Savcı Açıkladı: Kurşun Polise Ait!

Savcı Açıkladı: Kurşun Polise Ait!
Okmeydanı'nda cemevi bahçesinde vurularak hayatını kaybeden Uğur Kurt'un polis kurşunu ile öldüğü kesinleşti.

Okmeydanı'nda çıkan olaylarda Uğur Kurt'a isabet eden, sonrasında hayatını kaybetmesine neden olan kurşunun nereden geldiği tespit edildi. Uğur Kurt'u öldüren silahın bir polise ait olduğu belirlendi. Başsavcılık soruşturma başlatılması için valilikten izin istedi.

POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Okmeydanı'nda bir grubun 22 Mayıs'ta düzenlediği 'Soma'daki maden faciası ve Berkin Elvan protestosu' polisle sokak çatışmasına dönüştü. Atılan molotoflardan biri zırhlı akrep aracının camını kırarak içeri girdi. Zırhlı araç alev alınca polisler kendilerini can havliyle dışarıya attı. Polisler daha sonra havaya ateş açtı.

UĞUR KURT CEMEVİ BAHÇESİNDE VURULDU

Bu sırada Okmeydanı Cemevi'nde bir yakınının cenazesine katılan Uğur Kurt (30), boynuna isabet eden kurşunla ağır yaralandı ve kanlar içinde yere yığıldı. Kurt, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 1 saat süren kalp masajı yapıldı, ameliyata alındı, hayata döndürülerek yoğun bakımda tedaviye alındı. Bu sırada gösteriler devam etti. İlerleyen saatlerde ise Uğur Kurt'un vefat ettiği açıklandı.

Polis müdahalesi sırasında, bir yakınının cenazesi nedeniyle Cemevi bahçesinde bulunan Uğur Kurt'un, polisin açtığı ateş sonucu başından vurulduğu iddia edildi.

14 POLİSİN SİLAHINA EL KONULDU

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yapılan peş peşe açıklamalarla olaya adı karışanların adliye önüne çıkarılacağı ve gereken cezanın verileceğini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı adli, Emniyet idari soruşturma başlattı.  Olay yerine yakın bölgede görev yapan 14 polisin silahlarına el konuldu ve Polis Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi.

SİLAHIN SAHİBİ ORTAYA ÇIKTI

Uğur Kurt'u öldüren silahın bir polise ait olduğu belirlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Uğur Kurt'u öldüren silahı kullanan polisle ilgili soruşturma başlatılması için valilikten izin istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum