Mustafa Özcan

Mustafa Özcan

Saptırma ve çarpıtmalar

Saptırma ve çarpıtmalar

Son sı­ra­lar­da hem ba­sın hem de kit­le dü­ze­yin­de olay­la­rın sap­tı­rıl­dı­ğı­na, çar­pı­tıl­dı­ğı­na ta­nık olu­yo­ruz. Öz­ge­can As­la­n’­ın hun­har­ca öl­dü­rül­me­si me­se­le­si­ne eş­lik eden kit­le gös­te­ri­le­rin­de me­se­le bağ­la­mın­dan ve­ya özün­den ko­pa­rı­la­rak baş­ka amaç­la­ra çe­kil­miş, sap­tı­rıl­mış­tır. El­bet­te bu çı­ğı­ra dur den­me­li.  Bu­nun­la bir­lik­te işin ne­re­sin­den baş­la­ma­lı­yız?  Ön­ce me­se­le­ye doğ­ru teş­his koy­ma­lı ve onun üze­rin­den çö­zü­me git­me­li­yiz. Ama öy­le mi olu­yor?  Ak­si­ne ba­zı mer­kez­ler me­se­le­yi bağ­la­mın­dan ko­pa­ra­rak ken­di si­ya­si ve­ya ide­olo­jik emel­le­ri­ne alet edi­yor­lar.  Kit­le psi­ko­lo­ji­si­ni ima­le ede­rek me­se­le­yi sap­tı­rı­yor­lar. Ka­fa­sı ber­rak ol­ma­yan ba­zı ka­dın ha­re­ket­le­ri ca­ni­lik üze­rin­den er­kek düş­man­lı­ğı ya­pı­yor­lar.  Bu üret­me kit­le psi­ko­lo­ji­siy­le her er­kek po­tan­si­yel bir Sub­hi Al­tin­dö­ken ha­li­ne ge­li­yor!  Ca­ni, psi­ko­pat ve ka­dın düş­ma­nı ola­rak tas­vir edi­li­yor! Bu­nu yap­ma­ya ki­min hak­kı var? Kit­le­yi bu şe­kil­de ima­le eden­ler; kim olur­sa ol­sun Sub­hi Al­tın­dö­ken gi­bi fii­li ol­ma­sa bi­le, kit­le psi­ko­lo­ji­si­ni bo­za­rak, taş­kın­lı­ğı kış­kır­ta­rak cü­rüm iş­le­mek­te­dir.  Me­se­le­yi kan­gren ha­li­ne ge­ti­ren de bu öl­çü­süz tep­ki­ler ve yön­len­dir­me­ler­dir.  Ka­dın te­şek­kül­le­ri gös­te­ri­le­rin­de er­kek­le­ri he­def al­mak­ta ve ne­re­dey­se er­kek olan her şe­yi ola­ğan düş­man ve he­def say­mak­ta­dır. Hal­bu­ki, bu­ra­da­ki ci­na­yet ve­ya ca­ni­lik bir cin­si­yet me­se­le­si de­ğil,  psi­ko­pat­lık me­se­le­si­dir. Me­se­le er­kek­le­re küf­ret­mek­le çö­zül­mez. Ak­si­ne ne­den psi­ko­pat­lık top­lum­da bir ur gi­bi bü­yü­me is­ti­da­dı ka­zan­mak­ta­dır? So­ru­nun adı bu­dur.  La­kin ide­olo­jik ta­kın­tı­lar ne­de­niy­le ki­mi­le­ri so­ru­nun ad­re­si­ni he­ve­si­ne gö­re eğip bü­kü­yor. Bu bu­la­şı­cı sos­yal has­ta­lık kar­şı­sın­da ne ya­pa­lım? Er­kek so­yu­nu im­ha et­mek­ten da­ha baş­ka sağ­lık­lı tek­lif­le­ri olan yok mu? Su­ça mı cin­se mi düş­ma­nız?

Ki­mi­le­ri de me­se­le­yi Ale­vi-Sün­ni me­se­le­si­ne in­dir­di­ler. San­ki ca­ni, Öz­ge­can As­la­n’­ın kim­li­ği­ni sor­muş son­ra­sın­da sar­kın­tı­lık yap­mış ve ken­di­ni ala­ma­mış bir de ke­se­rek, yak­mış!  Me­se­le­yi böy­le tas­vir et­mek da­ha bü­yük ca­ni­lik­tir. Zi­ra ma­sum bir kit­le bir ca­ni ile öz­deş­leş­ti­ril­mek­te­dir. Ka­dı­nı ko­ru­ma­dan ev­vel ka­dın er­kek; top­lum sağ­lı­ğı­nı ko­ru­ma­mız da­ha ev­la de­ğil mi­dir? Ka­dın so­ru­nu er­kek so­ru­nu ol­du­ğu ka­dar er­kek so­ru­nu da ka­dın so­ru­nu­dur.  Bu iki­si­nin top­la­mı, top­lum so­ru­nu eder.  Ki­mi­le­ri de Öz­ge­can As­lan üze­rin­den İs­lam düş­man­lı­ğı yap­ma­ya yel­te­ni­yor.  

İkin­ci sap­tır­ma, çar­pıt­ma va­ka­sı ise IŞİ­D’­e na­si­hat eden nur yüz­lü yaş­lı bir Su­ri­ye­li ne­ne­nin söy­le­dik­le­ri­nin Türk ba­sı­nı­na ya­sı­ma şek­li­dir.  Cum­hu­ri­yet ga­ze­te­si ve CNN Türk gi­bi ka­nal­lar ne­ne­nin ko­nuş­ma­la­rı­nı cım­bız­la­ya­rak; hem ek­sik hem de sap­tı­ra­rak ver­di­ler.   Ha­be­ri oku­yan ve iz­le­yen zan­ne­der ki,  yaş­lı ne­ne IŞİ­D’­e la­net edi­yor,  Esa­t’­a da rah­met oku­yor! As­lın­da ne­ne­yi dub­laj üze­rin­den sus­tu­rup, ken­di­le­ri ko­nuş­muş­lar.  Nu­ra­ni ne­ne IŞİD hak­kın­da az bi­le söy­lü­yor. Ca­nı gö­nül­den ka­tıl­ma­mak müm­kün de­ğil. On­la­rı şey­ta­nın as­ker­le­ri ola­rak la­net­li­yor. La­kin Esa­t’­la il­gi­li de ay­nı şey­le­ri söy­lü­yor.  IŞİD men­sup­la­rı şey­ta­nın as­ker­le­ri ve la­net­li­ler ise Esat şey­ta­nın ta ken­di­si­dir. Ne­ne­nin ağ­zın­dan Esa­t’­ı ak­la­mak IŞİ­D’­in yap­tı­ğı­na denk bir cü­rüm­dür.  Ulu­sal­cı­la­rın iti­ya­dı bu­dur! Bu­nu hep ya­pı­yor­lar.  Hem Cum­hu­ri­yet ga­ze­te­si­nin ha­be­ri ve­riş şek­lin­de hem de CNN de, bu nok­ta ka­sıt­lı ola­rak at­lan­mış, çar­pı­tıl­mış. Zi­ra İn­gi­liz­ce çe­vi­ri­de  ‘all are the sa­me­’ iba­re­si var.  Sö­zü bü­tün iki ta­raf için de ge­çer­li. Nu­ra­ni ne­ne­nin Esa­t’­ı ka­yır­dı­ğı fa­lan yok.  Gayb di­liy­le ko­nu­şan nu­ra­ni ne­ne IŞİD mi­li­tan­la­rı­na, Al­la­h’­tan kork­ma­la­rı­nı, töv­be et­me­le­ri­ni ve Al­la­h’­a dön­me­le­ri­ni tav­si­ye edi­yor. On­la­ra şöy­le ses­le­ni­yor: “Bo­ğaz­la­ma si­ze hiç­bir şey ge­tir­mez. Bi­la­kis, Al­la­h’­ın öf­ke­si­ni celp eder. Bu yap­tık­la­rı­nız ha­ram için­de ha­ram­dır. Al­la­h’­a dö­nün ve onu öf­ke­len­dir­me­yin. Re­jim ve siz mer­kep­ler gi­bi­si­niz; dev­le­ti­niz de me­lun­du­r…” Müs­lü­man­lar ara­sın­da uz­laş­ma yo­lu ara­ma­ya ça­ğı­rı­yor ve ‘sa­vaş az­mi­niz var­sa bu­nu İs­ra­il’­e kar­şı gös­te­ri­n’ di­yor. IŞİ­D’­in Kürt­ler­le ça­tış­ma­sı­na da iti­raz edi­yor ve İmam Ne­ve­vi­’den bah­se­di­yor.   

 Türk ba­sı­nın­da­ki ba­zı hok­ka­baz­lar ise ne­ne­nin ka­se­tin­den tav­şan çı­kar­tı­yor­lar.  Esa­t’­ı ak­la­yıp, pak­lı­yor­lar. Ka­se­ti,  IŞİ­D’­i kö­tü­le­mek­ten zi­ya­de, Esa­t’­ı ak­la­mak için kul­la­nı­yor­lar.  Esa­t’­ı la­net­le­me­dik­çe bu­nu ya­pan­lar IŞİ­D’­in ek­me­ği­ne yağ sü­rer­ler.  Za­ten Esat IŞİ­D’­in öte­ki yü­zü­dür.   Nu­ra­ni ne­ne­nin di­lin­den ve Su­ri­ye­li kat­le­di­len ço­cuk­la­rın di­lin­den Esat ve yan­daş­la­rı da la­net­lik­tir. Bun­lar­dan bi­ri­si kan­lar için­de son ne­fe­si­ni ve­rir­ken Esat ve çe­te­si  için şun­la­rı söy­lü­yor­du: Al­la­h’­ın  hu­zu­run­da her şe­yi an­la­ta­ca­ğım. Yap­tık­la­rı­nı­zı ona ha­ber ve­re­ce­ğim! ( watch?v= 4KLGVj0x0uY&spfre­lo­ad=10 )!  Si­ze kar­şı sa­de­ce öte dün­ya­da de­ğil bi­iz­nil­lah bu dün­ya­da da za­fer ka­za­na­ca­ğız. Esat ku­luç­ka­sı bin­ler­ce IŞİD civ­ci­vi üret­se bi­le so­nun­da hak, ba­tı­lın bü­tün renk ve çe­şit­le­ri üze­ri­ne ga­lip ge­le­cek­tir.  Val­la­hu ga­li­bun ala em­ri­hi.

Çar­pıt­ma us­ta­la­rı­nın IŞİ­D’­in her yap­tı­ğı­na göz­le­ri açık iken, Esa­t’­ın her yap­tı­ğı­na ka­pa­lı. Ne­den?  De­rin göz­le­ri ya­ni kalp­le­ri mü­hür­lü de on­dan.  Hat­ta da­ha ön­ce Esa­t’­ın at­tı­ğı kim­ya­sal sal­dı­rı­la­rı bi­le mu­ha­le­fe­tin üze­ri­ne yık­mış­lar­dı.  Yaş­lı ve­ya ço­cuk; Su­ri­ye­li ma­sum­lar bu şe­kil­de Su­ri­ye cep­he­sin­de hak­ka ay­na tu­tu­yor, ta­nık­lık edi­yor­lar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Mustafa Özcan Arşivi