Turgay Şeren

Turgay Şeren

Galatasaray ilk kez çok iyi

Galatasaray ilk kez çok iyi

Mevsim başından beri sarı-kırmızılı takımı Avrupa ve lig maçlarında izliyoruz. Hep sarı-kırmızılı takımın pek çok eksiklerini görüp söyledik yazdık. Dün akşam Kocaelispor karşısında gerçekten Galatasaraylılara ilerisi için ümit ve başarı vaat eden bir Galatasaray izledim. Kaleci De Sanctis için pek fazla bir şey söylemeyeceğim. Eğer yenilecek bir gol geliyorsa fazla müdahalesi yok. Nitekim Kocaelisporlu Taner’in öylesine vurduğu bir topa atladı ama boşuna. Dün akşam ben her zaman eleştirdiğimiz Galatasaray defansını toparlanmış gördüm. Hasan Şaş bayağı iyi bir sağ bek olmuş. Meira yavaş yavaş Portekiz milli takımının defansında oynadığı gibi oynamaya başladı. Topsuz hücuma katıldı ve arkadaşı Servet’in kademesine girdi ki bu çok önemli. Nedeni Servet topla çok çıkış yapıyor. Zaman zamanda kaybediyor arkasını boş bırakıyor. Eğer Meira ve Volkan dikkatli olmasalar rakip için kullanılacak güzel bir alan olur orası. Bu maç öncesi her zaman Servet’in arkası bomboştu. Ama Meira da Volkan’da akıllanmış. Dün akşam hemen kademeye girdiler ve rakip Kocaelispor’a başka hiç bir gol pozisyonu vermediler. Zaten Taner’in Kocaelispor adına attığı golde öyle net bir gol pozisyonu değildi.

Lincoln dün akşamın en iyilerindendi. Demek onu da ikaz ede ede aklını başına getirmişiz. Lincoln iyi futbolcu. Dün akşamki gibi oynarsa Galatasaray’da güzel şeyler yapar. Bir de Kewell’dan bahsetmek lazım. Raket gibi bir sol ayağı var. Ve takım arkadaşlarına fevkalade güzel paslar veriyor. En önemlisi topu kaybettiği zaman peşinden koşuyor, ikili mücadelelere giriyor. Baros çok iyi bir transfer. En önemlisi gol şansı var. Önüne düşen topu dışarı yerine rakip kaleye atmasını biliyor. Galatasaray’ın böyle bir golcü futbolcuya ihtiyacı vardı. Ona da kavuştu.

Nonda dün akşam çok mücadele etti. Ama kaçırdığı bir gol pozisyonu var ki inanılır gibi değil. Futbol bu topun canı kaçmak istiyorsa kaçıyor. İşin özü şu; Sarı-Kırmızılı takım ileriki günlerde bünyesindeki futbolcularla ki bu futbolcular hemen hemen Türkiye’nin en iyi futbolcuları daha iyi olacak. Her maçı kazanır diyemem. Ama çok iyi bir takım oluşturacaklar. Yeter ki bu futbolcuları Skibbe takım havasına sokabilsin, onların kendilerine inançlarını sağlasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Turgay Şeren Arşivi