Asıl Patron O Gözaltına Alınanlar Arasında Yok Neden?

Asıl Patron O Gözaltına Alınanlar Arasında Yok Neden?
Soma’daki maden faciası ile ilgili Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Alp Gürkan’ın gözaltına alınmaması dikkat çekti.

Gürkan’ın Soma Kömür A.Ş.’de aktif görevi bulunmadığı için gözaltına alınmamış olabileceği belirtiliyor. Ancak Gürkan geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında bu konuda bir itirafta bulunmuştu.

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’nin sahibi Alp Gürkan hakkında gözaltı kararı çıkmaması kamuoyunu şaşırttı. Alp Gürkan, şirketle ilgili her şeyi görünürde oğlu Can Gürkan’a devretmişti.  Bu yüzden mi gözaltına alınmadı bilinmiyor ancak Alp Gürkan geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında “Bu şirketin patronu benim aktif görevden ayrılmış olmam bu şirketin patronu olmadığım anlamına gelmez” demişti.

İşte Alp Gürkan’ın bu şirketin patronu benim itirafında bulunduğu o basın toplantısı:

Soma Kömür A.Ş.’nin şu andaki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Alp Gürkan’ın oğlu Can Gürkan yürütüyor. Yani Soma Kömür A.Ş. ile ilgili Alp Gürkan’ın herhangi bir aktif görevi bulunmadığı için 301 kişiye mezar olan Soma faciası ile ilgili gözaltına alınmamış olabileceği iddia ediliyor.

Öte yandan bugün Soma Holding’ten Alp Gürkan hakkında herhangi bir gözaltı kararı olmadığına ilişkin de bir açıklama yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum