Ulus Esnafının Fuhuş İsyanı

Ulus Esnafının Fuhuş İsyanı
Başkent’in göbeğinde; Ulus’taki Zafer Anıtı’nın dibinde, insanların gözleri önünde hemen hergün yaşanan fuhuş pazarlığı çevredeki esnafı da mağdur ediyor: Yeter artık bu pislik temizlensin.

Ülkenin Başkenti Ankara’nın göbeğinde; Ulus’taki Zafer Anıtı’nın dibinde, insanların gözleri önünde hemen hergün yaşanan fuhuş pazarlığı çevredeki esnafı da mağdur ediyor. Ankara’nın güçlü sesi Habervaktim gazetesinin gündeme getirdiği bu büyük sorunla ilgili olarak görüştüğümüz esnaf, adeta dert küpü. Özetle “Yeter artık bu pislik temizlensin” diyorlar.

Başkent'te fuhuş rezaleti

AİLEMİ GETİREMİYORUM

Ulus Heykeli çevresinde hemen hergün fuhuş pazarlığına şahit olduklarını, bunu oradan geçen herkesin gördüğünü belirten esnaflar, “Büyük bir rezalet bu. Yetkililer acil önlem almalı. Aileler böyle bir ortamda bulunmak, oradan geçmek ister mi? Bırakın başka ailelerin gelmesini kendi ailemizi getiremiyoruz. Ben nasıl güvenip de kendi ailemi buraya getireyim. Büyük sıkıntı var. Özellikle son zamanlarda daha da attı. Bu yüzden insanlar Ulus ve civarına gelmek istemiyor. Önlem alınmazsa, bu pislik ortadan kaldırılmazsa bu çevre fuhuş mekanı olmaya doğru gidiyor” diyor.  

DURUM VAHİM

Bölgedeki bir esnaf, şahit olduğu bir olayı şöyle anlattı: “Burada normal aile duramıyor. Erkekler heykelin yanında duran bayanların hepsine hayat kadını gözüyle bakabiliyor. Geçen gün adamın karısını hayat kadını sanan biri buna kötü teklifte bulunmuş, bunun üzerine büyük bir kavga yaşandı.”

SATIŞ YAPAMIYORUZ

Durumu devamlı polise şikayet ettiklerini belirten esnaflar, polislerin bir şey yapamadığını söylüyor. Polislerin buradaki hayat kadınlarıyla başa çıkamadığını söyleyen bölge esnafı, şöyle devam ediyor: “Bu durum bizi de olumsuz etkiliyor. Halkın gözünde bu çevre farklı bir yer olarak edindiği için, insanlar gelmiyor, bizim işimiz de sekteye uğruyor.”

GENELEVLERİN KAPATILMASIYLA HERYERE DAĞILDILAR

Ankara Kalesi’nin dibinde bulunan Bent Deresi’ndeki genelevlerin kapatılmasının son derece yerinde bir karar olduğunu fakat sonrası için gerekli tedbirler alınmadığı için hayat kadınlarının çevreye yayıldığını söyleyen bölge esnafı “Genelevler kapatıldıksan sonra bunların sayısı çok arttı. Yanlış anlamayın ama ben genelevlerin kapanmasına karşıydım. Çünkü neyin nerede olduğu belli idi ve her şey kontrol altındaydı, şimdi her tarafa yayıldılar” diye konuştu. 

SADECE FUHUŞ YOK

Bölgede sadece hayat kadınlarının bulunmadığını aktaran bir esnaf “Uyuşturucu ve cinsel güçlendirici hap satanlar da var. Ulus sahipsiz kalmış durumda her yerde bir ahlaksızlık var. Bu durum bizi çok rahatsız ediyor çözülmesi için her şeyi yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

BU KADAR ACİZLİK OLMAZ YETER ARTIK

Bu rezilliğin bir an önce ortadan kalkmasını istediklerini belirten bölge esnafı “Gerekiyorsa Valilik buraya polis diksin, biz bıktık bunlardan. Son zamanlarda çok arttı şikayetçiyiz. Yetkililer görevlerini yerine getirsin bu kadar acizlik olmaz yeter artık” diye konuştu.

Habervaktim Gazetesi / Uğur Öğüt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum