Prof. Dr. Namık Açıkgöz

Prof. Dr. Namık Açıkgöz

Eşkıyanın Mesajında Boncuk Aramak

Eşkıyanın Mesajında Boncuk Aramak

Eş­kı­ya ba­şı­nın Nev­ru­z’­da oku­nan me­sa­jın­da bon­cuk ara­yan­la­rın eli­ne ilk bon­cuk Kan­di­l’­den gel­di. KCK-PKK söz­cü­sü bir ka­dın, si­lah­la­rın terk edil­me­si için dev­le­tin adım at­ma­sı­nı is­ti­yor. 

Hem sal­dır, hem öl­dür, hem    vah­şet saç; on­dan son­ra da “Dev­let yap­sın!...” de

Ney­miş?...

10 mad­de­lik met­nin ha­ya­ta geç­me­si için dev­let adım at­ma­lıy­mış? Dev­let adım atar ama ya sen? Eş­kı­ya, ta­ah­hüt­ler için na­sıl bir ga­ran­ti ve­rir? Dün­ya­da han­gi eş­kı­ya­nı ver­di­ği ga­ran­ti­ye uy­du­ğu gö­rül­müş? Adı üs­tün­de “eş­kı­ya­”… Ya­ni dev­let de­ğil, bü­tün iş­le­ri­ni ka­nun­suz­lu­ğa gö­re  ya­pan ör­güt. 

Ney­miş?...

Ana­ya­sa de­ğiş­me­liy­mi­ş….

Siz ana­ya­sa ko­nu­su­nu hiç di­li­ni­ze do­la­maz­ken ta­aa 1961’den be­ri bu mil­let hiç­bir ana­ya­sa­yı be­ğen­me­di ve her ana­ya­sa­ya mu­ha­lif ol­du ama ge­ne de ne da­ğa çık­tı, ne şe­hir bas­tı ve ne de yol ke­sip adam öl­dür­dü!... PKK bü­tün bu me­l’­anet­le­ri yap­tı; şim­di de utan­ma­dan, zey­tin­ya­ğı gi­bi üs­te çık­mak; su­çu­nu bas­tır­mak is­ti­yor.

Ney­miş?...

“Bu sü­reç­ler ya­şa­nır, so­mut ge­liş­me­ler adım­lar atı­lır, ya­sa­lar çı­ka­rı­lır, öz­gür yurt­taş­lık te­me­lin­de dü­zen­le­me­ler ya­pı­lır­sa PKK kon­gre­si­ni top­lar; si­lah­lı sü­re­ci nok­ta­lar. Ye­ni bir stra­te­jik de­ği­şi­me gi­der. Dev­let so­rum­lu­luk­la­rı­nı ya­par­sa si­lah­lı mü­ca­de­le an­lam­sız­la­şır."mı­ş…

Bak see­en!...

Dev­let on­la­rı yap­maz­sa,     kon­gre top­la­mak yok; kan akıt­ma­ya de­vam ha?...

Pe­ki se­nin elin­de­ki kan ne ola­cak. Bin­ler­ce Tür­k’­ün ve Kür­t’­ün ka­nı var el­le­rin­de­… O kan­lar ne ola­cak? Dev­let şun­la­rı şun­la­rı yap­sın da on­dan son­ra si­lah bı­ra­kı­lır­mış. 

Eş­kı­ya­ya bak, dev­let­le pa­zar­lık ya­pı­yor. Pa­zar­lık hiç gü­na­hı ol­ma­yan­lar­la ya­pı­lır; eli kan­lı­lar­la de­ğil. 

PKK ve uzan­tı­la­rı dı­şın­da, eli­ne kan bu­laş­ma­mış bü­tün Kürt grup­lar­la ko­nu­şu­lur; dev­le­tin yıl­lar­ca sü­ren yan­lış uy­gu­la­ma­sı ko­nu­sun­da, in­sa­nî ta­vır­lar ha­ya­ta ge­çi­ri­lir (Ve ni­te­kim de ge­çi­ri­li­yor. O yüz­den 13 se­ne ön­ce­ye ka­dar ya­şa­nan “Kürt so­ru­nu­” ya­şan­mı­yor ar­tık bu ül­ke­de.); maz­lu­mi­yet, ada­let­le or­ta­dan kal­dı­rı­lır; o za­man bu ül­ke­de top­lum­sal ba­rış te­sis edi­le­bi­lir. 

Maz­lu­mun za­lim­li­ği, mağ­du­run gad­dar­lı­ğı ve bun­la­ra da­ya­nan şı­ma­rık­lık­la PKK ve uzan­tı­la­rı kos­tak­lık tas­la­ma­ya kalk­tı­ğın­da, ön­ce bu mil­le­tin akl-ı se­li­mi­ne tos­lar; o da ol­maz­sa, “ya­vuz Se­li­m”­ine tos­lar. 

Son haf­ta­lar­da HDP’­ye ba­raj aş­tır­ma­ya ça­lı­şan­lar, eş­kı­ya ba­şı­nın met­nin­de ke­ra­met­ler ara­ya­rak HDP’­ye sem­pa­ti­yi art­tır­ma­ya ça­lı­şı­-    yor­lar. Ba­zı ya­naş­ma İs­lam­cı­lar da, ba­si­ret­ten uzak tes­pit­ler­le, gü­ya ik­ti­da­ra pay çı­kar­mak için eş­kı­ya ba­şı­nın met­ni­ni, ne­re­dey­se kut­sal me­tin hâ­li­ne ge­ti­rip mus­ka gi­bi bo­yun­la­rın­da gez­di­re­cek­ler.

Kim ne der­se de­sin, bin yıl son­ra da ol­sa, Kürt den­di­ği za­man de­vam­lı ya­nın­da kan da ha­tır­la­na­cak­tır. Da­ha ön­ce ya­şan­ma­yan bu du­ru­mun mü­seb­bi­bi PKK’­dır ve bu eş­kı­ya gü­ru­hu, töv­be tut­ma­yan ta­vuk ge­ri­si gi­bi­dir. (Ger­çi hoş; on­la­rın töv­be tut­ma­sı­nı bek­le­mek, en ba­sit ifa­dey­le saf­dil­lik olur. Töv­be­le­ri­ni tu­ta­cak­la­rı­nı zan­ne­den­ler var­sa, en ya­kın akıl has­ta­ne­si­ne gi­dip be­yin ye­ri­ne ta­şı­dık­la­rı or­ga­nın var­sa, ori­ji­nal ye­dek par­ça­sı­nı koy­dur­ma­lı­dır­lar.)

Ney­se­… 

Biz de ne­le­re dal­dık!?... Oy­sa, mu­ha­le­fe­tin ağ­zı­nın su­yu­nu akı­tan Arınç-Gök­çek ko­nu­su­na gi­rip or­ta­lı­ğı kö­rük­le­ye­cek bir şey ya­za­bi­lir, “AK Par­ti­’de ça­nak-çöm­lek pat­la­dı mı?” di­ye bir ya­zı ya­za­bi­lir­dik. Onu yaz­ma­yıp eş­kı­ya­nın me­sa­jın­da bon­cuk ara­yan­la­ra ta­kıl­dık. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Prof. Dr. Namık Açıkgöz Arşivi