Cübbeli’ye Kumpas Paralel İşi

Cübbeli’ye Kumpas Paralel İşi
Paralel yapılanmanın ‘Hayalet Abi’lerinden olan eski Adana ve Hatay Sorumlusu Tamer Barış Terkeşli, dinlerarası diyalog projesini yerden yere vuran Cübbeli Ahmet Hoca’nın ‘Vaizi bitirme operasyonu’ ile sindirildiğini söyledi.

Geçtiğimiz ay, “Hayalet İmamlar” ve 17 Aralık komplosunun ABD’den onaylı olduğunu ortaya koyan açıklamaları ile paralel yapıyı kudurtan eski bölge abisi Tamer Barış Terkeşli, ‘Cübbeli Ahmet’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün tutuklandığı fuhuş operasyonuna ilişkin dehşet verici ifşaatlarda bulundu. Terkeşli, Cübbeli Ahmet’e yapılan operasyona ilişkin şöyle konuştu: “Cübbelinin hedef alınması, Gülen Cemaatinin projesi olan ‘Dinler Arası Diyalog’ ile ilgili kullandığı ağır ifadeler yüzündendi. Daha önce defalarca uyarıldı, verdiği vaazlarda bu proje aleyhinde konuşmaması, aksi takdirde istenmeyen bir musibetin kendisine musallat olacağı, yardım dilenmek için kapattığı bu kapıyı çalmak zorunda kalacağı belirtildi. Cübbeli Ahmet tehditlere kulak asmadı. Vaazlarında sürekli dinler arası diyalog projesinin batı tarafından Müslümanları etkilemek, İslam’ı yozlaştırmak ve misyonerlerin rahat hareket etmesini sağlayacak ortam oluşturmak için kurgulandığını söyleyemeye devam etti. Bu vaazlarından vazgeçmemesi üzerinde kalemi kırıldı.”

EMİR KARAR HALKASINDAN, İCRA İSTANBUL İMAMINDAN

“Cübbeli’nin bitirilmesi talimatı doğrudan en tepeye bağlı karar halkasından geldi. Emirin nasıl uygulanacağına, hangi enstrümanların kullanılacağına İstanbul’dan sorumlu ‘hayalet abi’ karar verdi. Beşiktaş Adliyesi’ndeki yerleşik yapı ve İstanbul Emniyeti’ndeki operasyon birimine verilen talimat, ‘Vaizi bitirme operasyonu’ olarak kodlanmıştı” şeklinde konuşan Terkeşli, operasyon biriminin alınan talimat üzere Cübbeli Ahmet ve yakınlarını dinlemeye aldığını söyledi. Terkeşli “Cübbeli Ahmet’in bitirilmesi için ‘halkın gözünde onu zor durumda bırakacak, ne kadar reddederse etsin üzerine yapışacak bir argüman lazım’ dediler. Her zaman yaptıkları gibi isimsiz bir ihbar mektubu ile İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube’deki paralel yapı mensuplarının takibine alındı. Yakınları arasında uygunsuz ilişkileri olanlar aranmaya başlandı. Ailesi içinde kimse bulunamayınca sohbetlerine gelip gidenler, şöförü, yayıncısı, ayak işlerini yapanlar sözde önleme dinlemesi adı altında takibe alındı. Uygun bir malzeme bulununca da Cübbeli Ahmet bu vakaya monte edilip gözaltına alındı. Kendisini bir anda ‘fuhuş’, ‘fuhuşa aracılık’, ‘şahsı hüviyetinden yoksun bırakma’ gibi korkunç suçlamalarla Metris Cezaevi’nde buldu” dedi.

TUTUKLATARAK SİNDİRMEK İSTEDİLER

‘Vaizi bitirme operasyonu’yla Cübbeli Ahmet’in sindirilmek istendiğini söyleyen Terkeşli, “Sözlerine inanılmayacak itibar görmeyecek bir hale getirmek istediler. Ömür boyu hapis yatmasını sağlayacak bir argüman aranmadı, hoş aransa onu da icat ederlerdi. Birkaç yıl içeride tutup sindirmek, susturmak, Gülen Cemaati aleyhine olumsuz bir şey söyleyemeyecek duruma gelmesini istediler ve başardılar da” ifadelerini kullandı.

“ÖYLE VURACAKSIN Kİ KENDİSİNİ SAVUNMAKTAN HİCAP DUYACAK”

Terkeşli, Cübbeli Ahmet’e yönelik itibarsızlaştırma operasyonuna ilişkin şunları söyledi: “ABD Başkanı Barack Obama tarafından CIA’nın 19. başkanı olarak atanan Leon Panetta’nın bir sözü var ‘Ortadoğu toplumlarında güçlü bir isim varsa onu bitirmek için öyle belden aşağıya vuracaksın ki adam kendisini savunmaktan hicap duyacak, savunamayacak duruma gelecek.’ İşte bu söze layık davranıyorlar. Cübbeli Ahmet Hoca’ya da aynısını yaptılar, ‘kadın ticareti’ yapıyor yaftası yapıştırdılar. Böylesine bir şahsı bitirmek için yapacağın en etkili operasyon hocayı fuhuşa bağlamaktı onu da yaptılar.”

MONTAJ - ŞANTAJ İŞLERİNİ HAYALET ABİLER KOORDİNE EDİYOR

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adana Emniyet Müdürlüğü’ne açık tanık olarak ifade veren paralel yapılanmanın eski imamı Tamer Barış Terkeşli, örgütle ilgili korkunç ifşaatlarda bulunmuştu. Paralel yapının “usullü emirleri bilinen abilere, usulsüz emirleri” ise devletin dahi kısa süre önce varlığından haberdar olduğu ‘hayalet yapının abileri’ olarak tanımlanan ikinci bir yapıya aktardığını söyleyen Terkeşli, kendisinin de yakın zamana kadar Hatay ve Adana’dan sorumlu ‘hayalet abi’ olduğunu belirtmişti. Yapıdan kopmadan önce Adana Adliyesi ve Emniyetindeki paralelcilerin kendisine bağlı çalıştığını belirten Türkeşli, yayınlanan ses ve görüntü kayıtlarının bu yapı tarafından elde edilip bir plan dahilinde servis edildiğini vurgulamıştı.

17 ARALIK OPERASYONUNA 2011’DE KARAR VERDİLER

Paralel örgütün hayalet abilerinin 17 Temmuz 2011’de İstanbul’da bir toplantı gerçekleştirdiğini belirten Terkeşli, 17 ve 25 Aralık kirli operasyonlarına bu toplantıda karar verildiğini ifade ediyor. Toplantıyı yöneten ‘Kıta Abisi’nin, “Başbakana ve hükümet üyelerine karşı bir operasyon çalışması içine girme kararı aldık’ dediğini aktaran Terkeşli, “Bize, adliye-emniyet-askeri birimlere sızmış hücre elemanlarının hükümete karşı bilgi belge toplaması yönünde talimat verildi. Hükümete yakın yaklaşık 400 şirket ve üst düzey yöneticilerinin faaliyetleri hakkında bilgi toplanması, girdikleri tüm ihalelerin mercek altına alınması istendi” şeklinde konuşuyor.

Yeni  Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum