İşte Cemaatin Türkiye İmamı

İşte Cemaatin Türkiye İmamı
Paralel Yapı'nın Türkiye imamının kim olduğu ortaya çıktı. O kişinin Kaynak Holding'in beyni ve Fethullah Gülen'den sonra en etkili isim olan Mustafa Özcan olduğu ileri sürüldü.

10 yıl Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamlığı yapan Özcan, 20 yıldır Balkanlar'ın bir numaralı ismi. 

Paralel Yapı'nın Emniyet, MİT, yargı ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) imamlarının ardından, cemaatin Türkiye imamının kimliği de ortaya çıktı: "Mustafa Özcan." Mustafa Özcan, Diyanet İşleri Başkanlığı adına Kartal'da ilçe vaizliği yaparken cemaat adına da İstanbul imamlığı yürüttü. Diyanet İşleri Başkanlığı İl Müftülüğü'nden 2002'de emekli oldu. Aynı yıl Kaynak Holding'in yönetim kurulu başkanlığını üstlenen Özcan 2006'da bu görevinden ayrıldı. 
 
HAVA'NIN İMAMI 

Özcan, 10 yıl süreyle Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamlığı yaptı. 20 yıldır da cemaatin Balkanlar'dan sorumlu imamı. Özcan, Balkanlar'da Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Makedonya ve Yunanistan'daki tüm cemaat faaliyetlerini yöneten kadronun en tepesindeki kişi. 
 
DEMİR YUMRUK MUSTAFA 

Sabah'ın haberine göre, Mustafa Özcan ayrıca Şerif Ali Tekalan, Mehmet Ali Şengül, İsmail Büyükçelebi, Erdoğan Tüzün, Abdullah Aymaz, Naci Tosun ile birlikte "cemaatin büyük 7 ağabeyi" olarak bilinen isimler arasında. Mustafa Özcan katı ve disiplinli biri olarak biliniyor. Öyle ki cemaatteki lakabı "demir yumruk." 
 
YARGI İMAMI İLE VİLLADA 

Mustafa Özcan, Kartal Dragos sahil yolunda Fatih Üniversitesi Hastanesi'nin yanındaki bir villayı ofis olarak kullanıyor. Üst düzey cemaat yöneticileriyle görüşmelerini burada gerçekleştiriyor. Özcan'ın bu ofiste sık sık görüştüğü isimlerden biri de cemaatin bir dönem üst yargı kurumlarından sorumlu imamı olduğu belirtilen Osman Karakuş. 
 
PARAYI KONTROL EDİYOR 

Mustafa Özcan, ayrıca Kaynak Holding'i uzun yıllar yönettiği için cemaatin parasal gücünü kontrol eden az sayıdaki kişiden biri olarak nitelendiriliyor.

Mustafa Özcan'ın şirketini koruyan Hisar Güvenlik, Kaynak Holding'in de şirketlerini koruyor. Gülencilere yakınlığıyla bilinen Kaynak Holding'e geçtiğimiz mart ayında Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenen operasyonun, Gülencilerin kasası olarak da nitelendirilen Mustafa Özcan'a yönelik olduğu belirtilmişti. Kaynak Holding'in uzun süre başında bulunan Mustafa Özcan'ın, Fethullah Gülen'den sonraki en etkili ismi olduğu belirtiliyor. 
 
ÜST YARGI İMAMI GÜLEN'İN DÜNÜRÜ

Daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 1. Hukuk Müşavirliği görevini yürüten Karakuş, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı yaptıktan sonra emekli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu üyeliği, Polis Bakım ve Yardım Sandığı'nın (POLSAN) Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Karakuş, Fethullah Gülen'in akrabası. Karakuş'un kızı, Fethullah Gülen'in kardeşi Mesih Gülen'in oğlu ile evli. Yani Karakuş Gülen ailesiyle dünür. Fethullah Gülen'in avukatı Orhan Erdemli ile hukuk bürosu olan Karakuş'un adı "Fethullah Gülen cemaatinin Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki Kadrolaşma Faaliyetleri" başlıklı istihbarat belgesinde de geçiyor. Belgenin hazırlandığı dönemde EGM başmüfettişi olan Karakuş'un, kadrolaşma sürecinde İstanbul Polis Koleji Müdürü olduğu belirtiliyor. Yüksek yargıdaki davalarla ilgilenen Karakuş, aynı zamanda büyük şirketlere danışmanlık yapıyor. 

 
VİLLADA İKİ SAATLİK BULUŞMA

Paralel Yapı'nın Türkiye imamı Mustafa Özcan ile yargıdan sorumlu imamı Osman Karakuş, 5 Mart 2014'te Dragos sahil yolundaki villada buluştu. Yaklaşık iki saat Özcan ile görüşen Karakuş daha sonra ayrıldı. Karakuş'un gitmesinden beş dakika sonra da Özcan otomobiline binerek villadan ayrıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum