Dünya, Soma İçin Tek Yürek

Dünya, Soma İçin Tek Yürek
Dünya, Soma için tek yürek olurken, bazı ülkeler “milli gün” resepsiyonlarını ileri bir tarihe erteledi, bazıları ise yas ilan etti.

Soma’daki maden faciası dolayısıyla dünyadan Türkiye’ye taziyeler gelmeye devam ediyor.

Soma’daki maden faciası dolayısıyla dün çok sayıda ülke lideri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi.

Taziye gönderenler arasında Rusya Federasyonu Devlet Başkanı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Yunanistan Cumhurbaşkanı, Litvanya Cumhurbaşkanı, Katar Emiri, Kuveyt Emiri, Bahreyn Kralı, Bahreyn Veliaht Prensi, Tunus Cumhurbaşkanı, Moritanya Cumhurbaşkanı, İsrail Cumhurbaşkanı, Kazakistan Devlet Başkanı, Ermenistan Cumhurbaşkanı, Kore Cumhurbaşkanı, Macaristan Cumhurbaşkanı, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı, Romanya, Azerbaycan, Katar, Bahreyn, Bangladeş, Ukrayna, İngiltere ve KKTC başbakanları ile AB Komisyonu Başkanı, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri ve Avrupa Konseyi Başkanı da yer aldı. Filistin hükümeti ve Hamas da maden faciası nedeniyle Türk hükümeti ve halkına başsağlığı diledi. Çok sayıda ülke de maden kazası sebebiyle “milli gün” resepsiyonlarını iptal etti.

GOOGLE'DAN SİYAH KURDELE, ŞİLİLİ MADENCİLERDEN TAZİYE

Google, Türkiye ana sayfasındaki arama çubuğunun altına, Soma için “siyah kurdele” yerleştirirken, Şili’de, 2010 yılında, göçük oluşan madende 69 gün mahsur kaldıktan sonra tüm dünyanın canlı olarak izlediği operasyon ile kurtarılan 33 madencinin lideri Mario Sepulveda’dan da Soma için taziye mesajı geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.