Batıdaki Müslümanlar Baskı Altında

Batıdaki Müslümanlar Baskı Altında
Türkiye’de Paralel yapılanmaya yönelik verilen hukuki mücadele ve meşru tasfiye girişimleri batılı güçler tarafından insan haklarının ihlali ve ‘cadı avı’ olarak lanse ediliyor.

İngiltere’de Müslümanlara yönelik eğitim kurumları açmasıyla bilinen Tahir Alam yönetimindeki Park View Eğitim Vakfı’nın İngiliz yetkililer tarafından taciz edildiği bildiriliyor. Önce eğitim müfettişleri marifetiyle Vakfı sindirmeyi deneyen İngiliz yönetiminin önümüzdeki süreçte Vakfa polis baskını düzenlemeyi planladığı bildiriliyor.

LİBERALİZMİN BEŞİĞİNDE ÖZEL OKUL AÇMAK SORUŞTURMA SEBEBİ!

Vakfa yöneltilen suçlama ise, liberalizmin ve serbest teşebbüsün beşiği olduğu öne sürülen ülkede söz konusu vakfın 12 okul açmaya veya satın almaya çalışması!

ÖĞRENCİLER OKULLARINDAN MEMNUN

Park View Eğitim Vakfı’na yönelik açılan soruşturma, Eğitim Bakanlığı ve Birminghman Kent Konseyi tarafından yürütülürken eğitim uzmanları ve insaf sahibi İngiliz aydınlar soruşturmaya tepkili. Vakfın okullarına giderek öğrenciler ve okul personeli ile görüşen Today programından muhabir Sima Kotecha, konuştuğu öğrencilerin okulda olmaktan memnun olduklarını ve yapmak istemedikleri hiçbir şeyi yapmadıklarını söylediğini aktardı.

İMZASIZ MEKTUP İLE CADI AVI

Vakfın okullarında ‘Aşırı İslam’ propagandası yapıldığı yönünde iddialar içeren imzasız bir mektup üzerine başlatılan soruşturmanın önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor. Soruşturma neticesinde Vakfın tüm okullarına el konulabileceği bildiriliyor.

AMERİKA’DA BAŞÖRTÜSÜ ÖĞRENCİ OKULDAN ATILDI

Bu arada Müslümanlara yönelik bir ihlal haberi de Amerika’dan geldi. ABD’nin Georgia eyletine bağlı Dekalb County bölgesinde Müslüman bir öğrencinin başörtüsü sebebiyle okuldan atıldığı bildirildi. Dalisha Barnett isimli öğrenci, başörtüsünü çıkarmayı reddettiği için okuldan atıldığını söyledi.

HIRİSTİYAN KURULUŞUNDAN MÜSLÜMAN ÖĞRENCİYE DESTEK

Dekalb Güney Hristiyanları Konferansı (The DeKalb Southern Christian Leadership Conference, SCLC) isimli sivil toplum kuruluşu da bir basın toplantısı düzenleyerek Barnett’in anayasal hakkının ihlal edildiğini açıkladı ve konunun takipçisi olacağını söyledi. Adı geçen STK okul önünde de bir protesto gösterisi düzenledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.