Mustafa Özcan

Mustafa Özcan

Kürt Temerrüt Hareketi

Kürt Temerrüt Hareketi

HDP söy­lem ve ey­lem­le­riy­le bir­lik­te Kürt Te­mer­rüt Ha­re­ke­ti ol­du­ğu­nu or­ta­ya koy­muş­tur. Bi­na­ena­leyh HDP fi­ili­yat­ta ve sı­fat ola­rak KTH (Kürt Te­mer­rüt Ha­re­ke­ti) par­ti­si­dir.  Ne­re­den mi bi­li­yo­ruz? Ka­mu­oyun­da­ki al­gı­sı PKK’­nın si­vil uzan­tı­sı ol­du­ğu yö­nün­de­dir. La­kin ha­ta bu­nun bi­lin­me­si de­ğil göz yu­mul­ma­sı ol­muş­tur. Bu su­ret­le teh­li­ke­nin ka­pı­yı çal­ma­sı­na izin ve­ril­miş­tir. Şim­di Tür­ki­ye se­çim or­ta­mın­da bu teh­li­ke ile yüz­le­şi­yor.  Sa­vaş ni­ye­ti­ne ba­rış­tan söz edi­yor­lar. Ba­ra­jı aşar­lar­sa bu Kan­di­l’­in zo­ru, mü­da­ha­le­si ve teh­dit­ler sa­ye­sin­de ola­cak­tır. Teh­dit­ler ve­ya sün­gü­nün al­tın­da ya­pı­lan bir se­çim meş­ru ola­cak mı­dır? Evet! Şa­ibe­li ola­cak­tır. Bun­dan böy­le sa­de­ce7 Ha­zi­ran se­çim­le­ri de­ğil bu denk­lem al­tın­da ben­ze­ri  bü­tün se­çim­le­rin üze­ri­ne ka­çı­nıl­maz ola­rak şai­be göl­ge­si dü­şe­cek­tir. Na­sıl düş­me­sin? Hal­kın bir kıs­mı ira­de­si dı­şın­da bir par­ti­ye oy ver­me­ye zor­la­nı­yor.  San­dık sün­gü­nün ipo­te­ği al­tı­na gir­miş­tir. Mı­sı­r’­da Te­mer­rüt Ha­re­ke­ti dal­ga­sı­na bi­ne­rek ih­ti­lal ve dar­be ya­pan Si­si ör­ne­ğin­de ol­du­ğu gi­bi. Ni­te­kim HDP Eş Baş­ka­nı ve­ya Kürt­çü Te­mer­rüt Ha­re­ke­ti­’nin söz­cü­le­rin­den Fi­gen Yük­sek­dağ ağ­zın­da­ki bak­la­yı çı­kar­mış ve Sam­su­n’­da hal­kın göz­le­ri­nin içi­ne ba­ka ba­ka şun­la­rı söy­le­miş­tir: “A­le­vi­siy­le Sün­ni­siy­le böl­dü, ku­tup­laş­tır­dı. Tür­kü, Kür­dü, La­zı, Çer­ke­zi bir­bi­rin­den ayır­dı. Bi­ri­ne ta­nı­dı­ğı hak­kı baş­ka­sı­na ta­nı­ma­dı. Ama biz­ler bö­lü­nen, par­ça­la­nan Tür­ki­ye­’yi bir­leş­ti­ri­yo­ruz. 7 Ha­zi­ra­n’­da bir­bi­rin­den ko­pa­rı­lan bü­tün halk­lar kar­deş­çe ve ba­rış is­te­ğiy­le ku­cak­la­şa­cak. Biz­ler Sam­su­n’­dan Di­yar­ba­kı­r’­a ka­dar, Trab­zo­n’­dan Va­n’­a ka­dar bir kar­deş­lik ve ba­rış köp­rü­sü ku­ra­bi­li­riz di­yo­ruz. Sam­sun gü­zel bir Ka­ra­de­niz ken­ti ola­rak bu za­ma­na ka­dar ırk­çı­lı­ğın fa­şiz­min ar­ka bah­çe­si ha­li­ne ge­ti­ril­me­ye ça­lı­şıl­dı. Ama biz bi­li­yo­ruz ki Sam­su­n’­un onur­lu ve emek­çi halk­la­rı uzun yıl­lar bo­yun­ca bu top­rak­lar­da de­mok­ra­si­den baş­ka bir şey is­te­me­di. Bu ta­rih­sel, onur­lu bir du­ruş­tur.” Sam­sun­lu­la­ra fa­şist di­ye­ne bak? Yıl­lar yı­lı de­mok­ra­si­den gay­rı bir şey de is­te­me­miş­ler!  La­zı Çer­ke­zi ve Tür­kü öl­dü­ren Kürt­çü Te­mer­rüt Ha­re­ke­tin si­lah­lı ka­na­dı PKK de­ğil mi­dir?

Mı­sı­r’­ın Te­mer­rüt Ha­re­ke­ti­ni mo­del al­dık­la­rı­nı ve  do­la­yı­sıy­la meş­ru oto­ri­te­yi san­dık­la de­ğil so­kak­la de­vir­mek is­te­dik­le­ri­ni şu söz­le­riy­le ele ver­mek­te­dir: “Bu­gün Ge­zi­’nin di­re­ni­şi de za­fe­re doğ­ru gi­di­yor. 7 Ha­zi­ran se­çim­le­ri ay­nı za­man­da Ge­zi­’nin ya­rım bı­rak­tı­ğı işi ta­mam­la­mak ola­cak. Ge­zi­’de ya­rım bı­rak­tı­ğı­mı­zı 7 Ha­zi­ran gü­nü ta­mam­la­ya­ca­ğı­z…­”  HDP’­nin Mı­sır ver­si­yo­nu Te­mer­rüt Ha­re­ke­ti­’nin ku­ru­cu­la­rın­dan Mu­hib Dus mü­him if­şa­at ve iti­raf­lar­da bu­lun­mak­ta­dır.  Ken­di­le­ri­ni vit­ri­ne sü­ren Si­si­’ye bağ­lı as­ke­ri is­tih­ba­ra­tın du­rum­dan va­zi­fe çı­kar­dı­ğı­nı ve ül­ke­yi pen­çe­si­ne dü­şür­dü­ğü­nü ifa­de et­mek­te­dir. Rol­le­ri şöy­le sor­gu­la­mak­ta­dır: “Na­sıl ol­du da biz­ler kü­çük ve beş ki­şi­lik bir grup­tan Mı­sı­r’­ı sar­sa­cak ve de­ğiş­ti­re­cek dev bir kit­le­ye dö­nüş­tük? Mil­yon­la­rı ha­re­ke­te ge­çi­ren bir kit­le ha­re­ke­ti ha­li­ne ge­le­bil­dik? Bu­nun sır­rı biz de­ği­liz.  Biz şim­di za­man şe­ri­di­ni ge­ri­ye doğ­ru sar­dır­dı­ğı­mız­da bun­la­rı ya­pa­nın biz­ler ol­ma­dı­ğı­nı gö­rü­yo­ruz.  Biz­ler sa­de­ce vit­rin ola­rak kul­la­nıl­mış­tık. Şim­di so­rum­suz­luk mev­ki­in­de; ena­yi­ler ol­du­ğu­mu­zu id­rak edi­yo­ru­z…­”  HDP yö­ne­ti­mi or­tak akıl­dan söz ede dur­sa­lar da Cum­hur­baş­ka­nı Re­cep Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın bah­set­ti­ği üst akıl, Te­mer­rüt Ha­re­ke­ti­ni or­ga­ni­ze et­miş ve yön­len­dir­miş­tir. Mı­sı­r’­da­ki bu üst akıl as­ke­ri is­tih­ba­rat ve Si­si ida­re­si­dir.  Kö­kü de dı­şa­rı­da ve İs­ra­il’­de­dir.  

AK Par­ti İz­mir Mil­let­ve­ki­li Ada­yı Ke­rem Ali Sü­rek­li de Te­mer­rüt Ha­re­ke­ti­nin Tür­ki­ye şu­be­si olan Ge­zi Par­kı koa­lis­yo­nu ve HDP’­nin üst akıl ta­ra­fın­dan or­ga­ni­ze edil­di­ği­ni ifa­de et­mek­te­dir.  Şark il­le­rin­de hal­kın baş­ka par­ti­ye oy ver­me­si­ni en­gel­le­dik­le­ri gi­bi ay­nı za­man­da bu böl­ge­de di­ğer par­ti­le­re de ha­yat hak­kı ta­nı­mı­yor­lar. Di­ğer par­ti­ler bu böl­ge­de ra­hat bir şe­kil­de mi­ting dü­zen­le­ye­mi­yor­lar. Ken­di­le­ri ise Sam­sun ve sa­ir yer­ler­de ol­du­ğu gi­bi hal­kı tah­rik edi­yor­lar. Po­lis güç­le­ri de on­la­rın şir­ret­li­ğin­den ve or­ga­ni­ze ya­pı­la­rın­dan tır­sa­rak, çe­ki­ne­rek ga­le­ya­na ge­len hal­kı tes­kin et­me­ye ça­lı­şı­yor, bas­tı­rı­yor.  Bu­ra­da ters gi­den bir sü­reç var.  Hal­kı tes­kin et­mek­ten zi­ya­de kış­kır­tı­cı oda­ğı et­ki­siz ha­le ge­tir­mek­te fay­da var.  Ha­dis­ler­de be­lir­til­di­ği gi­bi, ahir za­man­da ki­şi­ye ( HDP gi­bi te­mer­rüt kit­le­le­ri­ne de ), şer­rin­den kor­kul­du­ğu için ik­ram­da bu­lu­nu­la­cak. Sam­sun po­zis­yo­nun­da gö­rül­dü­ğü gi­bi.

Ge­zi­ci Kürt Te­mer­rüt Ha­re­ke­ti olan HDP’­nin ba­ra­jı aş­ma­sı ha­lin­de se­çi­min üze­ri­ne şai­be göl­ge­si dü­şe­cek­tir.  Meş­ru­iye­ti tar­tı­şı­lır ha­le ge­le­cek­tir. Bu du­rum­da Mec­li­se de­ğil de ken­di­le­ri­ni seç­ti­ren ira­de olan Kan­di­l’­e git­me­le­ri ve ora­ya re­ve­rens yap­ma­la­rı ye­rin­de  ola­cak­tır. Ve­li­ni­met­le­ri Türk hal­kı de­ğil Kan­di­l’­dir.  Ar­tık bu ri­ya­kar ze­mi­ni da­ha faz­la sür­dür­me­nin kim­se­ye fay­da­sı yok.  Akıl fu­ka­ra­sı olan ha­re­ket­le­ri şı­mart­mak ül­ke­nin hu­zu­ru­na ya­pı­la­cak en bü­yük sui­kast­tır. Şey­tan azap­ta ge­rek. Te­mer­rüt­çü­ler da­ha faz­la kon­trol­den çık­ma­dan hak­la­rın­dan ge­lin­me­li­dir. *

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mustafa Özcan Arşivi