Müslümanlar Kilisede Esir Tutuluyor!

Müslümanlar Kilisede Esir Tutuluyor!
Orta Afrika’da bir kiliseye sığınan Müslümanların hayatlarının korunması karşılığında Hıristiyan olmaya zorlandıkları haberi geldi.

Uluslararası bir ekip, batı destekli Hıristiyan teröristlerin Müslümanlara vahşet ve soykırım uyguladıkları Orta Afrika Cumhuriyeti’nde incelemelerde bulundu.

İslam İşbirliği Teşkilatı, İslam Kalkınma Bankası, Yeryüzü Doktorları ve Türkiye’den de Kızılay, İHH, TRT ekibi ve Hayrat Derneği’nin katıldığı ziyarette yaşanan dramı yerinde görmek ve bölgeye yardım ulaştırmak amaçlanıyor. 10 günlük programda ilk olarak Kamerun'a gelen heyet, önce Douala'da kentinde daha sonra Başkent Youande'de yardımın nasıl ulaştırılacağı konusunda, Türkiye Büyükelçisi başta olmak üzere birçok STK ve devlet yöneticileriyle temaslarda bulundular. Kamerun’dan Orta Afrika Cumhuriyeti'ne geçen heyet, Başkent Bangui'de Başbakan ve Bakanlar Kurulu üyeleri ile görüştü.

MÜSLÜMANLAR ASKERİ KAMPLARDA TUTULUYOR

Bu ülkede yıkılan Müslüman mahalleleri, yıkılan camileri ve 100.000 kişilik kampları asker eşliğinde ziyaret eden heyet, Başkent Bangui'ye 150 km uzaklıktaki Boda bölgesinde sıkıştırılan 15.000 kişilik Müslüman grubun güvenli bir yere nakli ile ilgili girişimlerde de bulunuyorlar.

KİLİSE’DE ESİR TUTULAN MÜSLÜMANLAR!

Bu arada gerçekleştirilen temaslar esnasında şok bir bilgiye de ulaşıldı. Orta Afrika'nın Başkenti Bangui'de Müslüman liderlerle görüşen heyet, kiliseye sığınan Müslümanların hayatlarının korunması karşılığında Hıristiyan olmaya zorlandıkları bilgisine ulaştı. Bu kişilerin Hıristiyanların elinden kurtarılması için de çaba sarf ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum