Evlatların Kıbrıs Atağı

Evlatların Kıbrıs Atağı
Erbakan Vakfı ile Denktaş Vakfı arasında uluslararası işbirliği protokolü imzalandı.

Ankara Ramada Otel’de Erbakan Vakfı ev sahipliğinde ‘Kıbrıs’ın dünü, bugünü ve yarını’ konulu sempozyum düzenlendi. Sempozyumda Erbakan Vakfı ile Denktaş Vakfı arasında uluslararası işbirliği protokolü imzalandı. Merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ile Merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın oğlu Serdar Denktaş arasında imzalanan protokol sonucu, Kıbrıs davası için ortak çalışmalar yapılarak bilgilendirme faaliyetleri yürütülecek.

“HAREKÂTIN ASIL MİMARI ERBAKAN’DIR”

Sempozyumda konuşan Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, babası Necmettin Erbakan’ın Kıbrıs için verdiği mücadeleyi anlattı. Oğul Erbakan, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın ve Kıbrıs Türkü’nün kurtuluşunun asıl mimarının o dönem Başbakan Bülent Ecevit’in koalisyon ortağı olan Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Erbakan olduğunu söyledi. 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın başlatılması emrinin Başbakan Ecevit’in İngiltere’ye gitmesi neticesinde Başbakan vekili olan Necmettin Erbakan tarafından bizzat verildiğinin altını çizen Erbakan, “Bu harekat, Kıbrıs Türklerinin hayatında ve Kıbrıs davasının akışında tarihi bir dönüm noktası olmuştur” dedi.

“BAKANLAR KURULU’NDA KUR’AN OKUDU”

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın başlatılması kararının nasıl verildiğini ve neler yaşandığını anlatan oğul Erbakan, “Başbakan vekili merhum Erbakan, barış harekâtı emrini verdikten sonra ve harekât başladıktan hemen sonra bakanlar kurulu toplantı odasında tek başına Kur’an-ı Kerim okuyarak Cenab-ı Allah’tan askerlerimize zafer vermesi ve Kıbrıslı kardeşlerimizin kurtulması için dualar etmişti. Yine Erbakan, ordumuzun çıkarma gemilerinin Mersin limanından hareket etmesinden önce Diyanet İşleri Başkanımız Dr. Lütfü Doğan beyin bizzat Mersin’e giderek askerimize manevi bir konuşma yapmasını onlara moral vermesini onlara şehitlik mertebesinin faziletlerini anlatmasını istemiştir. Böylece askerlerimize manevi bir moral vermiştir. Merhum Erbakan bu davranışı ile teknik yeterliliğin ve hazırlığın yanında asıl olarak maneviyatında ne kadar önemli olduğunu göstermiş, tarihi bir ders vermiştir ” diye konuştu.

“AMERİKAN GEMİLERİNİ VURACAKTIK”

Yine Harekât’tan önce yaşanan bir olayı anlatan oğul Erbakan, “Barış Harekâtı’ndan önce 64 jet pilotumuz bir askeri üst’te toplanmış ve burada merhum Genelkurmay Başkanı Semih Sancar ile birlikte Merhum Necmettin Hocamız kendilerine bir hitapta bulunmuşlardır. Erbakan pilotlara, savaş gemilerinin en hassas yerlerini anlatmış. Eğer Amerikan 6.filo’sunun bu harekâta karşı bir taarruzda bulunması halinde buradaki 64 tane pilotun hangilerinin kamikaze gibi gemilere dalış yapabileceğini görmek istemiş ve gönüllülerin bir adım öne çıkmasını rica etmişti. Bu sözlerin arkasından bütün pilotlar öne çıkmıştı. Bu olaydan sonra Erbakan Hocamız çok duygulanarak ‘Bu iş olmuştur, tamamdır’ demiştir” ifadelerini kullandı.

“TEK DEVLET PROJESİ ZARARLIDIR”

Günümüzde tartışılan Kıbrıs konusuna da değinen Erbakan, “Bizim için şuan Kıbrıs sorunu yoktur. Amerika, İsrail, İngiltere, Rusya, Rum yönetimi ve Yunanistan, Kıbrıs’ın birleşmesi için çaba harcamakta ve bizim çıkarımız aleyhinde söz sahibi olma gayretindedirler. Bunun yanında Avrupa ülkeleri, Kıbrıs’ta bulunan son derece zengin doğalgaz ve hirbokarbon yataklarını kontrol altında tutmak istemektedir ve böylece Avrupa ülkelerini enerji konusunda Rusya’ya bağlılıktan kurtarmak istemektedirler. Rumlar ise adanın Türklerden temizlenmesini amaçlamaktadır. Ayrıca Kıbrıs’ı, NATO’nun doğu ayağı yapmayı ve böylece Türk askerinin Kıbrıs’tan çıkarılmasını hedeflemektedirler. Söz konusu tek devlet projesinin bizim için zararlı olduğu apaçık görülmektedir” şeklinde konuştu.

“KIBRIS’TAKİ DOĞALGAZ VE PETROLDEN BİR ŞEY ALAMAYACAĞIZ”

KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı ile Denktaş Vakfı Genel Başkanı Serdar Denktaş ise, “Kıbrıs denilince dış güçlerin akıllarına şuan doğalgaz ve petrol geliyor. Bunlara ulaşmak için ise Kıbrıs sorununu çözmeleri gerektiğini biliyorlar. Bu yer altı kaynaklarının tek hakimi Kıbrıs’takiler değildir. Akdeniz’e en uzun kara sınırı olan Türkiye’nin de bunlar da hakkı vardır. Türkiye’nin izni olmaksızın hiçbir devlet münhasır ekonomik anlaşma yapamaz. Bütün ülkelerin onay vermesi gerekir. Rum yönetimi bütün bu ikazlarımıza rağmen önce, Mısır’la sonra İsrail’le, Lübnan’la son olarak da Yunanistan’la münhasır ekonomik anlaşma imzaladı. Bu şu demektir. Türkiye’nin yıllardır uğraştığı Ege sorununun aynını Akdeniz’e ithal etmektir. Buna izin vermememiz gerekmektedir. Bunlara mutlaka müdahale etmemiz gerekmektedir. Türkiye, Rum tarafının imzaladığı anlaşmalara ses çıkarmaz ise ne biz ne de Türkiye söz konusu zengin yeraltı kaynaklarından hiçbir şey alamaz. Kıbrıs sorununu çözmek istemelerindeki amaç budur” dedi.

“UNUTMAYIN 300 BİN KİŞİYİZ”

“Rum tarafı ile birleşmeleri halinde Ada’da sadece Türkçe konuşan AB vatandaşı unsurları olarak kalacağız” diyen Denktaş, “Böylece Kıbrıs, onların yıllardan beri özledikleri ama hiç başaramadıkları Elem adası haline dönüşmüş olacak. Bu sorun konusunda Kıbrıs Türkü’nün en büyük gücü Anadolu insanının Kıbrıs hassasiyeti olmuştur. O hassasiyet nedeniyle siyasi her zaman Kıbrıs konusunda dikkatli olmuştur. Fakat birçok konuda olduğu gibi bu konuda da hassasiyet azalmaktadır. Bu planlı bir gidişattır. Unutturulmuştur. Medyadan uzaklaştırılmıştır. Bunu yeniden canlandırmak yeniden konuşmak gerekmektedir. Erbakan Vakfı ile Denktaş Vakfı arasında imzalanacak protokolle bu konu daha sık gündeme gelecektir. Unutmayın 300 bin kişiyiz sadece 300 bin kişi” açıklamalarında bulundu.  

PROTOKOL İMZALANDI

Konuşmaların ardından Erbakan Vakfı ile Denktaş Vakfı arasında uluslararası işbirliği protokolü imzalandı. Merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ile Merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın oğlu Serdar Denktaş arasında imzalanan protokol sonucu, Kıbrıs davası için ortak çalışmalar yapılarak bilgilendirme faaliyetleri yürütülecek. Kıbrıs konusu daha sık gündemde tutulmaya çalışılacak.

 “ECEVİT’E 1 SAAT, ERBAKAN’A 3 DAKİKA”

Öte yandan sempozyumda, M. Ali Birand’ın Prof. Dr. Necmettin Erbakan’la yaptığı röportajın tam metninin yer aldığı, ‘Kıbrıs Barış Harekâtı’nın TV’de Gösterilmeyen Gerçek Yüzü’ isimli kitapçık dağıtıldı. Kitapçıkta, M. Ali Birand’ın 1990 yılında TV’de yayınlanan sekiz dizilik ‘Kıbrıs Belgeseli’nde hükümet ortağı olan ve harekât emri veren Başbakan yardımcısı Necmettin Erbakan’a yeterli ilginin gösterilmediği belirtiliyor. Buna göre, sekiz dizilik belgeselde Başbakan Bülent Ecevit’e 1 saat ayrılırken, MSP’lilere ve onun lideri Başbakan Yardımcısı Erbakan’a 3 dakikalık zaman ayrıldı. Birand’ın, Erbakan ile 1 saat röportaj yapmasına rağmen belgeselde bunun sadece 3 dakikasını yayınlaması tepki toplamıştı.

Akit / Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum