Mustafa Özcan

Mustafa Özcan

Puzzle'ın parçaları,madalyonun öteki yüzleri

Puzzle'ın parçaları,madalyonun öteki yüzleri

Dün­ya­da ne­ler olu­yor so­ru­su,  is­ter is­te­mez bi­zi bir bul­ma­ca­ya (puzz­le) gö­tü­rü­yor. IŞİD bul­ma­ca­sı­na. Bu­nun­la  il­gi­li bel­ki de en iti­ma­da şa­yan de­ğer­len­dir­me­ler­den bi­ri­si­ni Su­dan Cum­hur­baş­ka­nı Ömer Be­şir yap­tı ve bu ha­re­ke­tin mü­te­har­rik biz­zat ol­ma­dı­ğı­nı Mos­sad ve CI­A gi­bi kay­nak­lı ve­ya on­la­rın ürü­nü ol­du­ğu­nu be­yan et­ti.  Ah­met Mu­sa isim­li Mı­sır­lı yo­rum­cu da IŞİ­D’­in AB­D’­nin as­ke­ri ka­na­dı ol­du­ğu yo­ru­mun­da bu­lun­muş­tur.   'Ka­ran­lık­tan ge­len' bu adam­lar  bir bi­çim­de ha­pis­ha­ne­le­rin ürü­nü, onun öte­sin­de Irak or­du­su­nun top­lu ola­rak fi­rar et­me­si ve AB­D’­nin yan­lış­lık ba­ha­ne­siy­le si­lah ve mü­him­mat at­ma­sı­nın ne­ti­ce­si­dir.  ABD kas­tı mah­sus­la bu ha­re­ke­te alan aç­mış­tır.  Blge­de­ki ak­tif ta­raf­la­rın ha­re­ke­tin bü­yü­me­si­ne göz yu­mul­du­ğu hat­ta bü­yü­me­sin­de hor­mo­nal kat­kı sun­du­ğu bal gi­bi or­ta­da. Pe­ki bu ha­re­ket­le bir­lik­te ne yap­mak is­ti­yor­lar? Con­do­le­ez­za Ri­ce­’ın de­yi­miy­le ya­ra­tı­cı ka­os­la bir­lik­te İs­lam dün­ya­sı­na ni­za­mat ver­mek is­ti­yor­lar. IŞİD ise ara­zi­de bi­nek­le­ri ve araç­la­rı. Bu bul­ma­ca­nın ve­ya puzz­le­’ın iki un­su­ru ve­ya tren­di var. Bun­lar­dan bi­ri­si IŞID ey­lem­ci­le­ri­nin ora­da bu­ra­da vah­şet­le­ri­ni ser­gi­le­me­le­ri, ey­lem­le­ri­nin sa­nal ve ger­çek ola­rak gös­te­ri­me gir­me­si­dir. Ade­ta bu­lun­duk­la­rı ye­ri Esat gi­bi kor­ku fil­mi se­ti­ne çe­vi­ri­yor­lar. Bu su­ret­le dün­ya­nın ay­ra­nı­nı ka­bar­tı­yor ve mi­de­si­ni ağ­zı­na ge­ti­ri­yor­lar. İs­lam dün­ya­sın­da; Su­ri­ye,  Mı­sır ör­ne­ğin­de ol­du­ğu gi­bi zor­ba­la­ra meş­ru­iyet kay­na­ğı ol­duk­la­rı gi­bi ay­nı za­man­da Irak ör­ne­ğin­de ulus­lar ara­sı mü­da­ha­le­le­re de ze­min ha­zır­lı­yor­lar.  Lib­ya­’da­ki Kıp­ti­le­rin öl­dü­rül­me­si­nin stra­te­jik hik­me­ti ne­dir?   IŞİ­D’­ci­ler Lib­ya­’da ka­çı­rı­lan Kıp­ti­le­rin ser­best bı­ra­kıl­ma­sı için Ka­mil­ya Şe­ha­ta ve  Ve­fa Kons­tan­ti­n’­in tes­li­mi­ni ve­ya ser­best bı­ra­kıl­ma­sı­nı is­te­miş­ler­di.

*

Ara­la­rın­da bir Su­dan­lı Kıp­ti de ol­mak üze­re bo­ğaz­la­nan 20 Mı­sır­lı Kıp­ti Ki­li­se ta­ra­fın­dan zor­ba­lık­la alı­ko­nan iki Kıp­ti ba­ya­nın kar­şı­lı­ğı de­ğil­dir. Bu­ra­da yi­ne IŞİD bir ku­ral ih­la­li ya­pı­yor ve bi­ri­nin gü­na­hıy­la ve­ya su­çuy­la di­ğe­ri­ni ce­za­lan­dı­rı­yor. Ye­ni Hı­ris­ti­ya­nın ol­muş bi­ri­nin Haz­re­ti Me­si­h’­in ka­nın­dan do­la­yı ilk gör­dü­ğü Ya­hu­di­den Me­si­h’­in ka­nı­nın he­sa­bı­nı sor­ma­sı hi­ka­ye­sin­de ol­du­ğu gi­bi.  Bu kı­sas ol­maz, ol­sa ol­sa bal­ta­cı­lık ve­ya kor­san­lık ya­rı­şı olur. kal­dı ki Fec­ri Lib­ya IŞİ­D’­in  men­fur ey­le­mi­ni Lib­ya sa­hil­le­rin­de iş­le­di­ği­ne da­ir kuş­ku­la­rı­nı di­le ge­ti­ri­yor. Bu­nun­la bir­lik­te bu men­fur ve taş­kın ha­re­ket­ler­le bir­lik­te İs­lam da­va­sı­na hiz­met et­mi­yor ak­si­ne İs­lam nef­re­ti ( İs­lam­fo­bi) da­va­sı­nı kö­rük­lü­yor.   Bu­nun Müs­lü­man­lar ha­riç ke­sin­lik­le üç ke­si­me ya­ra­rı var­dır. Bu ke­sim­ler­den bi­ri­si Ür­dün ve­ya Mı­sır yö­ne­ti­mi gi­bi zor­ba yö­ne­tim­ler­dir. Bu ca­ni­ce ey­lem­ler­le bir­lik­te on­la­rın ek­me­ği­ne yağ sü­rül­müş­tür. Bu ne­den­le de İs­ra­il ve AB­D’­nin sün­ne­ti­ni/çı­ğı­rı­nı  ( ma­sum­la­rı öl­dür­mek ve bom­ba­la­mak)  ih­ya et­me­si kar­şı­lı­ğın­da kim­se­nin Si­si­’ye ses çı­kar­dı­ğı yok.  Eli­ni ko­lu­nu ser­best bı­ra­kı­yor­lar. Bu olay­la­rın Av­ru­pa ver­si­yo­nu ise Ya­hu­di­le­re yö­ne­lik sis­te­ma­tik sal­dı­rı­lar­dır. Bu ise Av­ru­pa­’da aşı­rı sağ ile Ya­hu­di­le­rin ka­der bir­li­ği et­me­le­ri­ni sağ­la­mak­ta­dır. Pe­gi­da gi­bi İs­lam nef­re­ti sal­gı­la­yan ve ya­yan ör­güt­le­re kül­fet­siz ve be­da­va­dan bir kat­kı­dır.İs­lam nef­re­ti­nin kış­kır­tıl­ma­sı­dır.

*

Bu Ba­tı­’da aşı­rı sa­ğın işi­ne gel­di­ği ve­ya yel­ken­le­ri­ni şi­şir­di­ği gi­bi ay­nı za­man­da bi­rin­ci de­re­ce­de İs­ra­il ve Ya­hu­di­le­rin işi­ne gel­mek­te­dir. Bu ne­den­le de Ya­hu­di­ler me­se­le­yi kö­pür­tü­yor­lar. Fox New­s’­ün sa­hi­bi Ya­hu­di işa­da­mı Ru­bert Mur­doch Av­ru­pa­’da­ki sal­dı­rı­lar­la ala­ka­lı- son­ra­dan ge­ri adım at­sa da- doğ­ru­dan Müs­lü­man­la­rı suç­la­ma­dı mı?  Bu­na mu­ka­bil fa­ra­za Müs­lü­man­lar Yu­ka­rı Ka­ro­lay­na sal­dı­rı­sın­dan do­la­yı bü­tün Ba­tı­lı­la­rı suç­la­sa­lar re­va mı­dır? Ya­hu­di­le­rin yap­tı­ğı ter­sin­den IŞİD man­tı­ğı­dır. IŞİD iki Kıp­ti ba­ya­nın zor­la alı­ko­nul­ma­sın­dan do­la­yı na­sıl ki ala­ka­sız Kıp­ti­le­ri in­faz ede­bi­li­yor­sa Ru­bert Mur­doch da IŞİ­D’­in sal­dı­rı­la­rın­dan do­la­yı bü­tün Müs­lü­man­la­rı so­rum­lu tu­tu­yor. Ken­di­si vaz­geç­se de ya­yın­la­rı ay­nı çiz­gi­yi sür­dü­rü­yor­lar. Yap­tık­la­rı kış­kır­tı­cı ha­ber­ler­le pir­le­ri ve dua­yen­le­ri Ber­nard Le­wi­s’­in çiz­gi­si­ni tut­tu­ru­yor­lar.  Ru­bert Mur­doch söz­le­ri­ni ge­ri al­sa da onun adı­na ve kal­dı­ğı yer­den bu tarz söz­le­ri Ste­ven Emer­son gi­bi Fox News yo­rum­cu­la­rı sür­dü­rü­yor­lar. Adam İn­gil­te­re­’nin Bir­ming­ham şeh­ri­nin ta­ma­men Müs­lü­man bir şe­hir ha­li­ne gel­di­ği­ni ve gay­ri Müs­lim­le­rin bu­ra­ya gi­re­me­ye­cek­le­ri­ni söy­le­di. İn­gi­liz şeh­ri İn­gi­liz­le­re ve gay­ri Müs­lim­le­re ka­pa­lı! Ak­lı­nız alı­yor mu?   Fox News bu id­di­ala­rı­nı sis­te­ma­tik ha­le ge­tir­miş ve gay­ri Müs­lim­le­rin Pa­ri­s’­te ba­zı  Müs­lü­man semt­le­re gi­re­me­dik­le­ri id­di­ası­nı or­ta­ya at­mış­tır. Bu as­pa­ra­gas ha­ber­den do­la­yı Pa­ri­s’­in ba­yan Be­le­di­ye Baş­ka­nı  An­ne Hi­dal­go söz­ko­nu­su ya­yın ku­ru­lu­şu Fox New­s’­e mah­ke­me ve­re­ce­ği­ni  ilan et­miş­tir.  New Yor­k’­ta­ki Har­lem gi­bi yer­ler­den ve­ya Ber­li­n’­de­ki  Türk Ma­hal­le­si Kre­uz­berg'den bah­set­mek baş­ka bu­ra­la­ra gay­ri Müs­lim­le­rin gi­re­me­ye­ce­ği­ni söy­le­mek ve­ya yay­mak da­ha baş­ka­dır. İkin­ci­si dü­pe­düz kış­kırt­ma­dır.

İs­ra­il de bu sa­ğa­nak­tan ya­rar­lan­mak is­ti­yor. Lie­ber­man bu ye­ni dal­ga ile bir­lik­te nü­fus­la­rı­nı 10 mil­yon ya­pa­rak AB ve­ya ABD pa­yan­da­sın­dan da kur­tul­mak is­te­dik­le­ri­ni söy­le­miş­tir.  Av­ru­pa­’da Ya­hu­di­le­re yö­ne­lik sal­dı­rı­la­rı İs­ra­il’­e nü­fus trans­fe­ri­nin üçün­cü dal­ga­sı yap­mak is­ti­yor­lar.  Müs­lü­man­la­rı Hit­le­r’­in ye­ri­ne ko­ya­rak du­rum­dan va­zi­fe çı­kar­tı­yor­lar. Ho­lo­kost id­di­ala­rı­nı Ya­hu­di mu­ha­ce­re­ti için ge­rek­çe yap­mış­lar ve Ya­hu­di dev­le­ti­nin alt­ya­pı­sı­nı böy­le in­şa et­miş­ler­di. İkin­ci ola­rak SSCB’­nin yı­kıl­ma­sı­nı da ye­ni  bir göç dal­ga­sı için fır­sat ha­li­ne ge­tir­miş­ler ve   Avig­dor Lie­ber­man gi­bi­ler bu sü­reç­te or­ta­ya çık­mış­tır.  Şim­di ise bu sal­dı­rı dal­ga­sı­nın ar­dın­dan İs­ra­il’­i nü­fus ola­rak tak­vi­ye et­mek is­ti­yor­lar. Bu üçün­cü nü­fus trans­fe­ri dal­ga­sı­dır. Pe­ki bu­nu sağ­la­yan ba­ha­ne­yi IŞİD üret­mi­yor mu?   IŞİ­D’­in de ku­tup­laş­tır­ma ve is­tik­rar­laş­tır­ma­dan ya­rar sağ­la­ya­ca­ğı da dü­şü­nü­lü­yor.  Bu ve­ri­le­rin ışı­ğın­da IŞİ­D’­in ki­me hiz­met et­ti­ği ve ki­min emel­le­ri­ne yağ sür­dü­ğü or­ta­da.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Mustafa Özcan Arşivi