“Alisiz Alevilik” Fitnesinin İki Ali’si!

“Alisiz Alevilik” Fitnesinin İki Ali’si!
Başbakan’ın adını vermeden tepki gösterdiği “Almanya’da Alevileri karıştıran isim” belli oldu.

Almanya kökenli “Alisiz Alevilik” tehlikesine dikkat çeken Başbakan Erdoğan’ın, “İsim vermeyeceğim ama bir ara CHP’den aday olmak istemişti.

Sonra başarılı olamadı. Almanya’da bu işi kurcalayan, karıştıran o” sözleriyle işaret ettiği kişinin kim olduğu ortaya çıktı. Bir dönem Alman emniyet genel müdürlüğünde tercümanlık yapan Araştırmacı-Yazar Talip Doğan Karlıbel, Erdoğan’ın kastettiği şahsın Alevi Bektaşi Federasyonu eski Genel Başkanı Ali Balkız olduğunu söyledi. Balkız’ın, Ali Kılıç’la rekabete girmesi nedeniyle CHP’den yüz bulmadığını belirten Karlıbel, “Kılıçdaroğlu, Ali Kılıç’ı öne çekmişti. Kılıç, daha çok önceliklere sahipti” dedi. Kılıç’ın CHP’den Maltepe Belediye Başkanı seçilmesinden sonra ‘Alisiz Alevilik’ teorisinin öncüsü olan ikilinin arasındaki buzların eridiğini dile getiren Karlıbel, Balkız’ın 2015 yılındaki genel seçimlerde tekrar CHP’den milletvekili aday adayı olacağını söyledi.

“BAŞ SORUMLU ALİ BALKIZ”

Başbakan Erdoğan’ın son Almanya ziyaretini protesto eden marjinal sol grupları yönlendiren kişinin Ali Balkız olduğunu kaydeden Talip Doğan Karlıbel, “Almanya’daki organizasyonu yapan, Başbakan’ın Almanya ziyaretinde protesto gösterilerini organize eden baş sorumlu Ali Balkız’dı. Almanya’daki bu hamlesiyle tekrar Kemal Kılıçdaroğlu’nun sempatisini kazandı. Ali Kılıç da zaten şimdilik ortalıktan çekildiği için Ali Balkız etkin konuma getirilecek” diye konuştu. 

HEDEFLERİ GURBEÇLİ OYLARINI ENGELLEMEK

Balkız’ın Alman istihbaratı tarafından kullanıldığını iddia eden Karlıbel, “Ali Balkız’ın Alman iç istihbarat servisi Bundesanstallt Fürverfaschutz ile ilişkisi var. Daha doğrusu bunlarla çok iyi irtibat halindedir. Burada amaçlanan Almanya içinde Alevi-Sünni kaotik ortamı yaratmak ve bunu Türkiye’ye taşımaktır. AK Parti’nin Avrupa’daki Türk seçmenler arasındaki oyu yüzde 60 civarındadır. Buradaki seçimlerin yapılmaması için çabalıyorlar. Onun için Erdoğan’a ‘diktatör’ diyorlar. Eğer başarırlarsa yurtdışındaki hiçbir Türk seçmen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve 2015 genel seçimlerinde oy kullanamayacak” ifadelerini kullandı.

DİĞER ALİ’NİN MAHARETLERİ!

“Alisiz Aleviliği” yaymaya çalışan bir diğer isim olan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın derin ilişkilerine de dikkat çeken Karlıbel, şunları aktardı: “Ali Kılıç çok tehlikeli biridir. Kendisi zamanında Almanya’ya iltica etmiştir. Bavyera eyaletinde iltica talebinde bulunarak, ilticası kabul edilmiş. Alman istihbarat servisi BND’nin muhbir ve Türkiye’de etki ajanı olarak kullandığı bir kişiliktir. Almanya’daki misyonunu Ali Balkız’a devretmiştir. Kılıçdaroğlu’nun kara kutusudur.”
ALMAN BESLEMESİ OLDUKLARINI İTİRAF ETMİŞTİ

“Ali’siz Aleviliğin” öncülerinden Alevi Bektaşi Federasyonu eski Genel Başkanı Ali Balkız, ilk olarak Avrupa’da örgütlendiklerini dile getirerek, “İlk örgütlenme yurtdışında başladı, daha sonra yurtiçine sıçradı. 25 yıldır örgütlenme sürüyor. Dernekler ve federasyonlar biçiminde örgütleniyoruz” bilgisini vermişti. Asıl amacının siyaset merdivenlerini hızlı tırmanmak olduğunu gösteren ve CHP’den milletvekili aday adayı olabilmek için görevini bırakan Balkız, sol kimliğini ön plana çıkararak, AK Parti için de şu sözleri sarf etmeyi ihmal etmemişti: “Biz her zaman solun birlik olmasını istedik. Geçmişten dersler çıkarılması gerektiğini söyledik. Bugün en acil sorun en yakın hedef AKP’yi süpürüp Ankara Çayı’na atma fikridir.”

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum