Hayvanların Ardından Fatiha Okunur Mu?

Hayvanların Ardından Fatiha Okunur Mu?
Ankara Gölbaşı’nda kurulan sözde hayvan mezarlığında her bir hayvan için ayrı bir mezar yeri açılıp başucuna mezar taşı dikilmesi ve burayı ziyarete gelen kendini bilmezlerin dualar etmesi büyük tepki çekiyor.

Meliha Yılmaz Doğal Hayatı Koruma Vakfı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle kurulan Gölbaşı’ndaki hayvan mezarlığında her bir hayvan için ayrı bir mezar yeri açılıp başucuna mezar taşı dikilmesi ve burayı ziyarete gelen kendini bilmezlerin dualar etmesi büyük tepki çekiyor.

“HAYVANLARIN NESİNE DUA EDİYORSUN?”

Olayı Habervaktim’e değerlendiren Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (Din-Bir-Sen) Genel Başkanı Lütfi Şenocak, hayvanlara mezar açarak gidip başuçlarında dua okumanın İslam hukukunda yerinin olmadığını söyledi. Yapılan hareketlerin tamamen bidat olduğunu kaydeden Şenocak, “Belki de kalkıyorlar onlara cenaze namazı da kılıyorlardır. Yani bu kadar abesle iştigaldir. Böyle bir şey mümkün değildir. Hayvan canlıyken tabii ki sevilir, beslenebilir. Nasıl hayvanların besleneceği de İslam fıkhında bellidir. Ama bunun ötesinde kalkıp hayvana mezar yapmak, farklı noktalarda kalkıp dua etmek yanlıştır. Hayvanlar zaten masumdur. Hayvanların nesine dua ediyorsun sen? Bunu yapanlar yeniden bir şeyler icat ediyorlar” dedi.

“BÖYLE BİR HATA AFFEDİLMEZ”

Yanlıştan biran önce dönülmesi gerektiğinin altını çizen Lütfi Şenocak, şöyle devam etti: “Büyükşehir Belediyesi eğer sokaklarda veya herhangi bir yerde ölü hayvanları getirip gömüyorsa güzel bir hizmet yapıyordur. Etrafa rahatsızlık vermemeleri, koku saçmamaları adına hijyen noktasında böyle bir şey yapıyorsa Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik etmek lazım. Ancak her bir hayvan için ayrı ayrı mezarlar yapılıp, o mezarlarda farklı farklı ifadeler kullanıp, insanları o noktada yönlendirmek İslam dışı bir harekettir. Biz ölülerimizden rahmet beklerken şimdi kalkıp kedimizden, köpeğimizden bilmem şundan bundan dua edip onlardan şefaat mi bekliyorlar? Onlardan herhangi bir şey mi bekliyorlar? Bu saçmalıktır. Böyle bir şeyi yapanları da kınıyorum. İnsanlara kalkıp örnek olacak kişilerin böyle bir tavır ve hareket içerisine girmeleri çok yanlıştır. Böyle bir hata affedilmez.”

hayvan-fotografi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum