Herkes Şikayetçi Ama Çözüm Yok

Herkes Şikayetçi Ama Çözüm Yok
Ankara Toptan Meyve ve Sebze Hâli’nden yükselen mikrop ve sidik kokusuna vatandaşlardan tepki yağarken, çalışanlar da tuvaletlerin ücretli olmasından dert yandı.
Başkent’in göbeğinden; Ankara Toptan Meyve ve Sebze Hâli’nden yükselen mikrop ve sidik kokusuna vatandaşlardan tepki yağarken, Ankara Halk Sağlığı Müdürü bu önemli meseleyi ortaya çıkardığı için Habervaktim’e teşekkür etti. Hal çalışanları da tuvaletlerin ücretli olmasından dert yandı.
SEBZE VE MEYVELER TEHLİKE ALTINDA
Özellikle kavun ve karpuz mevsiminin açılmasıyla birlikte günlük 200 kamyonun girdiği Toptancı Hali'nde yakın bir zamanda en az 500 kamyonun giriş çıkış yapacağını belirten Demirer, "Çalışmalar yaz mevsimi nedeniyle yoğunlaştı. Birkaç haftaya kadar kavun karpuz mevsimi açılmasıyla işlerimiz yoğunlaşır. 290 üyemiz var ve 195 dükkanımız var. Çalışan olarak ise en az 5000 kişi. Burada çalışanlarımızın 3.500 tanesi kendisine çalışan 'çıkış' tabir edilen insanlar ve nakliyeci arkadaşlar. Bunların dışında kalanlar ise firmaların sigortalı çalışanları. Burada çalışan sayısı kamyoncularla birlikte günlük 5 bin kişiyi buluyor. Temizlik konusunda kontrol yapılamıyor. Binlerce insan kontrol edilemiyor" dedi.
BİNLERCE İNSAN VAR,GERİSİNİ DÜŞÜNÜN
Yaşanan sağlık skandalıyla ilgili olarak ellerinden gelen birşey olmadığını belirten Başkan Demirer, "Yakın bir zamanda toptancı hal buradan taşınacak. Başkan Melih Gökçek, Ayaş- Elvankent arasındaki bir bölgeyi bize vereceğini belirtti ve 1 yıl içerisinde gerekli çalışmalarımızın tamamlanmasını istedi. Buradaki dükkanların tamamı Atatürk Orman Çiftliği'ne ait. Buranın bölge temizliğini belediye yapıyor. Burada çalışmalar gece 3:00 gibi başlar ve saat 10:00 gibi  biter. Hergün binlerce insan buradan ekmek yiyor. Yetkililerden bu konuda yardım istiyoruz" ifadelerini kullandı. 
İŞÇİLER GECEDEN ÇALIŞMAYA BAŞLIYOR
Halde çalışmanın geceden başladığını belirten Demirer, "Burada çalışmalar neden bu kadar erken başlıyor derseniz dağıtım ve trafik açısından bu saat en uygun saatler. Gece trafik ve yoğunluk olmadığından dolayı çalışanlarımız ve esnaflar rahat bir şekilde işlerini hallediyorlar. Düşünün burada çalışmalar saat 8'de başlasa Ankara'nın trafiği felç olur. Bu sistem Avrupa'da da böyle, bizde de böyle. Buraya günlük binlerce araç giriyor, bir düşünün. 500 kamyon girse, 500 alıcının aracı girse burada binlerce araç bulunuyor. Binlerce insanın bulunduğu burada sağlık açısından istenmeyen görüntüler yaşanıyor." dedi.
BÜYÜKŞEHİR AYLIK 400 BİN TL GELİR ELDE EDİYOR
Halde şu anda toplamda 200 adet dükkan yer aldığını belirten Demirer “Bu dükkanların kirası da yaklaşık olarak 2 bin ile 3 bin TL arasında değişiyor. Kaba bir hesapla aylık olarak 2 bin TL kira ödenmesi düşünülürse 200 dükkandan 400.000 TL gelir elde edilir. Bu gelir tamamen Büyükşehir Belediyesi kasasına giriyor. Peki bu kadar büyük bir geliri olan alanda hizmet neden yok? Başkentlilerin sağlığını birinci dereceden etkileyen toptancı halde istenmeyen bu görüntüler neden yaşanıyor?” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum