Misyonerler İnternetten Beyin Yıkıyor

Misyonerler İnternetten Beyin Yıkıyor
Türkiye'de misyonerlik faaliyetleri sürdüren batı kaynaklı bazı kuruluşlar internetten gençlerimizi hedef alıyor.

İnternetten tuzak kurmaya başlayan misyonerler buradan reklam vermekten bile çekinmiyor. Hiçbir ticari amacı olmayan bu siteler su gibi para harcayıp google Adwords reklamları yayınlayarak insanların ilgisini çekip ziyaretçi toplamaya çalıyor. Bu sitelerden biri olan "kampusweb" hem internet ortamında hem de sahada faal olarak faaliyet gösteriyor. Paskalya Bayramı'nda üniversitelerde misyonerlik için çalışan bu gruplar sürpriz yumurtanın içinde şeker ve sitelerinin yazılı olduğu bir kağıt bırakıyorlar.

KUR'AN-I KERİM'E DİL UZATTILAR

Sitede yayınlanan "Hıristiyanlar Neden Kur'an-ı Kabul Edemezler? " adlı makalede müslümanların kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim'e saldırıp sahte olduğunu iler sürdüler. Laf cambazlığı yaparak çirkin iftiralarını bilimsel gibi göstermeye çalışıyorlar.

Makalede en dikkat çekici bölüm ise pramit modeli safsatası aynen şu ifadeler yer alıyor :"Bunu bir örnekle açıklayalım. Eski Mısır'da kocaman yontma taşlardan yapılan bir piramidi düşünün. Baş mimar çizdiği planlarda her taşın şeklini ve konacağı yeri gösteriyor. Taş ocağında ustalar her bir taşı baş mimarın planına göre büyük dikkatle kesiyorlar. Sayısız işçiler de böylece hazırlanan taşları inşaat sahasına yavaş yavaş getirip yerine koyuyorlar. Her bir taş aynı plana göre kesildiği için daha önce yerleştirilen taşlara mükemmel bir şekilde uymaktadır. Öyle ki, piramidlerde olduğu gibi kocaman taş kütlelerinin aralıklarına ince bir kağıt bile giremiyor.

Şimdi diyelim ki yapı tamamlandıktan sonra piramidin ucuna başka bir baş taşı getiriliyor. Ne olacak? Onu diğer taşlara uydurmak için harcanan bütün çabalar boşa gidecek. Çünkü o taş mimarın planında yer almıyordu ki. Yoksa mimarın planı yanlış mı diyeceğiz? Taş uymadığı halde yapının üstüne konursa bütün yapıyı bozmaz mı? Hele o taşın, piramidi tamamlayan en önemli taş olduğu iddia ediliyorsa...

Tabii ki bu basit bir örnektir. Yine de buna benzer bir şekilde Tanrı'nın Sözü'nü, peş peşe gelen vahiylerden oluşan "bir piramit" olarak düşünebiliriz. Tanrı'nın kendisi mimarıdır. Uzun yüzyıllar boyunca O'nun mükemmel planına göre Kutsal Yazılar sırayla peygamberler aracılığıyla gelmiştir. Bu "vahiy piramidinin" bütün taşları (yazıları) mükemmel bir şekilde tek bir plana göre birbirlerini tam bir uyum içinde bütünlemektedir. Önceden gelen kutsal yazılara uymayan bir yazının aynı "Mimar"dan gelmediği ortadadır. İşte Kutsal Kitap'ın bütün "taşları" birbirlerine uymaktadır. Hatta, İncil'in son kısmı olan "Esinleme" bölümü vahiy piramidinin doruğudur. Ama Kur'an, bütün çabalara rağmen bu yapıya uymamaktadır. Yukarıda söz ettiğimiz Kur'an'la Kutsal Kitap arasındaki esaslı farklılıklar bu uyumsuzluğu göstermektedir. Öyleyse bu taş, mimarın planına uymadığına göre, yapıda yer alamaz." diyerek deli saçması bir iddia ile Kur'an -ı Kerim'e saldırdılar.

Sık sık kelime oyunlarına başvurulan makaleler yayınlayan misyonerlik sitelerinin en büyük tuzağı da dini bilgisi fazla olmayan gençleri bu tür laf ebeliği ile kandırmak.

REKLAM VERİP BEDAVA KİTAP DAĞITIYORLAR

Misyonerler internet sitelerinin tanınması için google'a reklam vermekten bile çekinmiyorlar 'kutsalkitab.org' sitesi üzerinden hiç bir ücret ödemeden incil dağıtıp kapınıza kadar küçük bir set gönderiyorlar. Paketin içinde ise türkçe bir incil, mecdelli meryem'in gözünden isa mesih dvdsi, dinin ötesinde serisinin ilk kitapçığı, herkesin bilmesi gerekenler!  adlı "kutsal kitap nedir?", "tanrı kimdir?", "günah nedir?", "isa mesih kimdir?", "kurtulmak için ne yapmalıyız?" sorularına cevap vermek için yazılmış bir kitapçık bulunuyor.

Sizden bir arkadaşınıza vermeniz için bulunan "bu kitabı hiç okudunuz mu? okudunuzsa, onu anlayabildiniz mi? * " sorusuyla bir broşür var. Site üzerinde ise online yazışma kısmı bile bulunuyor. Sitede yayınlanan bir video'da ise müslümanların yanlış yolda olduğu vurgusu yapılıyor.  Hazreti İsa (as)'ın videoda müslümanları çağırdığı görülüyor. Bu site 1997 yılından beri Türkiye'de faaliyetlerini sürdürüyor. Bu sitelerin kimlere ait oldukları ise belirsiz.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum