Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri Kadro İstiyor

Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri Kadro İstiyor
Fahir Kur'an Kursu öğreticileri kadro alamamaktan yakınıyor.

Fahri Kuran Kursu Öğreticileri Platformu Sözcüsü Kerim Düz, “Hükümetimizden, atanma şartlarına haiz olan fahri Kur’an Kursu öğreticilerinin, kadrolu veya sözleşmeli olarak atamalarının yapılmasını ve iş güvenliklerinin sağlanmasını rica ediyoruz” dedi.  

”YETKİLİLERİN UMURSAMAZ TAVRI BİZLERİ ÜZMÜŞTÜR”

Akit’in haberine göre  Düz, “2011 yılında yaklaşık 8 bin fahri Kur’an Kursu öğreticisi yeterlilik ve atanma şartları aranmadan sadece hizmet sürelerine bakılarak atandı. Söz konusu yıldan bu yana ise atanma şartlarına haiz olan öğreticiler mağdur ediliyor. Türkiye genelinde bugün fahri Kur’an Kursu öğretici sayısı 15 bin iken bunun yaklaşık 3 bini atanma şartlarına haizdir. Hal böyle iken bugüne kadar atama çığlıklarımızı ve taleplerimizi görmezden gelen Diyanetten sorumlu Bakanlarımızın ve Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın bu tavırları, biz fahri Kur’an Kursu öğreticilerini derinden üzmüştür. Çünkü şuanda elimizde bulunan,  güncel yeterlilik belgelerimizin ve KPSS puanlarımızın altında Sayın Bakanın ve Diyanet İşleri Başkanımızın imzaları bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

“ŞARTLARI HAİZ OLANLAR ATANMALI”

Platform sözcüsü Kerim Düz, “Bizler Türkiye genelinde Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri Platformu olarak uzun bir zamandan beri, İslami ve insani bir edeple, kimseyi kırmadan ve karalamadan atama şartlarına haiz fahri Kur’an kursu öğreticilerinin sorunlarını ve çözüm taleplerimizi başta Başbakanımız olmak üzere hükümet yetkililerine, Diyanet İşleri Başkanlığına ve yetkili sendikaya ilettik. İsteğimiz, atanma şartlarına haiz 55 puan üstü KPSS ile güncel yeterliliği bulunan ve bir eğitim-öğretim yılı hizmet tecrübesi bulunan tüm kardeşlerimizin kadrolu veya sözleşmeli olarak atamalarının yapılması ve iş güvencelerinin sağlanmasıdır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum