Paralel Medyada Yalan Üstüne Üstüne

Paralel Medyada Yalan Üstüne Üstüne
Cemaat gazetesi, polis memuru Emirhan Paçacı'nın 17 Aralık'ın ardından görevden alındığı için intihar ettiğini yazdı.

Cemaat, hükümete yönelik karalama kampanyasını sürdürüyor... Zaman gazetesi 12 Mayıs'ta hayatına son veren polis memuru Emirhan Niyazi Paçacı'nın (26) intihar nedenini "Cadı avı intihara sürükledi" başlığıyla sundu. Paçacı'nın 17 Aralık Operasyonu'nun ardından görev yeri değiştirildiği için bunalıma girdiğini iddia eden paralel gazetenin pespaye yalanını Akşam ortayBakır Ruh Sağla çıkardı. İstanbul Kağıthane'deki evinde intihar eden Emirhan Niyazi Paçacı'ya, 17 Aralık Derin Operasyonu'ndan iki ay evvel 'duygu durum bozukluğu' teşhisi konmuş. Raporlar, paralel medyanın kamuoyunu yanlış yönlendirmek için her yola başvurabileceğini gözler önüne seriyor... 

24 EKİM'DE GÖRVE BAŞLADI

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Emirhan Niyazi Paçacı, 13 Ekim 2013'te Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne başvurdu. Paçacı’ya ‘duygu durum bozuklukları’ tanısı kondu ve 10 gün rapor verildi. Rapor hastalık iznine dönüştürüldü ve Paçacı'ya 10 gün iş göremezlik belgesi verildi. Altında uzman hekimlerin imzası bulunan bu belgede de polis memuru için 'tanımlanmamış duygu durum (duygulanım) bozuklukları' teşhisi konduğu ifade edildi. Paçacı raporun bittiği tarih olan 24 Ekim 2013’te yeniden göreve başladı.  
 
17 Aralık'ın ardından ise psikolojik sorunları devam eden Emirhan Niyazi Paçacı, Hassas Bölgeler Şube Müdürlüğü bünyesinde Osmanlı Arşivlerinde koruma olarak görevlendirildi. 

BAKIRKÖY'E SEVK EDİLDİ

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Paçacı'yla ilgili 15 Ocak 2014'te, daha önce kendisine 'duygu durum bozuklukları' teşhisi konduğu hatırlatılarak silahlı polislik yapıp yapamayacağına dair aynı hastaneden rapor alınması için yazı yazdı. Yazıda Paçacı'nın, Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevkine karar verildiği de belirtildi. Genç polis, bundan sonra 4 kez daha Bakırköy'de tedavi gördü. Son tedavisi ise intiharından iki hafta önceydi. 

"SON GÜNLERDE İÇİNE KAPANMIŞTI"

Emniyet'i üzen bu olay sonrası paralel medya acı üzerinden nemalanmaya çalıştı. Polis memuru Emirhan Niyazi Paçacı'nın son dönemde içkiyi bırakarak namaza başladığını belirten arkadaşları, genç polisin özellikle son günlerde içine kapandığını söyledi. Cemaat'in yayın organları ise bu acı olayı manüple ederek Paçacı'nın intihar nedenini ‘cadı avı’ olarak gösterme utanmazlığını seçti.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum