Turgay Şeren

Turgay Şeren

Gerçeği gör Fatih

Gerçeği gör Fatih

Milli takımımız deplasmanda Ermenistan milli takımını 2-0 yenerken kazanmak güzel şeydi tabii ki. O günkü yazımın başlığı da öyleydi. Ama o maçta milli takımımız belki de son zamanların en kötü futbolunu oynayıp kazanmıştı. Kazananlar her zaman haklıdır ya..

Fatih Terim de dönüşte hava alanında zafer kazanmış kumandan gibi İstanbul’a geldi. Dikkat edin Ermenistan maçı sonrası eleştiri yapanlar ben de dahil hep bu maç bitti Belçika maçına çok dikkat edelim dedik. Dedik ama milli takımımız ve Fatih Terim, Belçika’yı herhalde gözünde çok ufaltmış olmalı ki dün akşam genç bir takımdan kurulu Belçika karşısında galibiyeti getirecek bir futbol kesinlikle oynamadı. Oynamadı değil oynayamadı desek daha doğru olur.

Orta sahada görev yapan Kazım Kazım, Mehmet Topal, ikinci yarıda oyuna giren Mehmet Topuz, takım kaptanımız Emre Belözoğlu ve zaman zaman parlayan Arda sadece sert esmeyen rüzgar gibi esip kayboldular. Tuncay, en diri futbolcu olarak gözüktü ama sakatlanıp çıktı. Semih’ten her maçta gol bekliyoruz ama bu mümkün mü? Semih’in garantisi mi var her maçta gol atacak diye. İşte dün akşam bir kez gol pozisyonuna girdi, onu da kalenin tepelerine vurdu. Rakibimizin attığı golde defansımızın hatası büyük. Adam paylaşmasını bilmiyoruz. Dikkat edin Sonck kafayı vururken sağında solunda Gökhan Zan ve Servet vardı ama ikisi de topu seyredince Volkan’a yapacak bir şey kalmadı ve golü yedik. Dikkat ederseniz milli takımımız ve kulüp takımlarımız hep böyle gol yiyor. Buna bir önlem bulmamız gerekiyor.

Belçika milli takımını Olimpiyatlarda çok izledim. Son Estonya maçında rakibini bayağı perişan etti. Son dakikada bir gol daha yiyince maç 3-2 bitti biz de bu takımın defansı iyi değil çok gol yer ümidiyle dün akşamki maça gittik. Ama gördük ki Belçika defansı hava toplarında bizden daha iyiler bir de üstelik kendi onsekizinin önünde ve içinde fevkalade kademe anlayışı içinde oynuyorlar. Dikkat edin sağdan-soldan Arda ve Gökhan ile yaptığımız gollük ortalarda ne Semih’e ne sonradan oyuna giren Halil’e hiç şans vermediler. Kalecileri Stijnen takımın en iyilerindendi. Defansının yetişemediği topları o topladı. İleri çıkan Gökhan Zan ve Servet’e gol şansı vermedi. Daha maçların başındayız iki puan kaybetmek önemli değil. Ama milli takımımız iyi oynamıyor Fatih.. Bu gerçeği gör..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Turgay Şeren Arşivi