Mardin'de Ortalık Karıştı!

Mardin'de Ortalık Karıştı!
Mardin Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri, havaya ateş açmaktan gözaltına alındı.

Kurulduğu ilk yıllarda akademik alanda yaptığı başarılı çalışmalarla gündeme gelen Mardin Artuklu Üniversitesi son iki yıl içinde ise hep skandal olaylarla gündeme geliyor.

Akademik başarı yönünden iki yıldır Türkiye’deki üniversiteler arasında son sırada yer alan, Kutlu Doğum Haftası’nda düzenlemek istediği eşcinseller konulu panel ve Kürdoloji Bölümündeki akademisyenlerden Yrd. Doç. Dr. Selim Temo’nun odasının üniversite yönetimi tarafından boşaltılması ile bir hafta önce gündeme gelen üniversite şimdi de yeni göz altılarla çalkalanıyor.

Önce alkol aldılar, ardında havaya ateş açtılar, sonra da kaçtılar

Alınan bilgilere göre; Mardin Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Süleyman Bayburt ve Diyarbakır’dan gelen işadamı avukat Yusuf Aslan ile birlikte 24 Nisan Perşembe günü Meydanbaşı’ndaki bir kafede gecenin geç saatlerine kadar alkol aldılar. Alkolün etkisi ile yanındaki silahlarla havaya ateş açmaya başlayan genel sekreter Bayburt ve avukat Aslan mahallede panik yaşattı. Çevredekilerin ihbarı ile olay yerine gelen polis, üzerlerindeki ruhsatlı silahla havaya ateş açmaktan genel sekreter gözaltına alırken avukat Yusuf Aslan ise olay yerinden kaçmaya çalıştı. Kısa süreli kovalamacadan sonra 2. Cadde üzerindeki Büyük Mardin Oteli önünde yakalanan Aslan’ın üzerinden bir tabanca çıktı.

Tutuksuz yargılanacaklar

Silahlarına ve olay yerindeki boş kovan ile güvenlik kameralarına el koyan polis, Bayburt ve Aslan’ı ayıklanmaları için bir süre nezarethanede bekletti. Daha sonra doktor kontrolünden geçen Bayburt ve Aslan’ın alkollü oldukları belirlendi. Zanlılar daha sonra sevk edildikleri nöbetçi mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

Emniyetin tutanakları olayı doğruluyor

Emniyetten alınan tutanak bilgilerine göre: olay 00.40 sıralarında bir kafenin avlusunda yaşandı. Cafe avlusundaki silah sesleri üzerine bir operasyon başlatan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler olay yerinden kaçan bir aracı takibe aldı.

Kaçan araç 2. Cadde’de yakalandı

Polislerden kaçan araç polisler tarafından 2. Cadde üzerinde kurulan barikatla durdurulabildi. Araç içerisinde bulunan ve daha sonra yapılan kimlik tespitinde sürücülüğünü Zeynep Özkan isimli şahsın yaptığı araç içerisinde Diyarbakır Barosuna kayıtlı Yusuf Arslan Menekşe İnci ve Muhammed Fatih İnci isimli şahısların olduğu tespit edildi. Mahkemenin arama kararına rağmen durdurulan 34 DFS 94 plakalı araçtan inmeyen Yusuf Arslan, polise karşı araçtan inmemek için uzun bir süre direndi. Arslan diğer şahısların da inmelerine engel olunca polis Arslan’ı zorla indirmeye çalıştı. Bunun üzerine Arslan polislere yönelik hakaretlerde bulunarak, savcı ve güvenlik güçlerine yönelik hakaret ve küfürlerde bulundu.

Avukattan polis ve savcıya ağır hakaret

Kendisini indirmeye çalışan polisleri çetecilikle suçlayan Arslan, “Siz kimsiniz lan, ben avukatım, benim arabamı arayamazsınız, siz çete misiniz? Size talimat veren savcı gelsin buraya. Nöbetçi savcının av… an.. sizi görevlendirenin de s… “ şeklinde küfürler etti.

Nöbetçi savcıya haber verilmesi üzerine savcı avukatın alınması talimatını verince Avukat Arslan, bunun üzerine “O talimatı veren savcının anasını, av… s… aratmıyorum lan. O savcı buraya gelecek. Getirmezseniz sizin de ananınızı...” diyerek araç ve aracın içerisinde bulunan sahsıların aranmasına engel olmaya çalıştı.

Ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Polis daha sonra avukat ve diğer 3 kişinin içinde bulunduğu aracı uygun koşullar oluşturularak Yenişehir Polis Merkezine çektirdi. Araçta yapılan aramada sigsauer marka ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

MAÜ Genel Sekreteri: Pişmanım!

Olayda gözaltına alınan bir diğer şahıs olan MAÜ Genel Sekreteri Süleyman Bayburt ise yaşanan olayla ilgili olarak polise verdiği ifadede; “Olay gecesi saat 21.00 sıralarında Ayvan Cafe resturant isimli mekana Yusuf Arslan ve diğer arkadaşlarımızın yanına oturmaya gittim. Oturduğum süre boyunca tam olarak bilmediğim miktarda alkol aldık. Saat gece yarısını geçtiği sıralarda mekandan çıktıktan sonra mekanın otoparkında şuan hatırlayamadığım bir sebeple kendi adıma taşıma ruhsatı bulunan tabancamla silahımı belimden çıkarıp 2 veya 3 kez havaya ateş ettim. Bu sırada Yusuf Arslan yanımda bulunuyordu. Ancak onun ateş edip etmediğini bilmiyorum. Daha sonra Yusuf Arslan kendi aracına binerek oradan ayrıldı. Benden aracına binip bulunduğum yerden ayrılacakken beni durdurdu. Daha sonra gerekli işlemler için polis merkezine getirdiler. Yaşanan olayın nasıl gerçekleştiğini hatırlamıyorum her şey biranda meydana geldi. Yaşanan bu olaydan ötürü pişmanım. Bu konuyla ilgili söyleyeceklerim pişmanım.” diyerek ifade verdi.

Yaklaşık 5-6 saat gözaltında bulunan zanlılar emniyetteki ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar.

2-122.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.