Yazık! Bu çağda bu kafa

Yazık! Bu çağda bu kafa
Eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Almanya’da ADD panelinde, darbe yapmayı amaçlayan Ergenekon terör örgütüne yönelik soruşturma ile ilgili ''Ergenekon soruşturması Şemdinli gibi olmaya mahkûm'' dedi. Frankfurt Başkonsolosu Salih Boğ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kilitleyen 367 safsatasının mucidi eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Almanya'nın Frankfurt kentinde ADD Hessen Şubesi’nce düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada çok tartışılacak açıklamalarda bulundu. Kanadoğlu, Marriott Hotel'de düzenlenen ve 'Güncel Anayasa Sorunları' başlığını taşıyan konferansta Türkiye'nin gündemini değerlendirdi. AK Parti hakkındaki kapatma davasını savunan Kanadoğlu, "Değil yüzde 47, yüzde 97 oy alsa bile bu dava açılır" iddiasında bulundu; ancak kapatmayı tek başına yeterli görmedi: "Halkın eğitilmesi lazım. Yurttaşları, Türkiye'ye kimlerin zarar verdiğini anlayacak duruma getirmeliyiz." Diyanet İşleri Başkanlığı'nı "milli bütünlüğü" bozmakla suçlayan Sabih Kanadoğlu, en ilginç yorumu Ergenekon terör örgütüyle ilgili soruşturma konusunda yaptı. Savcı Ferhat Sarıkaya'nın meslekten atılmasıyla sonuçlanan Şemdinli davasını hatırlatan Kanadoğlu, "Ergenekon soruşturması, Şemdinli gibi olmaya mahkum" dedi.

KANADOĞLU’NU BİR DAVA KESMEDİ
Partilerin kapatılmasını zorlaştıracak Anayasa değişikliğine karşı çıkan Kanadoğlu, böyle bir düzenlemenin "AK Parti'nin kapatılması için yeni bir gerekçe" oluşturacağını öne sürdü. Eski Başsavcı, CHP'nin ümit vermediğini ifade ederken, 22 Temmuz seçimlerinde AK Parti saflarına katılan eski CHP Genel Sekreteri Ertuğrul Günay'a "dönek" dedi. Hızını alamayan Kanadoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı da eleştirdi: "Diyanet, hilafetin kaldırıldığı gün kuruldu ve milli bütünlüğü sağlamaya yönelikti. Bugün ise Diyanet milli bütünlüğü bozuyor."

Konferansta Cumhuriyet Gazetesi ve Ulusal Kanal taraftarları birer stant açtı. Ayrıca ‘Güney Hessen Alevi Aydın ve Akademisyenler Grubu’ adına bir basın bildirisi dağıtıldı. Bildiride, Ergenekon soruşturması eleştirildi.

OLAY KONSOLOS VAKİT'E KONUŞTU
Yargıtay Cumhuriyet eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun Frankfurt’ta ADD panelinde sarfettiği skandal sözleri ayakta alkışlayan Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Salih Boğaç Güldere, Vakit’e konuştu. Başkonsolos Güldere, Sabih Kanadoğlu ile sözkonusu panele katıldığını, Kanadoğlu’nu alkışladığını ve fotoğraf çektirdiklerini doğruladı.

“FİKİR HüRRİYETİ VAR”
Kanadoğlu’nun AK Parti’nin kapatılmasından Ergenekon soruşturmasına kadar uzanan sözlerini hatırlattığımız Başkonsolos Salih Güldere, kimin ne söyleyip yazacağına karışma yetkisi olmadığını, ilke olarak fikir hürriyeti çerçevesinde isteyenin istediğini söyleyebileceğini, hukukun ihlal edilmesi durumunda işlem yapılabileceğini kaydetti.

Başkonsolos Güldere, Başsavcı’nın AK Parti, davası ve Ergenekon soruşturması ile ilgili bu sözlerini alkışlamakta sakınca görmediğini anlattı. Güldere, ayakta alkış tutması ile ilgili ise yorumda bulunmazken konferansta açılış konuşması yaptığını ve salonda Cumhuriyet Gazetesi ve Ulusal Kanal stantlarının bulunduğunu doğruladı.

Salih Güldere’nin Ticaret Bakanlığı Bonn Ticaret Müşaviri ve eski Dış Ticaret Genel Sekreteri Güzay Güldere’nin oğlu olduğu öğrenildi.

İLGİLİ HABERLER:

Kanadoğlu'nu terleten soru 
Kanadoğlu'ndan son dakika baklaları 
Kanadoğlu: Anayasa türbanı serbest bırakmaz 
'Unvansız hukukçu' yine konuştu


(Vakit)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.