Prof. Dr. Namık Açıkgöz

Prof. Dr. Namık Açıkgöz

“Ampulü Patlattık” Diyenlere, Kandil Hayırlı Olsun

“Ampulü Patlattık” Diyenlere, Kandil Hayırlı Olsun

Se­çim ya­pıl­dı; or­ta­lık, “Am­pu­lü pat­lat­tık!...” di­ye te­re­lel­lim te­re­lel­li olan se­vin­di­rik­ler­le dol­du­…

HDP  % 13 oy alır; HDP’­den faz­la CHP ve pa­ra­lel­ler se­vi­nir. 

İlk san­dık­lar açıl­dı­ğın­da pa­ra­lel TV’­ler­de, HDP’­nin ba­ra­jı geç­ti­ği­ni ak­ta­ran­la­rın ağız­la­rın­dan akan su, ni­ce ba­raj­la­rı dol­du­rur­du. Bi gö­re­cek­ti­niz!...

Ba­ra­jı ge­çen HDP, zil ta­kıp oy­na­yan CHP!.. 

Sen  %25’e ça­kı­lıp kal­mış­sı­n… Elin­den ar­tık hiç­bir şey gel­mi­yor; tut­muş bir de HDP’­nin ta­ze ge­lin­li­ği­ne se­vi­ni­yor­sun. (Bu­ra­da, genç çif­tin yap­tık­la­rıy­la mut­lu olan yaş­lı çift fık­ra­sı iyi gi­der­di de; ede­bim mü­sa­ade et­mez.)

MHP mer­kez yö­ne­ti­mi ve mil­let­ve­kil­le­ri, so­rum­lu­luk için­de ve son de­re­ce so­ğuk­kan­lı dav­ra­nır­ken, sos­yal med­ya­da­ki nev­zu­hur par­ti­zan ül­kü­cü­ler, HDP’­nin ba­ra­jı geç­me­si kar­şı­sın­da se­vin­di­rik ol­du­lar. (Bu nev­zu­hur ül­kü­cü­ler de bi aca­yip ha!... En çok, sol ve Ke­ma­list pay­la­şım­lar ya­pan kit­le­ler­den bi­ri de bun­lar. Bun­la­ra, “el ke­di­siy­le fa­re tu­tan­la­r” di­ye­yim de la­fı­mı siz an­la­yın.)

Bun­la­rın sos­yal med­ya­da, ko­nuş­ma­la­rın­da, ya­zı­la­rın­da çi­zi­le­rin­de hep ay­nı te­ra­ne: Am­pu­lü pat­lat­tık!..

Do­ğan Med­ya, CHP, HDP, MHP ve bir sü­rü açık giz­li güç bir ara­ya gel­miş ve gü­ya am­pu­lü pat­lat­mış­lar.

Ne ol­muş am­pu­lü pat­lat­mış­lar da?..

276’yı bul­mak için bi­ri­nin 144 mil­let­ve­ki­li­ne, di­ğer­le­ri­nin 196’şar mil­let­ve­ki­li­ne ih­ti­ya­cı var­ken, pat­lat­tık­la­rı­nı id­di­a et­tik­le­ri am­pu­lün 18 mil­let­ve­ki­li­ne ih­ti­ya­cı var. De­ğil am­pu­lü, bü­yük tah­li­ye sis­te­mi yol­la­rı­nın so­nun­da­ki men­fe­zi  pat­lat­sa­lar bi­le (Ne bi­lim­sel bi cüm­le ol­du be!..), hü­kû­met ku­ra­ma­ya­cak­la­rın hep­si,

Aman da yav­rum aman aman 

Am­pu­lü pat­lat­tık ne ya­man tür­kü­sü söy­lü­yor­lar. 

Şu koa­lis­yon oluş­tur­ma gün­le­rin­de, san­ki ma­tah oy­la­rı var­mış da, ik­ti­da­ra gel­mek üze­re­ler­miş gi­bi ta­ban­la­rı­na gaz ver­mi­yor­lar mı? Bu ka­dar ga­zın pom­pa­lan­dı­ğı yer­de, “Am­pul pat­la­dıy­sa, gaz oca­ğıy­la ida­re edin bi­lâ­de­r” di­ye­si ge­li­yor in­sa­nın.

***

Ha­di HDP ve CHP’­yi bir ke­na­ra ko­ya­lım; za­ten on­la­rın bo­ya­sı bel­li. On­lar, ne ka­dar kay­na­tır­san kay­nat, as­la şe­ker ola­ma­ya­cak bir cins de şu MHP’­ye ne olu­yor? Am­pul ile ay­nı do­ku­ya hi­tap eden bir ta­ban ya­pı­sı var ama onun da bir kıs­mı ne­re­dey­se, 

Vu­ra­ma­dık yüz­de el­li­ye
Hay­di du­ra­lım çif­te­tel­li­ye 
ha­va­sın­da

Ey es­ki sev­gi­li, ey “bir kı­sım MHP”, “Am­pu­lü pat­lat­tı­k” di­ye se­vi­ne­ce­ği­ni­ze, “Ke­ma­liz­me de­mir atıp me­de­ni­yet mil­li­yet­çi­li­ğin­den ta­viz ver­me­sey­dik, şim­di ya ik­ti­dar ve­ya en azın­dan ana mu­ha­le­fet­ti­k” di­ye ka­hır­la­nın bi­la­der!..

 Evet, am­pu­lü söz­de pat­lat­tı­nız ama, o pat­la­ma es­na­sın­da, ya­nı ba­şı­nız­da si­zin sa­yı­nız ka­dar HDP mil­let­ve­ki­li bit­ti. Siz am­pu­le vur­duk­ça, doğ­ru­dan ve do­lay­lı ola­rak on­lar güç­len­di.

Se­çim so­nu­cun­da, “Am­pu­lü pat­lat­tık!..” di­ye Do­ğan Med­ya se­vi­nir; CHP se­vi­nir, HDP se­vi­nir, MHP se­vi­nir; bi­lu­mum sol kü­su­rat par­ti­le­ri se­vi­nir.

Ta­ma­m… Se­vi­ni­n… Hak­sı­rın­ca­ya tık­sı­rın­ca­ya ka­dar se­vi­nin!..

Ama­aa­a!... 

Am­pu­lü pat­lat­tık di­ye se­vi­nen­le­re, şe­kil­li-me­kil­li, üs­te­lik 80 ve­kil­li Kan­dil ha­yır­lı ol­su­n… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Prof. Dr. Namık Açıkgöz Arşivi