AK Partili Vekil Savcıları Göreve Çağırdı

AK Partili Vekil Savcıları Göreve Çağırdı
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, gazeteci Yılmaz Özdil'in Soma faciasıyla ilgili yaptığı açıklamasına tepki göstererek, nefret suçundan dolayı savcılığın değerlendirmeye alması gerektiğini belirtti.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük alışveriş merkezlerinden olan Ninova Park'ta Soma için açılan sanat sergisini gezen Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Maden işçisinin çizmelerinin kirliliğinden dolayı sedyeyi kirletmek istemediğini olayını hatırlatan İçten, bunun çok önemli bir anekdot olduğunu ve İstanbul'da ise bazı göstericiler tarafından ambulansların ateşe verip yakılmasına tepki gösterdi.

Önceki gün bir televizyon programına katılan gazeteci Yılmaz Özdil'in Soma'da hayatını kaybeden 293 maden işçisi için söylediği ‘O işçiler için bu kaza normaldir, hatta müstahaktır, Türkiye layığını buldu' sözlerine de tepki gösteren İçten, "Ben Yılmaz Özdil'i Diyarbakırlılar adına, bir Diyarbakırlı olarak kınıyorum. Biz hiç kimsenin ölümünü müstahak olarak görmeyiz. Ve ölümler üzerinden de bir siyaset ya da politika da yapmayız. Tüm canlar bizim. Ölen herkese Allah rahmet eylesin diyorum. Yılmaz Özdil, bu haliyle nefret suçu işlemiştir. Mecliste nefret suçuyla ilgili çıkarmış olduğumuz bir yasa vardır. Yılmaz Özdil'i de savcılığa, bu nefret suçundan dolayı da markaja alınmasını ve değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Türkiye'de yaşayan her vatandaşımız bizler gibi düşünse de, düşünmese de, bizler gibi yaşasa da, yaşamasa da her bir vatandaşımızın canı bizler için çok önemlidir. Çözüm sürecinde olduğumuz bugünlerde, ölümler üzerinden 'zaten hakketmişti, ölsün' gibi ifadelere kullanılıyor. Bu insanların AK Parti'nin toplantılarına katılmıştı onlara oy vermişti demek bir nefret suçudur. Özdil'in yanlış yolda olduğunu düşünüyorum ve onu kınıyorum. Onu da uyarıyorum. Bu tür nefret suçu işledikleri sürece çözüm süreci sekteye uğrayacaktır'' dedi.

Sergi açılışını yapan İçten, alışveriş merkezindeki vatandaşlarla sohbet ettikten sonra ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum