Hem Zorba Hem Yasadışı

Hem Zorba Hem Yasadışı
Alkol kullanımı ile ilgili düzenlemeye rağmen geceleri uyumak isteyen semt sakinlerini bezdiren içki provokatörlerinin sokakta meydan okurcasına içki içip, vatandaşlara saldırması tepkilere neden oldu.

Tophane, yine bir içki provokasyonuna sahne oldu. Olay, Beyoğlu Hacımimi Mahallesi, Karabaş Caddesi’ndeki Mixer Sanat Galerisi önünde önceki gece 23.00 sıralarında içki içen ve yüksek ses ile müzik dinleyen gruba mahallelinin tepki göstermesi ile başladı. Mahallelinin, sokakta yüksek sesle konuşup, müzik dinleyen ve içki içenlere çok gürültü olduğu ve sessiz olmalarını söylemesi üzerine başlayan olayda arbede yaşandı. Geçtiğimiz yıllarda da benzer olayın yaşandığı Tophane’de yine mahalleliyi rahatsız edecek eylemlere girişilmesi kabul edilemez olarak nitelendirildi.

“SOKAKTA İÇKİ İÇMEK HUKUKSUZDUR”

Akit’e konuşan Yeşilay Cemiyeti Başkan Yardımcısı Op. Dr. Mehmet Akif Seylan, “Aslında sadece Tophane’de değil, İstanbul’un çeşitli yerlerinde alkol sokakları oluşmaya başladı. Bunlar kanuni çerçevenin dışında hareketlerdir. Alkolle mücadelemiz, Türk toplumunu ve gençliğini alkolün zararlarından korumak çerçevesinde ve bilimsel temeldedir. Bunun dışında insanların yaşam tarzına müdahale gibi niyetimiz asla yok” diye konuştu. Fakat, alkol tüketen kişilerin de kendi davranışlarını ve alışkanlıklarını sürdürürken çevreyi ve toplumu rahatsız etmemelerinin mutlak şart olduğunu kaydeden Seylan, “Zaten bunun için de kanuni düzenlemeler vardır. Alkol tüketimi kanuni çerçeve içerisinde ve toplumun diğer fertlerinin de hak ve hukuklarını gözeterek yapılmalı. İstanbul’un pek çok yerinde kontrolsüz alkol tüketiminin çevre sakinlerini ileri derece de rahatsız ettiğini biliyoruz. Nihayetinde de böyle kanuni olmayan tepkilerin doğmasına ve infiale yol açıyor. Bunun böyle olmaması lazım. Alkol tüketen kişiler de alkol sunumu yapan kişilerde bu işi kanuni çerçevede yapmalılar. Bizim, Yeşilay olarak bu şekilde bir şiddet içeren sokak hareketini de tasvip etmemiz mümkün değildir” dedi.

Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum