. Ama, İs­lâm dün­ya­sı suç­lu bu­lun­du. Be­de­li öde­til­di.

2013 ya­pı­mı Kod Adı Olim­pos fil­min­de ise Be­yaz Sa­ra­y’­a sal­dı­ran ve Ame­ri­kan ya­şam tar­zı­nı teh­dit eden Ku­zey Ko­re­li te­rö­rist­ler var­dı. “Ku­zey Ko­re gi­bi ül­ke­ler nük­le­er si­lah­la­ra sâ­hip ol­du­ğu sü­re­ce te­rö­riz­min so­nu gel­mez; dün­ya ba­rı­şı te­sis edi­le­mez.” te­zi­ne inan­dır­mak için ya­pıl­mış bir film­di. Nük­le­er si­lah Ame­ri­ka­’nın hak­kı­dır. Baş­ka ül­ke­ler el­de eder­se te­rö­rist olur­lar. 

Ku­zey Ko­re Dev­let Baş­ka­nı Ki­m’­in ne ka­dar psi­ko­pat ol­du­ğu­nu ve elin­de nük­le­er si­lah ol­ma­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni an­la­tan baş­ka bir film­de ise iki Ame­ri­ka­lı dün­ya­yı bu dik­ta­tör­den kur­tar­dı. 

Kı­sa­ca­sı, Holy­wo­od, Ame­ri­ka ile Ku­zey Ko­re ara­sın­da ya­şan­ma­sı muh­te­mel bir ge­ri­lim için ken­di hal­kı­na ve baş­ka halk­la­ra, lü­zûm­lu tel­ki­ni ya­pı­yor.

Ku­le­ler yı­kıl­dı­ğı za­man Ge­or­ge Bush, dün­yâ­yı “Bu­gün, ya bi­zim ya­nı­mız­da­sı­nız ya da te­rö­rü­n” di­ye teh­dit et­miş­ti. Sı­kıy­san sal­dı­rıy­la il­gi­li şüp­he et. Di­rek te­rö­rist­sin. He­pi­si Char­li olan­lar, o za­man ikiz ku­le olup te­rö­rist Müs­lü­man­la­rın ce­zâ­lan­dı­rıl­ma­sın­dan ya­na ol­muş­tu. O gün, İkiz Ku­le­le­r’­e, hiç­bir Ya­hu­di­nin git­me­di­ği gi­bi söy­len­ti­ler ha­va­ya uçup git­miş­ti.

Şim­di ay­nı sü­reç Ku­zey Ko­re için baş­la­dı. Ba­sın­da kor­kunç ha­ber­ler çı­kı­yor. Ku­zey Ko­re Dev­let Baş­ka­nı Kim Jong-Un’­un, eniş­te­si­ni kö­pek­le­re ye­dir­di­ği ha­ber­le­ri­ni bi­li­yor­su­nuz. Bel­ki doğ­ru bel­ki ya­lan.

Ku­zey Ko­re­’ye kar­şı öy­le bir ha­va es­ti­ri­li­yor ki bu kamp­laş­ma­da, Ame­ri­ka­’nın ta­ra­fı­nı tut­ma­yan te­rö­rist îlân edi­lir­se şaş­ma­yın.

Dev­let Baş­ka­nı Kim, çok genç yaş­ta ül­ke­nin ba­şı­na geç­ti. Baş­kan­lı­ğı ba­ba­sın­dan dev­ral­dı. As­ker kö­ken­li ol­ma­dı­ğı hâl­de ge­ne­ral ol­du vs. vs. Ül­ke­de­ki se­çim­ler gös­ter­me­lik. Tek aday, iki se­çim san­dı­ğı var. Onay­la­yan bir san­dı­ğa; onay­la­ma­yan di­ğe­ri­ne atı­yor. Böy­le bir sis­tem­de so­nuç, yüz­de yüz “o­nay­lı­yo­ru­m” çı­kar el­bet­te.

Dev­let Bah­çe­li, par­ti­si­nin son grup top­lan­tı­sın­da yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da, “Ku­zey Ko­re­’ye ba­kın. Er­do­ğa­n’­ın ay­nı­sı­nın tıp­kı­sı­nı gö­re­cek­si­niz.” de­di. Hâl­bû­ki, biz Ku­zey Ko­re­’ye ba­kın­ca, İs­met İnö­nü­’yü ve 1946 se­çim­le­ri­ni gö­rü­yo­ruz. Ha­ni, açık oy giz­li tas­nif ku­ra­lı­nın uy­gu­lan­dı­ğı se­çi­mi.

Ame­ri­ka­’nın Ku­zey Ko­re­’yi he­de­fe koy­du­ğu bir dö­nem­de, Kim ile Cum­hu­baş­ka­nı Er­do­ğa­n’­ı ay­nı gös­ter­me­ye ça­lış­mak hiç de mil­lî bir du­ruş de­ğil. Çok ta­lih­siz bir ben­zet­me. Üs­te­lik bu ben­zet­me, da­ha ön­ce, Was­hing­ton Post ka­ri­ka­tü­rüs­tü Ann­Tel­na­es ta­ra­fın­dan ya­pıl­dı.

Yok yok, Mo­zart, Bah­çe­li­’ye iyi gel­me­di. Fer­di Tay­fur, da­ha iyiy­di. Var­sın ara­besk ol­sun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Kerime Yıldız Arşivi