Mustafa Özcan

Mustafa Özcan

Obama’nın Cephe Ülkesi!

Obama’nın Cephe Ülkesi!

İncirlik Üssünün  Amerikan ve Koalisyon güçlerinin kullanımına açılması yanlış bir karar oldu. Tashih edilmesi gerekir.  ABD bununla yetinmiyor daha fazlasını istiyor.  Bush yıllarında yoğun bir şekilde söylendiği gibi Obama yönetimi Türkiye’yi cephe ülkesi haline getirmek istiyor. Daha da kötüsü kendi cephemizi unutmamızı onların cephesine katılmamızı istiyorlar. Dediklerini yapacak olursak iki ateş altında veya hattında kalacağız. Obama idaresinin umurunda mı? Umurunda olsaydı Suriye meselesiyle ciddi olarak ilgilenirdi. Halbuki, yaralı mevkiinde bıraktığı Suriye cephesini İsrail adına kanamaya terk etmiştir. Türkiye’yi bu kadar zora sokan başka bir Amerikan başkanı görülmedi. Kabahatin büyüğü bizde. Durum, sevmesek de aynı yollardan geçmiş olan Mübarek’in tasvir ettiği gibidir: Amerikalı ile örtünen, çıplaktır. ABD hiçbir zaman bastonu ucundan tutmaz. Daima ortasından tutar. Hibrid dediği kancık formül budur. Dünya yansa çöpü yanmaz. Irak’taki Haydar Abbadi hükümetinin yürüttüğü soruşturma sonucunda IŞİD’i Irak’ın başına salan, saran, bela eden ve tek kurşun atmadan Musul’u  onlara  teslim eden ekibin başı olarak Nuri Maliki’yi belirlemiştir. Adnan Paçacı’nın babası veya dedesi de Filistin cephesini aynı şekilde İsrail’e peşkeş çekmişlerdi. Buna rağmen Maliki  Tahran’da sözüm ona Ehl-i Beyt Evrensel Kurultayı  Umumi Cemiyeti adı altında yapılan toplantıda İranlıların uzattığı mikrofona yapışarak kendi suçunu Türkiye üzerine boca etmiştir. Tahran’da, IŞİD’in İstanbul ve Ankara’da planlandığını söylemiştir. Galiba Molla rejiminden kopya çekti. Zira Bin Ladin’in damadı Süleyman Ebu’l Geyt uzun yıllar Tahran’da ağırladıktan, besledikten sonra sahte bir pasaportla Türkiye’ye gönderilmiş, bununla Türkiye ile Kaide arasında karine bağı oluşturulmaya çalışılmıştır. Haberimiz yokken Ebu’l Geyt’i kucağımızda bulmuştuk.  Onu Türkiye’ye sevk eden İran Murat Karayılan’ı yakaladığı halde haberli olduğunu inkar etmiştir. PKK liderlerini saklıyor Kaide liderlerini de haberimiz olmadan Türkiye’ye transfer ediyor ve ardından da varlığını ihbar ediyor. Bunların üzerine fazla gidilmediğinden, İran’dan hesap sorulmadığından tezvirata devam ediyorlar.  

***

Şimdi Nuri Maliki yine Tahran şeytan üssünde bu defa da Türkiye ile IŞİD arasında bağ kurmaya çalışıyor.  Türkiye’yi taşlıyor. Meğerse IŞİD denilen ABD’nin yaratıcı kaos doktrininin parçası. Aracı olan örgüt, Ankara ve İstanbul’da planlanmış.   

 Nuri Maliki’den sonra Obama’nın adamı ABD Savunma Bakanı Ashton Carter da Türkiye’nin IŞİD ile savaşta pasif olduğunu aktif hale geçmesi gerektiğini söylemiş. Galiba adamlar Türkiye’yi yakmak istiyorlar. Türkiye’nin iç cephesinin alev aldığını görmüyor olmalılar. Adamlar acaba IŞİD ile mi savaşıyorlar yoksa IŞİD ve PKK üzerinden Türkiye ile mi savaşıyorlar?  Obama idaresinin IŞİD’i bahane ederek Türkiye gibi ülkelerle savaştığına inanıyorum.  Esad rejimiyle savaşmadığına göre adam düpedüz bizimle savaşıyor. Maliki’den kopya çekerek bu taleplerini basın üzerinden dile getirmeleri Türkiye’yi baskılama amacı taşıyor. Bu nasıl ittifak veya müttefiklik? Niye Türkiye ile basın üzerinden konuşuyor? Bakan Ashton Carter ayrıca hala sınır denetimlerinin yetersiz olduğunu söylüyor. Peki Irak ve Lübnan sınırları denetimli mi? Yani Hizbullah ve Şii milislerin Suriye’ye akmasına neden seyirci kalıyor?  Neden IŞİD karşısında Özgür Suriye Ordusu’nu değil de rejimle anlaşmalı PYD’yi ortak alıyor? PYD Türkiye düşmanı olduğundan bunu kasıtlı olarak mı yapıyor? Türkiye’ye garezi mi var?

***

Türkiye 4-5 yıldır Esad’ın müşterek bir operasyonla devrilmesini en azından sivillerin sığınabilmesi için güvenli bölge ihdas edilmesini isterken neden ABD kulağının üzerine yatmıştır? Bizim kendimizi imha etmemizi ve onun çıkarlarında erimemizi mi istiyor? ABD’nin terörü araçsallaştırdığını biliyoruz. Bizi de terörle savaş namına araçsallaştırmak istedikleri bir gerçek. Türkiye’yi IŞİD suçlamalarıyla ehlileştirmek; suçluluk psikozu üzerinden Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak ve iradesini teslim almak istemektedir. Gelinen noktada irademizi felç ettiklerini söylemek mümkün. Daha fazlasını isteyecek ve şantaj üzerine kurulu bir politika izleyerek bizi daha da bataklığa çekecekler. Bu Obama’nın kendi savaşıdır. Türkiye’nin kendi savaşı değil. Türkiye argümanlarını daha iyi anlatmalı. Bunu yapmıyor veya yapamıyor. Hiç değilse geç olmadan İncirlik gibi üsleri pis ve arsız suratlarına kapatmalıyız.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Özcan Arşivi